Siyaset
Giriş Tarihi : 08-10-2015 13:58   Güncelleme : 08-10-2015 14:23

Cengiz Tokmak Seçim Turlarına Devam Ediyor

Tokmak; AK parti hükümeti olarak esnafımızın her daim yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz.

Cengiz Tokmak Seçim Turlarına Devam Ediyor
 AK Parti Sinop Milletvekili Cengiz Tokmak sanayi esnafını ziyaret ederek seçim beyannamesi hakkında esnafa bilgi verdi. AK Parti Sinop Milletvekili Cengiz Tokmak’ın bu seferki ziyaret yeri küçük sanayi esnafı oldu.

Gerçekleşen ziyarette Tokmak’a AK parti Merkez İlçe Başkanı Fatih Özçelik eşlik etti. Tokmak gerçekleştirdiği ziyarette küçük sanayi esnafı ile sıcak sohbetlerde bulundu. Esnafın sıkıntılarını dinleyen Tokmak; AK parti hükümeti olarak esnafımızın her daim yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. AK Parti kurulduğu günden bu yana çözüme dayalı politikalarla esnafımızın her daim yanında oldu, sorun üreten değil sorun çözen anlayışımızla hep birlikte yolumuza devam edeceğiz. Tokmak bir araya geldiği sanayi esnafına seçim beyannamesi hakkında da bilgiler verdi. Tokmak seçim beyannamesi, ile ilgili yaptığı konuşmada;

Esnafa düşük faizli kredi uygulamasının devam ettiği, 30 bin liraya kadar faizsiz kredi desteği verileceği, KOBİ'lerin finansmana erişiminin artırılması amacıyla taşınırların teminat olarak kullanılmasının önündeki engelleri kaldıracak düzenlemeler yapılacağını, emeğin yoğun olduğu sektörlerde yatırımcıların talebi halinde, sembolik bir kira bedeli ile, anahtar teslimi, karşılıksız fabrika binası yapılacağını, yerli Makine üreticilerinin yurt içinde rekabet güçlerini arttırmak için finansal ortamı iyileştirmeye yönelik mekanizmalar geliştireceği, her bir KOBİ için 1,5 milyon TL ve her bir risk gurubu için 2 milyon TL olan kefalet limitini, imalat sektöründe faaliyet gösteren KOBİ’lerin yatırım kredileri için 2,5 milyon TL’ye, her bir risk gurubundaki imalatçı KOBİ’ler için 3 milyon TL’ye çıkartılacağı ve diğer KOBİ’ler için 8 yıl olan vadeyi imalatçılar KOBİ’ler için 10 yıla, diğer KOBİ’ler için yüzde 75 olan kefalet oranını imalatçı KOBİ’ler için yüzde 80’e çıkartılacağını, basit usülde vergilendirilen esnafın yıllık 8 bin liraya kadar kazançlarından hesaplanan vergisinin alınmayacağının altını çizdi.

Esnafın kendisini sıcak karşılamasından memnuniyetini dile getiren Cengiz Tokmak konuşmasının sonunda ise; esnafımızın bizleri bu denli samimi karşılaması bizleri ziyadesi ile mutlu etti, Ülkemizin geleceği için, İlimizin geleceği için sizlerden aldığımız güç ile ilk günkü aşkla çalışmaya devam edeceğiz dedi.

Seda ŞengülSeda Şengül