Siyaset
Giriş Tarihi : 02-08-2017 00:14   Güncelleme : 02-08-2017 00:41

Ersoy, Açıkca İfade Etti

İçişleri Bakan Yardımcısı Ersoy'dan Emniyet Ve Fetö Açıklaması

Ersoy, Açıkca İfade Etti
 İçişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, 17-25 Aralık’ın ardından yürütülen çalışmalarla Emniyet Teşkilatının Türk milletinin en rahat güvenebileceği, en rahat sırtını dayayabileceği bir teşkilat haline geldiğini söyledi.

Silivri İlçe Emniyet Müdürü Hakan Çalışkan’ın (39) makamında ölü bulunmasının ardından İçişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy ve Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, cenazeye katılmak için Samsun’a geldi. Mehmet Ersoy ve Selami Altınok, cenazeye katılmadan önce Samsun Valisi Osman Kaymak’ı makamında ziyaret etti.

“Emniyet Teşkilatı Türk milletinin en güvenebileceği teşkilatlardan biri olmuştur”

Emniyet içerisine sızan FETÖ’cüler hakkında açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, “Emniyet Teşkilatımız, çok köklü ve güçlü bir teşkilattır. Bu teşkilatın içerisinde maalesef bir dönem elde ettikleri fırsatları çok iyi değerlendiren hainler, güçlü bir yapılanma içerisine girmişlerdi. 17-25 Aralık sürecinden itibaren başlatılan mücadele ve arkasından gelen kararlı siyasi duruşla beraber bugün Emniyet Teşkilatı, Türk milletinin en rahat güvenebileceği en rahat sırtını dayayabileceği bir teşkilat haline gelmiştir. Halen aktif görev yapan hiçbir emniyet mensubunun FETÖ veya bir başka ihanet çetesi ile herhangi bir ilgisinin olabileceğini tahmin etmiyoruz, düşünmüyoruz. Bütün bu dikkatimize rağmen gözden kaçırılanlar, kripto olmayı başarabilenler olmuş mudur? Elbette ki bu her zaman mümkündür. Tespit edildikleri takdirde onlar için de en ağır uygulamanın yapılacağından hiç kimsenin şüphesi olmasın. Şu aşamada bizim bildiğimiz, tespit ettiğimiz, devletin tüm imkanlarıyla tespit ettiği tek bir FETÖ’cü olduğunu düşünmüyoruz” dedi.

İçişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy ve Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, valilik ziyaretinin ardından Silivri İlçe Emniyet Müdürü Hakan Çalışkan’ın cenazesine katılmak için Samsun’un Terme ilçesine gitti.

Kaynak: Milliyet
hakan akbaşhakan akbaş