Siyaset
Giriş Tarihi : 30-12-2017 21:26   Güncelleme : 30-12-2017 21:40

Cumhurbaşkanı Ak Parti Kongresine Katıldı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Sinop 6. Olağan Kongresi için Sinop’a geldi.

Cumhurbaşkanı Ak Parti Kongresine Katıldı

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti Sinop İl Başkanlığı Kongresi’ne katılmak üzere Sinop’a geldi.

Sinop’ta onbinlerin karşıladığı Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk etapta Uğur Mumcu Meydanı’nda bekleyen vatandaşlara hitap etti.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı ziyarette, Sinop’ta adeta kuş uçutturulmadı. Cumuhurbaşkanı Erdoğan’ın geçiş güzergahları barikatlarla kapatılırken, Cumhurbaşkanı’nın Sinop ziyaretinde binlerce güvenlik görevlisi görev aldı.

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Erdoğan Uğur Mumcu Meydanı’nda yaptığı konuşmasında; “Sinop bugün bir başkasın Allah nazardan saklasın, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Uzun bir aradan sonra bugün Sinop’ta 6. olağan kongremiz vesilesiyle buradayız ve sizin bu coşkulu katılımınızı görünce kongreye girmeden önce sizleri bir selamlamak istedim.

Uzun ince bir yoldayız gidiyoruz gündüz gece demiştik, gideceğiz gündüz gece, durmak yok yola devam çünkü yapacağımız çok şey var. Şurada 15 yıl içerisinde sadece Sinop’a yaptığımız yatırım 10 Kantrilyon, bittimi hayır daha yapacağımız çok iş var. Bugün havaalanına indik hamdolsun havaalanının yenilenme çalışmalarını gördük ayrıca mutlu olduk. Özellikle 16 Nisan seçimlerinde Sinop’un gösterdiği ilgiyi, alakayı bir yana koymak mümkün değil dedi.

Kalabalığın Sinop sizinle gurur duyuyor sloganına yönelik Cumhurbaşkanı’da bizde sizlerle gurur duyuyoruz. Şimdi hedef 2019 Mart Yerel seçimleri ve ardından da Kasım Başkanlık sistemine geçiş ve parlemento seçimleri buna hazır mıyız. İnşallah tüm teşkilatımızla yapacağımız çalışmalarla 2019’daki bu değişim, dönüşümü tüm Türkiye’de gerçekleştireceğiz.

Dünya nereye bakıyor biliyor musunuz?

Türkiye’ye bakıyor. Mazlumlar, mağdurlar nereye bakıyor biliyor musunuz? Türkiye’ye bakıyor.

Dolaştığım ülkelerde hep Türkiye deniyor.

Emperyal güçler hiç bir zaman mazlumların, mağdurların yanında olmadı.

Ama ecdadımız tam aksine onların yanında oldu. Şimdi de bizden bu hamiliği bekliyorlar, bizde elimizden geleni yapacağız. Biz ne diyoruz Dünya 5’ten büyüktür diyoruz. İşte bunun için çalışıyoruz dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının devamında; “Küllerinden doğrulan milletimiz bu yanlışı evvel Allah düzeltecek. Artık Rabia’mızı önce kendimiz, sonra tüm dünyada yaşatacağız. Bizi bölemeyecekler, Türküyle, Çerkeziyle, Arabıyla, Gürcüsüyle, Abhazasıyla, Boşnağıyla 80 milyon tek millet. 2 tek bayrak, bayrağımızın rengi şehidimizin kanıdır. Hilal bağımsızlığımızın ifadesidir. Yıldız şehitlerimizin ta kendisidir ve bayrağımıza ek bir bayrak olamaz. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. İşte 780 bin km kareyle tek vatan, vatanımızı bölemeyecekler, kim böyle bir şeye kalkışırsa işte orada f 16 oluruz, orada helikopterlerimizle beliririz, tank oluruz, top oluruz inlerine gireriz inlerine, girdik mi girdik ve artık terörü de teröristi de bu ülkede bitiriyoruz. Askerimizle polisimizle yaz kış demeden vuruyoruz. Geçen hafta Hakkari ve Şırnak’taydım ve orada da herkez ellerinde Türk bayrakları ile şuanda yaşadığınız heyecanı yaşıyorlardı.

Sinop’ta bugün bir başka bizde sizi seviyoruz. Sevgiler karşılıklıdır. Biz bu millete Ferhat olduk Ferhat, sizlerde Şirin onun için dağları delerek bu yolları açıyoruz. 15 sene öncesini düşünün buralardaki yolların halini, bir Sinop’a havalanını çok gördüler, Samsun, Sinop birleştimi, bakın Boyabat merkez arası birleştimi birleşti tüneller açıldımı açıldı. Niye bizden önce yoktu bu iş aşk ister aşk, aşık olana dağlar bile vız gelir. Yolları yaptık, yolları kısalttık elhamdülillah dedi. Ülke ekonomisiyle ilgili de bilgiler veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen Ak Parti 6. Olağan İl Kongresi’ne katıldı.

Erdoğan burada da bir konuşma yaparak partililere seslendi. Kongrede Ak Parti İl Başkanı Ali Çöpçü Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Sinop’a özgü gemi maketi hediye etti. Erdoğan daha sonra havayolu ile Sinop’tan ayrıldı.

hakan akbaşhakan akbaş