Siyaset
Giriş Tarihi : 17-03-2012 19:15   Güncelleme : 17-03-2012 19:15

Belovacıklı Açıkladı: Ben Sendikalcılığı Bilirim

Gerze Belediyesinde Toplu Sözleşme Töreni

Belovacıklı Açıkladı: Ben Sendikalcılığı Bilirim

Gerze Belediye Başkanı ve Çalışanları ile Disk Genel İş Sendikası Yetkilileri Gerze Belediyesinde Toplu İş Sözleşmesinin İmza Töreninde Bir Araya Geldiler.



Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı’nın makam odasında bir araya gelen taraflar yapmış olduğu konuşmalarda birbirlerine sıcak mesajlar verdi.



Başkan Belovacıklı, göreve geldiği günden bu güne iki kez toplu sözleşme yaptıklarını ifade ederek benim kasamda param varsa bunu veririm. Yalnız, belediyeler su, kanalizasyon, yol, çeşitli yardımlar vb hizmet üreten kurumlar olması hasebiyle işçilerin sosyal haklarının yanında halkın da taleplerinin karşılanması gerektiğini dile getirdi.



Kendisinin Töb-Der, Eğit Der, Eğit Sen’den geldiğini vurgulayarak, ben sendikacılığın ne demek olduğunu bilirim diyerek Gerze ilçesinin geçmişte sosyal kültürel etkinliklere, sanatsal faaliyetlere büyük önem verdiğini, fakat 12 Eylül Askeri darbesinin bunların da kafasına vurduğunu belirterek, Gerze Belediyesi olarak her alanda sosyal kültürel etkinlikleri ve sanatsal faaliyetleri tekrar canlandırdıklarını ifade etti.




Başkan ayrıca Gerze Yaykıl Çakıroğlu mevkiinde bir termik santral yapılmak istendiğini vurgulayarak, “bizim ülkemizde %18 elektrik üretim fazlalığı var, bundan dolayı ilçemiz sınırları içerisinde böyle bir santral yapılmasını istemiyoruz. Çünkü devlet bu fazla elektriği Suriye’ye, Ermenistan’a veriyor” diyerek eleştiride bulundu.




Disk Genel İş Sendikası Daire Başkanı Alaattin Öztürk ise yapmış olduğu konuşmada Sendikacılığı bilen bir başkanla işçi, çalışan hakları üzerine konuşmanın bir avantaj olduğunu belirterek, başkana işçinin, emekçinin yanında olmasından dolayı teşekkür etti. Ve toplu sözleşmenin belediyeye,çalışanlara ve Gerze halkına hayırlı olmasını diledi.




Öztürk, Santraller konusunda ise görüşünü şu şekilde açıkladı. Batı temiz enerjiye geçerken kötü teknolojilerini Türkiye’ye satmaktadır. Bunun da ülkenin temiz enerjiye geçişini engellediğini iddia etti..




Disk Genel İş Sendikası Sinop Şube Başkanı Bülent Eroğlu ise tarafların saygı, sevgi çerçevesinde bir araya gelerek toplu sözleşmenin yapılmasından dolayı mutlu olduğunu ve bu anlaşmanın her iki tarafa ve Gerze halkına hayırlı olmasını diledi.













AdminAdmin