Siyaset
Giriş Tarihi : 31-07-2017 18:17   Güncelleme : 31-07-2017 18:45

Ersoy: “Sinoplular Hizmetlerin En Güzeline Layık İnsanlar“

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Çorlu Sinoplular Derneği tarafından düzenlenen piknik organizasyonuna katıldı

Ersoy: “Sinoplular Hizmetlerin En Güzeline Layık İnsanlar“

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Çorlu Sinoplular Derneği tarafından düzenlenen piknik organizasyonuna katıldı.

Çorlu’daki hemşerilerimizle ile bir araya gelen Ersoy, “Bu memleketin tek bir çakıl taşına göz dikenlerin hiçbirine fırsat vermeden bütün sınırlarımızı gerekirse duvarlarla, gerekirse, kameralarla, gerekirse tel örgülerle de çevirerek hiçbir hainin bu ülkeye, bizim içimize sızmasına izin vermeden, sızmış olanları da doğduklarına pişman ederek Türkiye Cumhuriyeti devleti yoluna devam edecektir” dedi.



“İnşallah bu birliğimiz her daim devam edecek”
Programda konuşan İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, “Tüm hemşerilerimizi burada birlik içerisinde, bu kadar güçlü bir şekilde beraberlik içerisinde ve paylaşma içinde dayanışma içinde görmekten son derece mutluyum. Gerek genel siyasette, gerek yerel siyasette, belediye başkanlarımızla, milletvekillerimizle çok ahenkli işbirliğini gerçekleştirebildiklerini görebilmiş olmaktan mutluyum. Düzenlenen bu etkinliğe, ilimizin milletvekillerinin çoğunun, bölge belediye başkanlarının bölge siyasetçilerin çoğunun AK Parti’nin, Cumhuriyet Halk Partisi’nin, Milliyetçi Hareket Partisi’nin, değerli temsilcilerinin bu çadır, bu bayrak altında olduğunu görebilmekten hemşerilerimin bunu başardığına şahit olabilmekten çok büyük mutluluk duydum, Allah hepinizden razı olsun. İnşallah bu birliğimiz beraberliğimiz her daim devam edecek” diye konuştu.



“Sinoplular gerçekten mülayim insanlardır”
Konuşmasının bir bölümünde bölge belediye başkanlarına ve Sinoplu hemşerilerine de seslenen Ersoy, “Sinoplular gerçekten mülayim insanlardır. Gerçekten saygılı insanlardır. Gerçekten sıcak insanlardır. Onlar buralara keyifleri için gelmediler. İşledikleri bir karış toprakları sular altında kaldı ama memleketin başka köşesine baraj oldu, yol oldu. Onun için kalktılar o ata yurtlarını anayurtlarını terk ettiler, buralara yerleştiler, buraları yurt edindiler, buraları vatan tuttular, toprak tuttular. Bizim artık gerçek vatanımız, doyduğumuz yerdir dediler ve Çorlulu oldular, Ergeneli oldular, Tekirdağlı oldular. Elbette ki Sinoplu olduklarını unutmadılar ama sizin bir parçanız oldular. Onlar hizmetlerin en güzeline, muamelenin en güzeline layık insanlar” şeklinde konuştu.

Programa binlerce kişi katıldı
Çorlu Sinoplular Derneği ev sahipliğinde Ergene ilçesindeti Ulaş Çamlık Piknik Alanı’nda düzenlenen organizasyona Ersoy’un yanı sıra, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Tekirdağ Milletvekilleri Ayşe Doğan, Metin Akgün ve Candan Yüceer, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Durağan Belediye Başkanı Ahmet Kılıçaslan, Çorlu Sinoplular Derneği Başkanı Yusuf Gümüş ve Tekirdağ genelinde ikamet eden binlerce Sinoplu katıldı.

Erkan TaşErkan Taş