Siyaset
Giriş Tarihi : 01-09-2017 04:19   Güncelleme : 01-09-2017 04:54

Başkan Yüksek'ten önemli açıklama!

Dikmen eski Belediye Başkanı Hüseyin Yüksek; "AK Parti teşkilatlarının değişimi ve revizyonuyla ilgili konuşmak bizim haddimize değil. Tasarruf genel merkezimizin ve il başkanımızındır" dedi.

Başkan Yüksek'ten önemli açıklama!
 Dikmen eski Belediye Bakanı Hüseyin Yüksek, önceki gün düzenlediği basın toplantısı sonunda, gezetecilerin 'AK Parti teşkilatlarında yapılacak değişiklerle ilgili' sorusu ardından yaptığı kısa yoruma açıklık getirdi. Basın toplantısında da kendisinin konuya ilişkin açıklama yapma yetkisinin bulunmadığını ifade eden Yüksek, yaptığı ikinci açıklama da sözlerini tekrarladı ve konuyla ilgili tek yetkili mercinin genel merkez ve il başkanlığı makamı olduğuna dikkat çekti. 

BENİM NE YETKİM NE DE HADDİM VAR!

Hüseyin Yüksek açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Sinop'ta yapmış olduğumuz basın toplantısında, yerel medya mensuplarıyla bir araya geldik. Yerel gazetecilerimizin şahsıma; 'Teşkilatların, il ve ilçe başkanlarının değişmesi konusunda sayın Hüseyin Yüksek, ne düşünüyorsunuz?' diye sordular. Benimde verdiğim cevap şudur; Ben AK Parti'nin bir mensubu ve üyesiyim ve AK partinin eski bir belediye başkanıyım. Benim il ve ilçe teşkilatlarının değişmesinde ne yetkim, ne de haddim var. Söylediğim gibi bu partinin sadece bir mensubu ve sıradan bir üyesiyim. Ben genel merkezde görevli birisi değilim. Sinop'ta teşkilatlardan sorumlu il başkanıdır, Ali Çöpçü'dür. Ali Çöpçü'de görevinin başındadır. Bildiğim üzere Sayın Cumhurbaşkanımız ve genel merkezimiz tarafından sevilen, takdir edilen bir il başkanıdır. Ali Çöpçü'nün de il başkanlığına devam edeceğini biliyorum. Hangi ilçenin de değişip değişmeyeceğini de bilmiyorum. Genel merkezimizin ve il başkanımızın tasarrufundadır. Benim bu ukonuyla ilgili bir şey söylemem ve yorum yapmam hiç bir şekilde doğru değildir.

BİZ PARTİMİZE AK DAVA OLARAK BAKIYORUZ

Çünkü biz AK Parti ahlakı ve AK Parti siyaseti üzerine yolumuza devam ediyorum. AK Partinin ahlakını almış ve siyasetteki ahlakında; çok konuşulmamısı gerektiği, herkesin görevi ve vazifesi dahilinde konuşması gerektiğini bilen bir insanız. Bu anlamda da benim Sinop'taki teşkilatlarla ilgili bir tek söz söylemeye zerre kadan hakkım yoktur. Burada da sadece teserruf hakkı Sayın Cumhurbaşkanımız, Genel Merkez Teşkilat Başkanı Mustafa Ataç bey, il koordinatörümüz Cumhur Ünal bey ve il başkanımız Ali Çöpçü'nündür. Benim hiç bir şekilde söz söylemeye hakkım yok. Biz göreve genel merkezimizin ve il başkanımızın uygun gördüğü ilçe başkanlarımız kimse, bize düşen görev olduğu zaman her zaman onlarla çalışmaya, partimize maddi, manevi destek vermeye hazırız. Çünkü AK Parti Türkiye'nin partisi, milletin, 80 milyonun partisi. AK Parti'de ayrım olmaz. Biz yerel ve genel seçimlerde daha fazla oy alması ve daha güçlü bir şekilde halkımıza daha iyi hizmetler götürmesi için mensubu olmaktan gurur duyduğum AK Parti'ye destek verdik ve desteklemeye devam edeceğiz. Çünkü biz partimizin içinde çıkar, ya da menfaat için değil, davamızın gerçek manada AK dava olduğuna inandığımız için yer aldık.  Dediğim gibi teşkilatlarla ilgili Sinop'ta il başkanımızın dışında, benim veya başka bir kimsenin konuşmaya hakkı yoktur. Biz Sayın Cumhurbaşkanımız, Genel Merkez Teşkilat Başkanı Mustafa Ataç bey, il koordinatörümüz Cumhur Ünal bey ve il başkanımız Ali Çöpçü'nün talimatları doğrultuunda hareket etmeye devam edeceğiz. Hangi ilçenin değişeceği konusunda benim zaten bir bilgim yok. Bilgimiz olması söz konusu değil, konuşmamız da haddimize değil. 

Kaynak: Vitrinhaber

hakan akbaşhakan akbaş