Siyaset
Giriş Tarihi : 07-06-2012 01:47   Güncelleme : 23-12-2014 11:57

Ersoy'dan Dobra Dobra

Uysal, TBMM'de Ersoy İle Bir Araya Geldi

Ersoy'dan Dobra Dobra

Gerzeninsesi Gazetesi’nden Fatih Uysal, TBMM’de bir araya geldiği Ak Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy’a gündem ile ilgili çeşitli sorular yöneltti.

Milletvekili Ersoy  sorulara içten ve net cevap vererek gündemin nabzını tuttu.

Fatih Uysal : Türkiye’de tartışılan Başkanlık Sistemi hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Ak Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy: Bütün dünyada  hiç bir sistem kendi içinde mükemmel değildir.. Günün şartlarına gereklerine göre tercihte bulunulabilir. Sistem ne olursa olsun Cumhuriyet ve demokrasiden vazgeçecek değiliz.

Türkiye’ye en uygun rejim başkanlık rejimidir; o olmasa olmaz gibi bir şey de söylemiyoruz.

Türkiye yeni bir anayasa yapılnyor.  Bu yeni anayasa hazırlama sürecinde ihtimal dahilinde olan her konu tartışılsın millet eteklerindeki taşı döksün ki muhalefet partileriyle birlikte uzlaşma sağlanabilsin. Herkes açıkça görüşünü ifade etsin.

Bizler, milletin karar vermesi, o doğrultuda herhangi bir kısıtlama getirmeden insanların düşüncelerini özgürce ifade edebilmelerini sağlamaya çalışıyoruz.

Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan,  Türkiye başkanlık sistemine geçmelidir şeklinde bir ifade kullanmamıştır sadece bu konunun konuşulmasını, tartışılmasını istemiştir.

 Türk milleti lider demokrasi eğilimi olan bir toplumdur. Bütün yetkilerin başkanlıkta toplanması demek daha otoriter bir rejim anlayışı demektir.

Fatih Uysal :Muhalefet bugün Arap baharında yaşayan ülkelerdeki iktidarların zayıf düşmesinin faturasını Türkiye’ye kesiyorlar. Bu konuda neler düşünüyorsunuz?

Ak Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy: Muhalefet ne derse desin biz orda mazlum ve mağdur olan halkın yanında yer aldık. Arap baharında insanları isyana teşvik etmedik. Biz bozguncu değiliz ki isyan çıkarıp da onların yanında yer alalım.

Kendi yönetimlerinden rejimlerinden memnun olmayan halk Arap Baharı adı verilen dönemde rejime karşı baş kaldırdı.

Bu süreçte yapılacak iki şey vardır. Ya kendi halkına zulüm eden, diktatörlüğünü hissettirerek asıp kesenlerin yanında, ya da bu zulüm altında  diktatörler tarafından ezildiğini iddia eden halkın yanında olacaksınız. Bizde halkın yanında olduk. Hiçbir otoriter rejim kendi insanını zulmederek, kırarak, yok ederek ayakta duramaz.

Aynı zamanda insani anlamda da bu duruma sessiz kalınmayacağını düşünüyorum.

Bu durumu Ülkemizin ulusal çıkarları açısından düşünmek değerlendirmek gerekir. Dün Libya’da istikrar vardı da istikrarı biz mi bozduk. İnsanlar isyan ettiler. Oradaki binlerce vatandaşımız ülkeyi terk etmek zorunda kaldı. Libya’da Müteahhitlerimizin şantiyeleri yakıldı, yıkıldı. Böyle olunca bizde mazlum, ezilen halkın yanında olduk. Arap baharındaki kaosun sorumlusu biz değiliz. İnançlarımız gereği, siyasi ilkelerimiz gereği,  o milletlerle tarihsel kardeşliğimizin bize verdiği sorumluluk gereği, mazlumların yanında olduk.

Bugün kim iddia edebilir ki Suriye rejimi ayakta kalabilir ? Her gün onlarca kişiyi öldürerek bir rejim devam edebilir mi ? Peki o halk o rejimi yıkmaya başardığı anda, onların hiçbir çığlılarına kulak asmayan, onların hiç bir yardımına koşmayan komşu kardeşleri olarak yarın bu halkın yüzüne nasıl bakacağız. İsrail’e karşı Filistin’e ne  yapıyorsak, Tunus’da, Libya’da,  Suriye’de, Mısır’da da aynısı yaparız. Kim öldürülüyorsa kim eziliyorsa öldürenin, zulmedenin yanında yer almayız diyerek düşüncelerini ifade etti.

Fatih Uysal: Sinop’a yapılacak yatırımlarla  ilgili neler söyleyebilirsiniz?

Ak Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy: Sinop’la ile ilgili 2012 yılında başlayacak olan yatırımlar Sinop’un çehresini değiştirecek. 2013’ de doğal gaz Sinop’a ulaşmış olacak.

AdminAdmin