Siyaset
Giriş Tarihi : 16-03-2017 11:32   Güncelleme : 16-03-2017 14:30

Gerze MYO Müdür Yardımcısı: “Söyleşiyi Amacından Saptırdı“

Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı’nın, Gerze MYO'da konferans (söyleşi) vermesi sonrası, Müdür Yardımcısı Ahmet Karaoğlu’ndan çok çarpıcı açıklamalar geldi

Gerze MYO Müdür Yardımcısı: “Söyleşiyi Amacından Saptırdı“

Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı’nın, Gerze Meslek Yüksekokulu’nda konferans (söyleşi) vermesi sonrası, Müdür Yardımcısı Ahmet Karaoğlu sosyal medya üzerinden  çok çarpıcı açıklama yaptı.

 

15 Mart 2017 tarihli “Osman Başkan Gerze Meslek Yüksekokulu’nda” başlıklı haberimizi, Facebook adlı sosyal mecrada paylaşmamızdan sonra, Sinop Üniversitesi Gerze Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Ahmet Karaoğlu aynı platform üzerinden konunun altına şu şekilde yorum yaptı: “Sayın Belovacıklı’yı Gerze Meslek Yüksekokulu davet etmemiş, tam aksine öğrencilerin çeşitli sorunlarla kapısını çaldığını, öğrencilerin sorunlarını MYO’nda düzenlenecek bir etkinlikle dinleyip çözüm üretebileceğini söyleyerek kendisi talep etmiştir” dedi.

 

“Siyasi konulara girerek söyleşiyi amacından saptırdı”

Karaoğlu, ayrıca Osman Belovacıklı’dan gelen talebin bir konferanstan ziyade öğrencilerin sorunları üzerine geçmesi beklenen bir söyleşi olarak talep ettiğini belirtti. Söyleşinin neredeyse yüzde 80’nin Belovacıklı’nın yaptığını anlatmakla geçtiğini aktaran Karaoğlu, “dahası ülkemizin geçtiği bu hassas dönemde bazı siyasi konulara da girerek söyleşiyi amacından saptırmıştır” şeklinde konuştu.

 

Bir öğrencinin “sizin bizden çok derdiniz varmış” diyerek tepki gösterdiğini de hatırlatan Karaoğlu, “öğrencilerin Gerze ile ilgili sorunlarının görüşüleceği söylenerek talep edilen söyleşide, özelleştirmeden, İsrail tohumlarından, nükleer ve termik santralden bahsedilmesi manidardır. Bu davranışı kamuoyunun takdirine bırakıyorum” şeklinde not düştüğü görüldü.

 

Şimdi soruyoruz

Biz de yaşanan bu gelişmelerden sonra, bahse konu olan yorum ve konferans ekseninde Gerze Meslek Yüksekokulu yetkililerine soruyoruz:

1. Osman Belovacıklı davet edilmediyse, kürsüyü neden ona verdiniz?

2. Her isteyen, Gerze Meslek Yüksekokulu sınırları içerisinde öğrencileri ve öğretim üyelerini bir araya toplayarak kafasına göre konferans yapabiliyor mu?

3. Yarın başka biri gelse o kürsüden aynı şekilde siyaset yapabilecek mi?

4. Ahmet Karaoğlu’nun bu açıklaması şahsi görüşü müdür yoksa Gerze Meslek Yüksekokulu’nun genel görüşü müdür?


Erkan TaşErkan Taş