Siyaset
Giriş Tarihi : 30-06-2012 10:28   Güncelleme : 30-06-2012 10:28

Erfelek Halkı Sokağa Döküldü

Erfelek Halkı Adliyesini Geri İstiyor

Erfelek Halkı Sokağa Döküldü
HSYK’nın 15.06.2012 tarihli kararı ile 52 yıllık geçmişi olan Erfelek Adliyesinin kapatılması Erfelek Halkını sokağa döktü.
Erfelek halkının Adliye Binasının katapıtlmasının ardından Belediye Başkanlığı, Muhtarlar, Sivil Toplum Örgütlerinin mitingler yapması Erfelekte ki tansiyonun daha düşmeyeceğinin göstergesi olarak kabul ediliyor.


Daha sonra yapılan açıklamada “İlçemiz 46 muhtarlık ve 3 mahallesi ile çok dağınık bir coğrafi yapıya sahiptir.Uzak köylerimizin Sinop iline gidiş-gelişleri 150 km’yi aşmaktadır. Bu da adalet hizmetinin ilçemiz köylerine çok geç verilmesi hatta verilememesini, ilçe halkının adalet hizmetlerini çok pahallıya alması sonucunu doğurmaktadır. Toplantıda yöre halkının tepkilerini ilçemiz adliyesinin kapatılmasının yörede doğuracağı tahribatları ilgililere anlatabilmek için Belediye Başkanı, siyasi parti ilçe başkanları, köy muhtarları ve sivil toplum örgütlerinin başkanlarından oluşacak bir heyetin Ankara’ya gitmesi kararı alınmıştır. Erfelek Adliyesi açılıncaya kadar yerelde olduğu gibi genelde de her türlü demokratik mücadelemizin devam edeceğini yüce basınımız aracılığı ile kamu oyuna duyururuz.”



Erfelek Ak Parti İlçe Başkanı Vecdi Yeni'nin " Bilsem ki benim istifam ile Adliye kapatılmayacak bir an durmam istifa ederim "sözleri bir haber sitesinde 'Kararlı Duruş' olarak ön plana çıktı.

AdminAdmin