Siyaset
Giriş Tarihi : 31-03-2017 18:34   Güncelleme : 31-03-2017 18:39

Belediyeye Atanan Kayyum Sinoplu Çıktı

O belediyeye kayyum olarak atanan Pervari Kaymakamı Hakan Şeker Sinoplu çıktı

Belediyeye Atanan Kayyum Sinoplu Çıktı

Siirt’in Beğendik beldesine kayyum olarak atanan Pervari Kaymakamı Hakan Şeker Sinoplu çıktı.

 

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, belediye operasyon düzenlendi ve Beğendik Belediye Başkanı Düjvar Olaş terör örgütü üyeliğinden tutuklandı.

 

Eş başkanlığını Sebahat Tuncel ve Kamuran Yüksek’in yaptığı Demokratik Bölgeler Partisi (eski adıyla Barış ve Demokrasi Partisi)’nin adayı olarak 2014 yılında katıldığı seçimlerde oyların yüzde 62,33’ünü alarak  Beğendik’ten belediye başkanı seçilmişti. Terör örgütüne üye olmak suçlamasıyla şu ana kadar DBP’li 72 belediye belediye kayyum atanırken, son atanan kayyum ise Siirt’in Pervari ilçesi kaymakamı Sinoplu hemşerimiz Hakan Şeker oldu.

 

Hakan Şeker kimdir?

1983 yılında Sinop’ta doğan Şeker, ilk ve ortaöğrenimini İstanbul’da tamamladı. 2005 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünü bitiren Şeker, University of Portsmouth’ta (İngiltere’de) Kamu Yönetimi üzerine yüksek lisans yaptı.

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde uzman yardımcısı olarak göreve başlayan Şeker, daha sonra Maliye Teftiş Kurulu’nda müfettiş yardımcılığı yaptı. 2009 Yılında Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde kaymakam vekilliği göreviyle kaymakamlığa başlayan Şeker, 2012 ve 2014 yılları arasında Çorum’un Bayat ilçesinde kaymakam olarak görev yaptı. 3 Eylül 2014 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan kararla, Karabük’ün Ovacık ilçesine kaymakam olarak atandı.  Mayıs 2016’da Bitlis Vali Yardımcılığı görevine getirilen Hakan Şeker, Aralık 2016’dan bu yana Pervari Kaymakamlığı görevini yürütüyordu.


Kaan Töngelci / Gerze'nin Sesi
Erkan TaşErkan Taş