Siyaset
Giriş Tarihi : 23-03-2017 10:51   Güncelleme : 24-03-2017 16:50

Bakan Yılmaz Gerze'ye Geliyor

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Gerze'ye geliyor

Bakan Yılmaz Gerze'ye Geliyor

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Ak Parti Sinop Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Nazım Maviş tarafından verilen bilgiye göre, 30 Mart Perşembe günü ilçemize gelecek.

 

Bakan Yılmaz 16 Nisan’da yapılacak olan halk oylaması kapsamında ilçemiz vatandaşlarına “evet”i anlatacak. İlçemizin eğitim ve öğretim alanındaki durumunu yerinde inceleyecek.

 

İsmet Yılmaz kimdir?

1 Temmuz-17 Kasım 2015 tarihleri arasında Meclis Başkanlığı yapan Yılmaz, aslen Sivaslı. Daha önce Milli Savunma Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı görevlerinde de bulunan İsmet Yılmaz, 65. Türkiye hükümetinde Milli Eğitim Bakanı olarak görev yapıyor.

 

Ahmet Davutoğlu’nun seçim hükümetinde kendine yer bulamayan Bakan, bu dönemde Deniz Baykal ile girdiği Meclis Başkanlığı yarışından 258 oyla galip çıktı. Kasım 2015 seçimlerinde yeniden Sivas milletvekili olarak meclise giren Yılmaz, dönemin başbakanı Davutoğlu tarafından Milli Savunma Bakanı olarak görevlendirildi. Davutoğlu’nun istifasıyla, Başbakan Binali Yıldırım önderliğinde kurulan 65. Türkiye Hükümeti’nde ise Milli Eğitim Bakanı olarak görev yapmakta.


Kaan Töngelci / Gerze'nin Sesi
Erkan TaşErkan Taş