Siyaset
Giriş Tarihi : 22-10-2015 11:06   Güncelleme : 22-10-2015 11:00

GENÇ İŞSİZLİĞİ SORUNUNA ÇÖZÜM CHP’DE

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, gençlerin eğitimden sosyo-kültürel yaşama, sağlıklı yaşamdan, çalışma hayatına özellikle de işsizlik sorunlarının her geçen gün arttığını söyledi.

GENÇ İŞSİZLİĞİ SORUNUNA ÇÖZÜM CHP’DE
 Karadeniz, “Gençlere ve onların sorunlarına çözüm getirecek projelerimiz var. Bu projeleri hayata geçirmek için ‘önce ben’ değil ‘önce Türkiye’ diyen gençlere ihtiyacımız var” dedi.

Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, CHP İl Genel Meclisi Üyesi Necmettin Çakır, CHP Gerze İlçe Başkanı İlknur Kara ve CHP Gerze İlçe Örgütü Üyeleri ile birlikte Gerze Meslek Yüksekokulu’nu, Karlı Köyü, Hacıselli Köyü ve Sanayi Sitesini gezdi.  

Karadeniz ve beraberindekiler, Gerze Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Öztoprak’ı makamında ziyaret ederek yeni akademik eğitim yılında hayırlı olsun dileklerinde bulundular. Yrd. Doç. Dr. Öztoprak, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek CHP heyetine teşekkür etti. Yüksekokul ve faaliyetleri hakkında bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Öztoprak, Eylül 2015 itibarı ile toplam bin 62 kayıtlı öğrencisi ile eğitim öğretim faaliyetlerine devam ettiklerini söyledi.

-İş Arayan Gençlere 540 Lira İşsizlik Desteği -

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz nüfusun 20 milyona yakınının yani yaklaşık yüzde 25’inin 15-29 yaş arası gençlerden oluştuğuna dikkat çekti., TÜİK verilerine göre 15-24 yaş grubunu içeren genç işsizlik oranının yüzde 18.3, yükseköğretim mezunu işsiz sayısının da 619 bin kişi olduğunu vurgulayan ve “Genç İstihdamlı Büyüme Modelini geliştirerek genç işsizliğini azaltacağız” diyen Karadeniz, üniversiteden yeni mezun olmuş, iş arayan gençlere İŞKUR’a kayıtlı olmaları halinde 540 lira işsizlik desteği sağlayacaklarını söyledi.

Karadeniz şöyle devam etti:

“İktidarın bu güne kadar genç işsizliği sorunu için somut adım attığından söz etmek pek mümkün değildir. O nedenle, Türkiye’nin gençleri ile ilgili bu yakıcı sorun acil çözüm bekliyor. Bu sorunları 1 Kasım sonrası iktidarımızda çözeceğiz. Gençlere ve onların sorunlarına çözüm getirecek projelerimiz var. Diplomalı işsizliğe son vereceğiz. Daha çok iş olanağı sağlayıp tam güvence vereceğiz. 29 yaş altındaki üniversite öğrencilerinin yarı zamanlı çalışabilmesini kolaylaştırmak amacıyla, gelir vergisi ve sigorta primlerinin devlet tarafından karşılanmasını sağlayacağız. Üniversite kampüslerinde, öğrencilere yönelik kısmi süreli istihdam olanaklarını genişleteceğiz. Üniversite mezunlarının okurken aldıkları kredilerin geri ödemesi iş buluncaya kadar ertelenecek. YÖK’ü kaldıracağız. Er ve erbaşlara ailelerine yük olmayacak. Aylık harçlıkları 333- 354 liraya çıkartılacak. Sigortalı askerlik gelecek, işsizlik sigortası primlerini hazine ödeyecek. Asker dönüşü iş bulamayana 6 ay işsizlik sigortası ödenecek. Bütün bu projelerimiz gençlerimizin desteğini alacak ve bizi 1 Kasım’da iktidar yapacak projelerdir. Biz gençlerimize, gençlerimiz de bize güveniyor.”

 

AdminAdmin