Siyaset
Giriş Tarihi : 11-04-2017 12:53   Güncelleme : 11-04-2017 13:00

Cengiz Tokmak: "Koalisyon Dönemi Tamamen Kapanacak"

25. Dönem Ak Parti Sinop Milletvekili Cengiz Tokmak gazetemizi ziyaret etti. Referandum hakkında bilgiler verdi. Tokmak, “evet diyecek olan da, hayır diyecek olan da bizim insanımız” dedi.

Cengiz Tokmak: "Koalisyon Dönemi Tamamen Kapanacak"

25. Dönem Ak Parti Sinop Milletvekili Cengiz Tokmak gazetemizi ziyaret etti. Referandum hakkında bilgiler verdi. Tokmak, “evet diyecek olan da, hayır diyecek olan da bizim insanımız” dedi.

 

Her gün farklı ilçeleri ve köyleri gezdiklerini, ev toplantılarına katıldıklarını hatırlatan Tokmak, kapı kapı dolaşarak vatandaşlara değişiklik yapılacak olan 18 maddenin Türkiye için ne getireceğini anlattıklarını söyledi. “İnsanların kafa karışıklıklarının giderilmiş olduğunu görüyoruz” diyen Tokmak, bugün Gerze’yi ve köylerini gezerek insanlara “neden evet” denilmesi gerektiğini anlatacaklarını belirti.

 

“Sürekli istikrar ve kalkınma için Türkiye’nin önü açılacak”

Referandumda Türkiye’nin sistemini değiştirecek çok önemli iki madde olduğunu vurgulayan eski milletvekili, “Birincisi koalisyon dönemi tamamen kapanacak. Artık Türkiye, milletin direkt olarak seçtiği Cumhurbaşkanlığı ve hükümet sistemiyle yönetilecek. İkincisiyse, çift başlılık ortadan kalkacak. Başbakan-cumhurbaşkanı çekişmeleri ve kavgaları son bulacak. Sürekli istikrar ve kalkınma için Türkiye’nin önü açılmış olacak” şekline konuştu.

 

Mecliste her kesim temsil edilsin

18 yaşında milletvekili seçilinmesine olanak tanıyan anayasa değişikliği hakkında görüşlerini belirten Sinop eski Milletvekili Tokmak, 18-25 yaş arasına 9 milyona yakın gencimiz olduğunu aktardı. Gençlerin de mecliste temsil edilmesi gerektiğini savunan Tokmak, “meclis çalışmalarına gençlerimiz de katkı sağlasın. Toplumun her kesimin orada temsil edilmesi gerektiğine inanıyoruz. Yaşlısı, genci, orta yaşlısı, başı açığı, başı kapalısı, engellisi, kısacası her kesimin orada temsil edilmesi gerekiyor” dedi.  

 

“Kısır çekişmeleri bir kenara bırakalım”

Bazı siyasilerin, milletvekili sayısının 600’e çıkartılması konusunda yaygara koparttığını söyleyen Tokmak, milletvekili başına düşen nüfusun 143 bin olduğunu belirtti. Yeni düzenlemeyle 103 bine düşeceğini vurguladı. “Nüfusu 15 milyon İngiltere’de bile, bir milletvekiline düşen nüfus 43 bin civarında. Onun için bizim de büyüdükçe, geliştikçe, nüfusumuz arttıkça düzenleme yapıp önümüze bakmamız gerekiyor” diye konuşan Tokmak, kısır çekişmeleri bir kenara bırakıp ülkenin ihtiyaçları neyse ona göre adım atmamız gerektiğinin altını çizdi.

 

“Sonuç herkes tarafından kabul edilmeli”

Ak Parti Gerze İlçe Teşkilatı’yla birlikte gazetemizi ziyaret eden ve sorularımızı cevaplayan Tokmak, insanların daha önceden referanduma “benim siyasi partim evet diyor, benim siyasi partim hayır diyor” şeklinde baktığını belirtti.  “Artık insanlar bakıyor, takip ediyor, izliyor. Siyasilerin bile okumadığı 18 maddelik anayasa teklifini, vatandaş siyasetçilerden daha iyi biliyor” dedi. “Evet” diyecek olanın da bizim insanımız, “hayır” diyecek olan da bizim insanımız olduğunu vurgulayan Tokmak, referandumun bir ayrışma konusu olmadığını söyledi. Sonucun herkes tarafından kabul edilmesi gerektiğini belirtti.


Kaan Töngelci / Gerze'nin Sesi
Erkan TaşErkan Taş