Siyaset
Giriş Tarihi : 18-02-2015 13:38   Güncelleme : 18-02-2015 13:57

Dağın Ötesiyle Berisini Buluşturacağım!

Ak Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Nazım Maviş Milletvekili Aday adaylığı başvurusunu görkemli bir katılım ile yaptı.

Dağın Ötesiyle Berisini Buluşturacağım!

Yoğun alkış ve tezahüratlar eşliğinde salona gelen Nazım Maviş’e eşi ve çocukları da eşlik etti.

Katılanlara bir konuşma yapan Ak Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Nazım Maviş, sözlerine 22.dönem milletvekili Mustafa ÖZTÜRK ve Cahit CAN, 23. Dönem Milletvekilleri Abdurrahman DODURGALI ve Kadir TINGIROĞLU’nun yanı sıra 24.dönem Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Başkanı Mehmet ERSOY ve Eski İl Başkanı Cengiz Tokmak’a teşekkür ederek başladı.


Lise yıllarından itibaren hep bu siyasi geleneğin içinde olduğunu kaydeden Maviş, “Gençliğimi, delikanlılığımı hep bu siyasi geleneğe hizmetle geçirdim. Doğru veya yanlış, tutarlı veya tutarsız bu ülkeye ilişkin bir hülyamız, hikayemiz, davamız ve iddiamız vardı. Meşru yollardan, siyaset kurumu aracılığıyla doğru bildiklerimizi, haklı gördüklerimizi dilimizle söyleme ve elimizle ifa etmek için siyaset yaptık. Gençlik teşkilatlarında yöneticilik yaptım. Fakülte ve üniversitelerde öğrenci temsilciliklerinde bulundum. Siyaset bizim için adeta bir tarz-ı hayat, daha doğrusu hayatımızın ta kendisi oldu. Eğitimimi tamamlayıp iş dünyasına katıldığımda da siyasete devam ettim. Bazen çok bunaldığımız, umutsuzlukla imtihan edildiğimiz zamanlar olsa da doğru bildiklerimizi, haklı gördüklerimizi gerçekleştirmek için siyaseti hiç bırakmadım. Hayatımızın bir parçası ve çoğu zaman ta kendisi olan siyasetin pratiği kadar teorisini de bilmek gerektiğini düşündüğüm için siyaset biliminde master yaptım, doktora yapıyorum. Siyasetin pratik, yani uygulama tarafı kadar teorik tarafıyla da tanıştım. İçinden geldiğim geleneğin akademik araştırmasını ve sorgulamasını yaptım. Çünkü siyaset artık kimliğimizin bir parçası haline gelmişti. Aslında çok şey istemiyorduk. İstediğimiz asıl şey; Anadolu insanının, ayağı çarıklıların, ağzı çorba kokanların, öteki Türkiye’lilerin adam yerine konulması, söz, yetki ve karar sahibi olmalarıydı” şeklinde konuştu.



 B
u Yapıya Bir Harç Katan da Ben Olmak İstiyorum

AK Partinin, 15 yılı bulan kurumsal yapısıyla bu güne kadar bu ideal ve hedef doğrultusunda siyasal tarihe geçecek devrimler yaptığını söyleyen Nazım Maviş, ”İlk defa bu dönemde, Halk bizzat kendisi, kimliği ve kişiliği ile iktidara geldi. Şimdi bu durumu kurumsallaştırma ve bir sistem haline getirme aşamasındayız. Yıllarca peşinde koştuğumuz bu idealin inşasında, bu binanın imarında bir tuğlam olsun, bu yapıya bir harç katan da ben olayım diye buradayım. Mensubu bulunduğumuz medeniyet, inandığım değerler emaneti en ağır mesuliyet olarak tanımlamaktadır. Aynı şekilde temsil ve vekalet de insanın sorumlu olduğu önemli kurumlardır. Bu açıdan siyaseti bir güç elde etme, zenginleşme, zenginleştirme, statü kazanma aracı olarak görmedik ve görmeyeceğiz. Elbette bu dünyayı cennet yapamayız ama size bu temel değerlerden asla sapmayacağıma dair söz veriyorum.” Dedi.

NİÇİN SİNOP?

Kendisine sürekli Niçin Sinop’dan aday olmak istediği yönünde sorular olduğunu dile getiren Maviş’in verdiği cevap ise salondan büyük alkış aldı: “Çünkü en mutlu yıllarım, çocukluğum, ilk gençlik-delikanlılık yıllarım burada geçti. Siyaseti ilk burada tanıdım. Buralıyım, bura insanını tanıyorum. Ben Sinop’luyum. Hemde herkesten daha fazla Sinop’lu. Ben Durağan’lıyım. Durağan benim baba ocağım. Dedemin, babamın, atalarımın yurdu. Ben Durağan’lıyım. Saraydüzülü’yüm. Saraydüzü Anamın, rahmetli anacığımın yurdu. Uluköy’üyle, Akpınar’ıyla, Çorman’ı, Bahçeköy’ü ile Saraydüzülü’yüm. Annemin, anneannemin, dedemin yurdu Saraydüzülü’yüm. Ancak gözlerimi Boyabat’ta açtım. Boyabat’ta doğdum, Boyabat’ta büyüdüm. Hayallerim Boyabat’ta şekillendi. Dostlarım, kardeşlerim, yol arkadaşlarımla aynı coşkuyu, aynı heyecanı Boyabat’ta büyüttük. Dolayısıyla ben aynı zamanda Boyabat’lıyım. Evlendim, Türkeli’de benim yurdum oldu. Eşim Türkeli’li. Dağıstasıyla, Tososuyla,Ayaz köyü, Düz köyü, Düzler’i, Gencek’i,Gaziler’i ile  Türkeli’li oldum. Onlar bana enişte dediler. Bende kendimi Türkeli’li kabul ettim. Dağın ötesi de berisi de bizim. Ben Sinop’luların arasındaki dağları kaldırmaya talibim. İçeri de bizim, sahilde bizim. Durağan’da, Boyabat’ta, Türkeli’de bizim. Ayancık, Erfelek, Gerze, Dikmen, Sinop hepsi bizim.” İfadelerine yer verdi.




Sizlerden destek ve dua istiyorum

 Maviş, Sinop’un Ankara’da sesi, gözü, kulağı ve eli olmak istediğini ve burasını sadece tarihi cezaevi ile değil sahip olduğu başka güzellik ve özelliklerle de tanıtmak için mücadele edeceğini kaydetti.

Ak Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Nazım Maviş konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Türkiye değişiyor ve emin olun her şey değişiyor. Bu hayatın kaçınılmaz bir çehresidir. Bir ırmaktan iki kere yıkanmadığı, gibi, güneş her gün aynı yerden doğmadığı gibi etrafımızdaki her şey değişiyor. Değişim dinamiğine karşı ya değişen ya da değiştiren olmak zorundayız. Türkiye bu gün bir yol ayırımında ya tarihi misyonuna uygun olarak uyuyan dev artık uyanacak ve önce kendisini sonra bölgesini sonra da tüm mağdur, mazlum ve madunlar için değişimi isteyen, bunu zorlayan bunu mümkün kılan güç olacak ya da değişim rüzgarının önünde savrularak başkalaşacaktır. AK Parti değişim iradesini temsil etmektedir. AK Parti, kendi kalarak gelişip-değişimi istemektedir. Ben de Sinop’ta sizinle birlikte bu şehri, siyaseti, hayatı değiştirmenin ve güzelleştirmenin iddiası ile size geliyorum. Evet mümkün, yapabiliriz, bir farklı dünya, bir değişik Türkiye ve bir yeni Sinop mümkün diyerek sizden destek istiyorum. “

 





AdminAdmin