Siyaset
Giriş Tarihi : 17-09-2017 12:58   Güncelleme : 18-09-2017 10:59

Dikmen "Türkmen" Dedi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti)Dikmen ilçe kongresi büyük bir katılımla gerçekleşti.

Dikmen "Türkmen" Dedi
 Dikmen 6. Olağan ilçe kongresi Dikmen Kapalı Spor salonunda geniş bir katılımla gerçekleşti.

Kongre divan kurulunun oluşturulması, gelen mesajların okunmasının ardından protokol konuşmalarına geçildi

Boyabat ve Saraydüzü ilçelerinin ardından Dikmen İlçesi 6. Olağan İlçe Kongresine mevcut başkan Hüseyin Türkmen tek aday olarak katıldı. Kullanılan oyların tamamını alan Türkmen, yeniden İlçe başkanlığına seçildi.

Kongreye katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, kongrede yaptığı konuşmada, kongrelerin bir yenilenme süreci olduğunu kaydederek, Ak Partinin dünden bu güne vizyonunu misyonunu anlatarak, yürüdüğümüz bu yolda bize ışık tutan bütün mazlumların yükünü taşıyan Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a bir kez daha şükranlarımızı iletiriz diyerek konuşmasına şu şekilde devam etti.

“Biz bugün Sinop u Türkiye’nin en ucunda bir şehir değil, gelecek vadeden geliştirilmesi gereken bir şehir olarak görüyoruz.  Ben bugün burada sadece bir komşu ilin Milletvekili olarak değil genel başkan yardımcısı olarak Sinop’un gelişmesini önemsiyorum. Sinop tarihiyle, tabiat varlıklarıyla Türkiye’nin gözde marka şehridir. Özellikle, Sinop için gerek şehrinde, gerek Ankara’da TBMM’de özverili bir şekilde çalışan Milletvekilimiz Sn. Nazım Maviş beye bu başarılı çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyorum” Dikmen bundan önce rekorlar kırmaya alışmış bir ilçemiz, bundan sonra da Dikmen’den yeni rekorlar bekliyoruz. biz güçlü Türkiye için Sinop tan başarılar bekliyoruz diyerek kongrenin Dikmen ilçesi için hayırlı olmasını diledi.


Ak Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş ise yapmış olduğu konuşmada Dikmenlilere birçok projenin tamamlanma aşamasına geldiğini kaydederek yatırımları şu şekilde sıraladı. “Yıllarca taşkınlarıyla vermiş olduğu zararlarla adından sıkça bahsettiren Kanlıcay’ın 6 km lik ıslah çalışmasıyla ilgili olarak buranın ihalesinin yapıldığını Dikmen’in Kanlıcay’ın bundan sonra taşma gibi bir gündeminin olmayacağını belirtti.  Dikmen Entegre Sağlık Ocağının ihalesinin yapım aşamasında olduğunu, Dikmen de bir eğitim kurumu, Durağan Dikmen arasındaki yolun 15 km lik kısmının kaldığını buranında yakın bir zamanda tamamlanacağı müjdesini verdi, ayrıca Dikmen’e bir milyon değerinde bir konkroser alındığını bununda Dikmen ilçesine hayırlı olmasını diledi. “

Maviş sözlerini; Kurulduğumuz günden bu güne partimize hizmet eden bütün arkadaşlarımıza teşkilatlarımıza teşekkür ediyorum” kongremiz Dikmen ilçemize hayırlı olsun diyerek sonlandırdı.



Ak Parti İl Başkanı Ali Çöpcü ise yapmış olduğu konuşmada: 2019 da üç seçimi bir arada gerçekleştireceğiz. bundan dolayı teşkilatlarımızı tekrar gözden geçirdik ve Dikmen de görev yaptığı süre zarfında başarı grafiklerini sürekli artıran Dikmen İlçe başkanımızla yine yola devam etme kararı aldık ve kongreye başkanımızla gitmeye karar verdik.  Diyerek bundan sonra yapılacak yerel seçimlerde Türkmen ile belediye başkanlığını almaya kararlı olduklarını kaydetti.
İlçe Başkanı Hüseyin Türkmen ise yapmış olduğu konuşmada “Bugün burada bu kongreyi yapıyorsak bunun nedeni 15 Temmuz hain darbe girişiminin önüne tankların, kurşunların önüne duran halkımıza borçluyuz diyerek onlara şehit ve gazilerimize şükranlarını iletti.


Türkmen konuşmasına Ak Parti Hükümetinin Dikmen ilçesinde gerçekleştirmiş olduğu yatırımları sıralayarak Dikmen’e tarihinin en büyük yatırımlarını yaptıklarını, bu yatırımların gerçekleşmesini sağlayan Milletvekillerine, İl Başkanına, İl Genel Meclis üyelerine teşekkür ederek” konuşmasını sonlandırdı.

Kongreye AK Parti Sinop İl Başkanı Ali Çöpçü,  Ak Parti İl Koordinatörü eski Karabük Milletvekili Cumhur Önal, Ak Parti 25. Dönem Milletvekili Cengiz Tokmak, İlçe Başkanları, İl Genel Meclis Üyeleri ve partililer katıldı.

hakan akbaşhakan akbaş