Siyaset
Giriş Tarihi : 09-07-2018 16:56   Güncelleme : 09-07-2018 17:06

Barış Karadeniz Yeniden Meclis Divan Üyesi

24 Haziran seçimleri sonucunda CHP Sinop Milletvekili olarak TBMM' ye giren Barış Karadeniz, tekrar Meclis Başkanlık Divanı üyeliğine seçildi

Barış Karadeniz Yeniden Meclis Divan Üyesi

TBMM Genel Kurulunda yapılan yemin töreninin ardından Barış Karadeniz, CHP Grubunca yapılan seçim ile yeniden Meclis Başkanlık Divanı üyeliğine seçildi.

8 Temmuz Pazar günü Cumhuriyet Halk Partisi grubu genel kurul gündeminde,  grup başkanvekilleri ve Meclis Başkanlık Divanı üyelerinin seçimi vardı. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıda yapılan seçimde milletvekilleri; Grup Başkanvekilliği (3 üye), Grup Yönetim Kurulu üyeliği (9 üye), Grup Denetçi üyeliği (2 üye), Grup Disiplin Kurulu üyeliği (7 asıl, 2 yedek üye), TBMM Başkanvekili (1 üye), TBMM Katip üyeliği (3 üye) ve TBMM İdare Amiri (1üye) belirlenmesi için oy kullandı.

Oylamanın ardından TBMM’de meclis divanında CHP grubunu temsil edecek isimler Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Afyon Milletvekili Burcu Köksal ve Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet olarak belirlendi.

CHP genel kurulunda yapılan oylamada başkanlık divan üyeliği seçimlerinde CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz 27. Dönem Divan Katip Üyeliğine seçildi.

CHP’li Karadeniz 26. Dönemde de 11 adayın içinden en yüksek oyu alarak Meclis Başkanlık Divanı üyeliğine seçilmişti.

Seda ŞengülSeda Şengül