Siyaset
Giriş Tarihi : 22-03-2019 15:49   Güncelleme : 22-03-2019 17:01

“Dürüst Belediyecilik Sloganıyla Yola Çıktık”

Saadet Partisi Gerze Belediye Başkan Adayı Mehmet Ali Yavuz: “Her geçen gün nüfusu artan ve büyüyen Gerze’nin kalkınması, gençlerimizin iş bulabilmesi, yaşam standartlarının yükselmesi için Gerze’de “Dürüst Yönetim” anlayışıyla göreve gelmeye hazırız”

“Dürüst Belediyecilik Sloganıyla Yola Çıktık”

Saadet Partisi Gerze Belediye Başkan Adayı Mehmet Ali Yavuz, Cumhuriyet Meydanında vatandaşlara hitap etti.

Devam eden seçim takvimi kapsamında siyasi partilerin ilçe mitingleri başladı. İlk miting Saadet Partisi Gerze İlçe Teşkilatı tarafından gerçekleştirildi.

Saadet Partisi Gerze Belediye Başkan Adayı Mehmet Ali Yavuz, mitingde yaptığı konuşmasında Gerze’de hayata geçirmeyi planladığı projeleri vatandaşlarla paylaştı.

Yavuz’un konuşması öncesinde Saadet Partisi İl Başkanı Cavit Üçüncüoğlu, Gerzelilere hitap etti. Gerze’nin Milli Görüş Belediyeciliği ile atağa kalkabileceğini, gelişebileceğini söyleyen Üçüncüoğlu, “Bir oy deyip geçmeyin bir oy vatanı kurtarır. Rahmetli Genel Başkanımız Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızın dediği gibi ‘Bir mıh bir nal kurtarır. Bir nal bir ayak kurtarır. Bir ayak bir at kurtarır. Bir at bir komutan kurtarır. Bir komutan bir orduyu kurtarır. Bir ordu da bir vatan kurtarır’ bu söylemden hareketle Belediye Başkan Adayımız Mehmet Ali Yavuz kardeşimize destek istiyoruz. Başkan adayımız Gerze’de güzel projelerle güzel çalışmalar ortaya çıkaracak” dedi.

Daha sonra Gerze Belediye Başkan Adayı Mehmet Ali Yavuz, konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldi. Kendini tanıtarak sözlerine başlayan Yavuz, “Derdim belediye başkanı olmak, bir makama oturmak değil. Ekmeğini yediğim, havasını teneffüs edip suyunu içtiğim memleketime hizmet etmek, gelişmesine katkı sağlamak, daha yaşanabilir bir ilçe haline getirmektir” şeklinde konuşmasını sürdürdü.

Milli Görüş Belediyeciliğini, Gerze ile tanıştıracağız
Her geçen gün nüfusu artan ve büyüyen Gerze’nin kalkınması, gençlerimizin iş bulabilmesi, yaşam standartlarının yükselmesi için Gerze’de “Dürüst Yönetim” anlayışıyla göreve gelmeye hazır oldukları söyleyen Yavuz, “Gerze’nin hak ettiği hizmeti alabilmesi için tüm teşkilatımızla kolları sıvayarak bu yola çıktık. Geliştirdiğimiz projelerimizle Gerzelinin sorunlarına çözüm olacağız. Üretime dayalı bir yönetim anlayışıyla çıkacağımız bu yolda çeşitli kollarda iş imkanları istihdamlar sağlamayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.
Yavuz, konuşmasının devamında göreve layık görülürse Gerze’de hayata geçirmeyi planladığı projelerini tek tek vatandaşlara açıkladı. Saadet Partisi Gerze Belediye Başkan Adayı Mehmet Ali Yavuz’un proje açıklaması şöyle;

Seçtiğini Denetle (SE-DE)
Dürüst, şeffaf, üretken, adil ve liyakate dayalı belediyecilik anlayışıyla çıktığımız bu yolda uygulamaya koyacağımız ilk projemiz “SEDE (Seçtiğini Denetle)” olacak. Bu uygulamayla İlçe ve mahallelerimizde yapacağımız halk meclisleri ile tüm halkımız, siyasi partiler ve STK’lar belediye faaliyetlerini denetleme imkanına sahip olacaklar. Dürüst belediyecilik sloganıyla yola çıktık. Dürüstlük lafla olacak iş değil. O yüzden SE-DE projesini geliştirdik. SE – DE demek, seçtiğini denetle demektir. Belediye mal ve hizmet alımlarını halka duyuracağız. İhale salonları internet ortamında seyredilebilir olacak. Belediye yönetimini alır almaz, halk meclislerini kuracağız.

Ev ekonomisine katkı pazarı
Toplumumuzun yapı taşı olan ailelerimizin ayakta durmasındaki en büyük paya sahip olan kadınlarımız, üretime katkı sağlayacaklar. Ev ekonomisine katkı sağlamak için kadınlarımızın el emeğiyle ürettikleri ürünleri pazarlayabilecekleri katkı pazarları kurulacak.

Engeller kalkacak
Engelli vatandaşlarımızın hakları, yaşam standartlarının yükselmesi ve istihdam edilmeleri konusunda gayret göstereceğiz. Eğitim, fiziksel çevre, rehabilitasyon, araç – gereç gereksinimleri gibi sorunlarına çözüm üreteceğiz.

Meslek öğrenimine ağırlık verilecek
İlçemizin en büyük sorunlarının başında işsizlik geliyor. Çalışma alanı kısıtlı olan Gerze’de gençlerimiz iş bulamadıkları için büyük şehirlere gitmek zorunda kalıyorlar. İşsizliğin hat safhada olduğu ve gençlerimizin iş bulamadığı ilçemizde meslek öğrenimini yaygınlaştırmak için çalışma başlatacağız. Gerze sınırları içindeki iş yerlerinin personel ihtiyaçlarına göre iş garantili meslek edindirme kursları açılarak istihdam sağlanacak.

Esnafa can suyu olacak çalışmalarımız olacak
Bir bir kepenk indiren, borç batağında olan esnafımıza derman olabilmek için çözüm üreteceğiz. Çarşılarımızı cazibe merkezi haline getirerek ticari döngüye katkı sağlayacağız.

Gerze kart uygulaması hayata geçecek
Ekonomik dar boğazdan geçen ülkemizde, zor durumda olan vatandaşlarımızın imdadına yetişecek sosyal yardım uygulaması olan Gerze Kart ile yardıma muhtaç ailelerimiz rahat bir nefes alacaklar. Gerçek ihtiyaç sahiplerine, rencide etmeden Gerzekart verilecek. Bu kart ile anlaşmalı firmalardan alışveriş yapabilmeleri sağlanacak. Hedefimiz istihdamı arttırarak sosyal yardıma muhtaç aileleri azaltmaktır.

Gerze’ye yeni bir nikah salonu
Genç çiftlerimiz, Gerze’de yapmayı düşündüğümüz yeni nikah salonlarında mutlu bir yuva kurmak için nikah defterini imzalayacaklar. Ömür boyu hatıralarda yaşayacak olan evlilik törenleri, ilçemizde oluşturmayı planladığımız nezih ve modern nikah salonlarında yapılarak taçlanacak.

Yeni ve modern pazar yeri
Cuma günleri Gerze’de müşterileriyle buluşan pazarcı esnafının ve köylerimizde yetiştirdikleri mahsullerini satmaya çalışan üretken ve çalışkan köylümüzün satışlarını daha rahat, modern ve sıcak bir ortamda gerçekleştirmeleri için yeni bir pazar yeri projesi oluşturarak hayata geçireceğiz.

Yeni bir balıkhane kurulacak
Balıkçı kasabası olan Gerze’mizde, balıkçılarımızın ekmek parasını daha kolay şartlarda kazanabilmeleri için donanımlı, modern bir balıkhane oluşturularak balıkçılarımız tek çatı altında toplanacak. Sahilde oluşturulacak balıkçılar çarşısı bünyesinde aynı zamanda bir de vatandaşların balık ürünlerini tadacağı nezih bir mekan yapılacak. 

Gerze’ye sosyal tesis lazım
Gerze’de sosyal hayatın daha da zenginleştirilerek yeni tesislerin kazandırılması için proje çalışmalarımızı tamamladık. Bu kapsamda vatandaşlarımızın uygun fiyatlarla, yemek yiyebileceği, çocuklarımızın gönüllerince eğlenebileceği, gençlerimizin çeşitli aktivitelerle vakit geçirebileceği Gerze’ye yakışır bir sosyal tesisi ilçemize kazandıracağız.

Zor durumda olan çiftçimize destek vereceğiz
Yem ve gübre fiyatlarının tavan yapmasıyla bitme noktasına gelen tarım ve hayvancılığın yeniden ayağa kalkması için kooperatif kurularak çiftçilerimize destek verilecek. Kooperatiflerin tarım, hayvancılık ve ormancılık konularındaki her türlü üretimini geliştirmesi sağlanacak. İhtiyaçları temin ve tedarik edilerek, ortaklarının ekonomik ve sosyal yönden gelişmelerine yardımcı olunacak. Satış, pazarlama ve lojistik desteği verilecek.

   

Seda ŞengülSeda Şengül