Siyaset
Giriş Tarihi : 06-06-2020 11:58   Güncelleme : 06-06-2020 14:10

DEVA Partisi Sinop'ta Teşkilatını Oluşturuyor

DEVA Partisi Sinop'ta Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

DEVA Partisi Sinop'ta Teşkilatını Oluşturuyor

Sinop’ta ilk kez gerçekleşen basın toplantısına DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve 13.Bölge Komisyon Başkanı İdris Şahin, Kurucular Kurulu Üyesi Bünyamin Ünlü, Kadın Politikaları Başkanı Arzu Kılıçlar, Emekli Vali Hasan Canpolat ve Kurucular Kurulu Üyesi Kadriye Esra Aygün katıldı.

Önümüzdeki hafta Sinop’ta Kurucu İl Başkanının açıklanacağını belirten DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve 13.Bölge Komisyon Başkanı İdris Şahin konuşmasına şöyle devam etti;

Bu coğrafya Karadeniz ülkenin çimentosudur. Heyetimiz ve Ali Babacan adına Deva Partisinin tüm fertleri adına Kuzeyin Yıldızı Türkiye’nin en mutlu insanlarının yaşadığı Sinop’a selam olsun.

Partimiz 9 Mart 2020 tarihinde kuruldu. 11 Mart’ta da tanıtım toplantısını yaptık. Aynı gece pandemi süreci başladı. Bu süreçte de ilk covid-19 teşhisi konuldu. Her şeyin başı sağlık denerek bizim teşkilatlanmamızda da gecikmeler oldu.

Partimizde geçmişte siyaset yapmış olan kişi sayısı 20-25 kişi olurken diğer arkadaşlarımızın tümü ise bu güne kadar oy kullanmanın dışında siyasete girmemiş kişilerdir.

Görev yaptığı süre zarfında dış ülkelerde gururla ve büyük bir başarı ile ülkemizi temsil etmiş bir isimle Ali Babacanla yola yürüyoruz. Şuan parti bünyemizde devlette önemli görevler üstlenmiş, konularına alanlarına hâkim arkadaşlarımızla biz ülke sorunlarına çözüm olabileceğine inanıyoruz.

Biz, “İnsanı yaşat ki devleti yaşat” felsefesiyle 2002 yılında yola çıktık. 28 Şubat’ta zulüm gören bu dönemin mağduru olan okuduğu bir şiir den dolayı mahpus olan bir siyasi liderin ardında yola çıktık.

Ama şuan 2002’de var olan özgürlüklerin ekonomik refahın daha da gerisine geldik. Bundan dolayı vicdan azabı çekiyor, muhasebe yapıyoruz, mutlaka bu ülkenin özgürlükleri atılımı tekrar başarabilmek için yeni bir güçlü iradeye ihtiyacı var bizlerde bugün yeni bir Türkiye ideali için yola çıktık.

Kendi içinde öz eleştiri yapmak, yarasına tuz basmak ve yola revan olmak adına bu hareketin içinde yer aldık. Başarılarla dolu bir geçmişi olan Ali Babacan ve ekibinin önünde pırıl pırıl bir geçmiş var. Bu güne kadar yaptığı görevlerde asla devlet balına el uzatmayan, bal tutup parmağına bal bulaştırmayan lider ve görev arkadaşlarından oluşan bir ekip ile yola çıktık. Rabbim bu noktada milletimizin teveccühünü bize gösterdi. 90 bin e yakın gönüllü destek veren insanımıza vatan evladına teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Kısa bir zaman diliminde dahi bu büyük ilgiyi, teveccühü görmek bizi mutlu ediyor. Ha keza Sinop’ta ki bu destek teveccühte bizi mutlu etmiştir.

Türk insanının bugün açlık duyduğu en önemli şeylerden biri adalet ve hukukun üstünlüğüdür. Ali Beyin olgun kişiliği ve Türkiye'nin sorunlarını ve yanıtlarını ortaya koyması bizi farklı kılmaktadır. Biz DEVA PARTİSİ olarak geçmiş siyasi oluşumlardan farkımız, ortak akıl, şeffaflık, sürdürülebilir kalkınma, demokrasi ve adalet diyebilmemizdir.

Biz bir ekip hareketiyiz, inanıyorum ki Sinop kendisine yakışanın, ilimin, bilimin aydınlığının temsilcisi olan, ötekileştiren değil birleştiren, ayrıştıran değil bütün Türkiye’yi bütünleştiren hem Türkiye’de ki hem dünyadaki bakanlarla ayrı bir gönül bağı olan Ali Babacan ve yol arkadaşları ile Sinop’tan da büyük destek alacağına inanancımız tamdır.

Konuşmaların ardından Basının sorularını yanıtlayan DEVA Partisi Genel Merkez Yöneticileri kendilerine yöneltilen sorulara ise şu şekilde yanıt verdiler.

DEVA Partisi Türk Siyasetinin neresinde olacak?

Hasan Canpolat “Türkiye de insanları birbirinden ideoloji, köken, inancı sebebiyle ayrıştıran kutuplaştıran bir siyasi anlayışı ortadan kaldırmak zorunda.

DEVA Türk siyasetinde yeni bir oluşum ve Türk siyasetini yeniden yazacak durumda.

Bizim paydamız Türk Milletinin sahip olduğu değerlere, anayasada yazılmış değerlere, Atatürk ve silah arkadaşlarının Cumhuriyeti kurarken ortaya koymuş olduğu değerlerin tamamına DEVA sahip çıkıyor. Deva Türk siyasetinin tamamını kapsıyor.

Saydığımız değerlere inanan herkese kapımız açık. DEVA yeniden demokrasiyi, kardeşliği, barışı, huzuru inşa edecek. Bunun için yola çıktık. DEVA Partisi siyasetin hiçbir yerinde, değil bütün yelpaze DEVA Partisine göre şekillenecek. Biz bütün vatandaşları kucaklamak için yola çıktık çünkü Türk Halkı bunu istiyor. “ diyerek cevap verdi.

Dünyada pandeminin yaşandığı, gerek Libya’da gerekse de Suriye krizinin olduğu; yabancı bankaların dahi Türk Lirası üzerinde operasyonlar yaptığı bu süreçte ülkenin dış politikasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

İdris şahin; “Pandemi şu anda dünyada en önemli yerde. Bu anlamda fevkalade güzel çalışan sağlık çalışanlarına ve teşkilatına teşekkür ediyoruz.

Dış politikaya gelince biz ekonominin panzehirinin mutlaka dünyaya açık bir ekonomiyle gerçekleşeceğine inanıyoruz. Türkiye’yi içe kapatarak büyütemezsiniz. Türkiye’nin sorunlarını sadece kendi sınırlarımız içerisinde çözeceğiz mantığı gerilerde kaldı. Şuan itibarıyla Suriye, Libya yanıp tutuşurken Türkiye dış siyasette sınıfta kalmıştır.

Dün partner olarak yürüdüğümüz Abd’yi yarı yolda bırakarak Rusya ile yürümeye kalktık. Onlarda Türkiye’yi dış politikada yarı yolda bıraktı. Rusya da İran’la birlikte kendi halkına zulmeden Esad’la yürümektedir.

Libya ile olan ilişkilerde Kıta sahanlığı konusunda Türkiye’nin dış politikada atmış olduğu adımı, Doğu Akdeniz ‘de ki atmış olduğu adımları doğru buluyoruz. Petrol ve doğalgaz arama işlerinde kıta sahanlığına dair itirazı olmadığı takdirde özellikle İsrail, Suriye, Rusya ve İngiltere’nin Kıbrıs’ta olan hâkimiyeti nedeniyle Türkiye’nin oyun dışında kalacağı aşikar. Libya’da atılan adım kesinlikle doğrudur.

Mevcut hükümet, meşru hükümetlerden ziyade kendine yakın gördüğü gruplarla birlikte hareket etmektedir, bu da sakıncalıdır. Meşruiyetini vatandaştan almayan hiçbir oluşumla yol yürümek doğru değildir.

Pandemiden sonra ne yapılabilir deniyorsa şuanda yeni bir sürece giriliyor ve içeride de yanlış bir politika izleniyor. Ağrılarımızı dindirmek adına sadece ağrı kesici alıyoruz tedavi görmüyoruz.

Karşılığı bulunmadan basılan para yüksek enflasyon, hayat pahalılığı ve ekonominin iflası demektir. Biz bu kışın çık çetin geçeceğini düşünüyoruz. Biz 83 milyon içinde barışı huzuru sağlayacağız, komşularımızla da barışı sağlayacağız derken komşularımız ve dünya ile de anlaşmanın içerisinde olmalıyız, bizim izleyeceğimiz siyaset budur.

Adalet şaştığı gün medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar bile en ağır cezayı çeker, insana adaletli davranılmadığı an adalet şaşar.

Bugün bu ülkede kendi vatandaşının ihtiyacı olan maskeyi dağıtmaktan aciz devlet, televizyonlarda Abd’ye, İngiltere’ye yardım yaptığı propagandasıyla halkımızı uyutmaya çalışıyor. Uçak yakıtı gönderdiğiniz maskelerin değerinden daha pahalıdır. Onların buna ihtiyacı yok ama sizin vatandaşınızın buna ihtiyacı vardır.

Millet önümüzde, Ali Babacan ve ekibi vatandaşın yanında yürümekte. Dış ilişkilerde ki olmazsa olmazımız iyi ilişkiler ve had bilmektir şayet siz haddinizi bilmezseniz birileri size haddinizi bildirir.” dedikten sonra toplantıyı sonlandırdı.

hakan akbaşhakan akbaş