Siyaset
Giriş Tarihi : 30-04-2018 09:50   Güncelleme : 30-04-2018 09:53

Faruk ŞANOĞLU aday adayı

Faruk ŞANOĞLU, 24 Haziranda yapılacak Genel Seçimlerde AK Parti aday adaylığı için resmi başvurusunu yaptı

Faruk ŞANOĞLU aday adayı

Faruk ŞANOĞLU, 24 Haziranda yapılacak Genel Seçimlerde AK Parti aday adaylığı için resmi başvurusunu yaptı.

ŞANOĞLU yaptığı açıklamada;

"Bildiğiniz üzere Adalet ve Kalkınma Partisinin iktidar olduğu 2002 yılından bu yana Ülkemiz siyasi ve ekonomik açıdan önemli bir değişim dönüşüm süreci yaşamaktadır. Bir yandan ülkesel sorunlarımızı çözmeye, insanı merkeze alan bir siyaset anlayışını yerleştirmeye çalışırken diğer yandan dünyanın dört bir yanında mazlum coğrafyaların hamisi olma misyonumuzu en iyi şekilde yerine getirmekte, ulus olarak düşmanlarımıza korku, dostlarımıza güven vermekteyiz.

Memleketimiz Sinop ise, birbirine saygı dolu erdemli insanıyla, muhteşem doğasıyla, medeni yaşantısıyla adeta tüm ülkeye model olabilecek eşsizlikte.

Böyle bir şehrin yerlisi olmaktan ve bu şehrin köylüsüne kentlisine hizmet etmekten bugüne kadar onur duydum.

Bununla birlikte yerel siyasetin kalitesinin önemli olduğunu, bunun için her Sinoplunun elinden geleni yapması gerektiğini düşünüyorum. Böylece Sinop'umuzu çok daha prestijli bir kent haline getirebilir, sonraki nesillerimize yaşam kalitesi yüksek bir şehir bırakabiliriz.

AK Partiye kurulduğu günden bu yana emek vermiş bir Sinop sevdalısı olarak 24 Haziran Erken Genel Seçimlerinde Milletvekili Aday Adayı olmaya karar verdim.

Bu memleketin bir evladı olarak tüm Sinop Halkının destek ve dualarını bekler saygılar sunarım. " dedi.

FARUK ŞANOĞLU KİMDİR;
1976 yılında Sinop Merkezde doğdu.
1999 yılında Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesinden mezun oldu.
2001-2003 yılları arasında AK Parti Kurucu Gençlik Kolu Başkanı olarak siyasal yaşamına başladı.
8 yıl kamu veteriner hekimi olarak çalıştıktan sonra 2014 yılında kendi isteğiyle memuriyet hayatına son verdi ve aynı yıl Ak Partiye yeniden üye oldu. İl Yönetim Kurulunda AR-GE den sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi ve İl Yönetiminde 3 yıl süreyle çalıştı.
Sinop'ta ıslah amaçlı hayvancılık birliklerinin kurulmasını sağladı. Türkiye'nin hayvancılık sorunları konusunda araştırmalar yürüttü, seminerler verdi. Çok sayıda Ulusal ve Avrupa Birliği kaynaklı hibe projesi yazdı ve yönetti.
Halen Sinop Merkezde Veteriner Hekim muayenehanesi işletmekte ve Yetiştirici Birliği Başkanlığı yapmakta olup evli, 3 çocuk babasıdır.

Seda ŞengülSeda Şengül