Siyaset
Giriş Tarihi : 23-05-2016 12:07   Güncelleme : 23-05-2016 12:12

Gerze’nin hastane ve okulları meclis gündeminde

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Gerze’nin hastane ve okullarını Meclis gündemine taşıdı.

Gerze’nin hastane ve okulları meclis gündeminde
Gerze kamuoyunu günlerdir meşgul eden Gerzelileri tedirgin eden okulların ve hastanenin kapatılması iddialarını ilgili bakanlara soran Karadeniz, hastane ve okulların daha önce kapatılan öğretmenevi, askerlik şubesi, cezaevinin akıbetine uğramaması gerektiğini söyledi. Karadeniz, “Gerze’nin nüfusu her geçen gün artıyor, Nüfusun on 10 yılda yaklaşık yüzde 16 oranında artmış. Gerze’nin yakıcı sorunları var.
Bunların başında işsizlik geliyor. Sağlık hizmetleri ile ilgili sorunlar var. Bu sorunlar acilen çözülmeli. “Kapat-kurtul” zihniyeti ile Gerze’yi kalkındıramazsınız.

Hastanesinden okuluna kadar bütün kurumlar Gerze’ye hizmet vermeye devam etmelidir” dedi. Barış Karadeniz, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Atatürk Çok Programlı Anadolu Lisesi, Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Gerze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin “talep azlığı” gerekçesiyle birleştirilmesi ya da kapatılması iddialarını sordu. CHP’li Karadeniz, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na da Gerze Devlet Hastanesinde Gerzelileri mağdur eden uygulamaları sordu. Karadeniz, Gerze’nin nüfusunun her geçen gün arttığına dikkat çekerek, toplam doktor sayısının ise 18’den son 5 yılda 4’e kadar düştüğünü, Gerze’nin doktor ihtiyacının neden giderilmediğini Sağlık Bakanının yanıtlamasını istedi.


AdminAdmin