Siyaset
Giriş Tarihi : 09-03-2015 12:10   Güncelleme : 09-03-2015 12:10

Hamit Çakır Yeniden Başkan

Saadet Partisi Gerze İlçe Kongresi yapıldı. Yapılan Kongrede Hamit Çakır yeniden İlçe Başkanlığına seçildi

Hamit Çakır Yeniden Başkan
Saadet Partisi Gerze İlçe Teşkilatı 5. Olağan kongresi Pazar günü Esnaf ve Sanatkarlar odası salonunda yapıldı.
Düzenlenen kongreye Parti Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Nuri Başar, İl Başkanı Cavit Üçüncüoğlu, partililer ve vatandaşlar katıldı. Divanın oluşturulması ile başlayan kongrede oy çoğunluğu ile Divan Başkanlığına GİK Üyesi Nuri Başar seçildi. Başar'ın başkanlığında başlayan kongrede ilk olarak söz alan Saadet Partisi İl Başkanı Cavit Üçüncüoğlu, yaklaşan genel seçimlerin önemine değindi.
Üçüncüoğlu, Türkiye’nin gerçek sorunlarının göz ardı edildiğini belirterek, yeniden büyük Türkiye’yi kurmak için yola çıktıklarını aktardı.

YAŞANABİLİR BİR TÜRKİYE KURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK

Türkiye genelinde seçim çalışmalarına başladıklarını ifade eden Üçüncüoğlu, "Bu ülkenin evlatları, 35-40 yıldır birbirlerinin düşmanıymış gibi öldüler. Bu süre içinde şehitler diyarı Anadolu’muz, 50 binin üzerinde vatan evladını toprağa verdi. Milli Görüşün bir temsilcisi olarak bu gidişe dur demek için buradayız"

SİYONİSTLERE KARŞI MÜCADELE VERİYORUZ

Üçüncüoğlu, Çanakkale’de omuz omuza şehit düşen ataların torunlarının, bugün birbirine hasım kesildiğini savundu. Bu durumun gerçekleşmesinde emperyalist güçlerin rol oynadığını vurgulayan Üçüncüoğlu, "Tam bir yüzyıl evvel Çanakkale’de bu ülkenin bütün fertleri, yabancılara karşı birbirlerini siper ederek savaştı. Türk, Kürt, Laz, Çerkez hepsi birlikte savaştı. Buna karşın bir yolunu bularak bu ülkenin evlatlarını birbirlerine hasım etmeye çalıştılar. Ne yazık ki büyük ölçüde başarı sağladılar. Artık bu oyunu bozmak için bütün Anadolu’yu adım adım dolaşıyor ve siyonistlere karşı mücadele veriyoruz" dedi.


ÜLKENİN GERÇEK GÜNDEMİ
 
TERÖR DEĞİLDİR

Üçüncüoğlu, "Her şeyden evvel bu ülkede yaşayan bütün etnik unsurlar ve mezhepler kardeştir. Hepimizin Rabbi bir, peygamberi bir, kitabı bir, kıblesi birdir. O halde bu mücadele niçin? Bu ülkenin gerçek gündemi terör değildir, gerçek gündem işsiz durumdaki gençlerimizdir. Açlık sınırının bin 450 lira olduğu ülkemizde 950 lira asgari ücret verilmesi kabul edilemez. İşte bu problem, ülkemizin gerçek gündemidir. Milyonlarca adamımız, açlık sınırının altında asgari ücretle hayat savaşı veriyor. Adaletsizlik, hukuksuzluk ve yolsuzluk ne yazık ki TBMM’ye kadar vardı. Türkiye’nin gerçek gündemi, bu yolsuzlukların, bu usulsüzlüklerin ve iddiaların üzerine gitmektir” dedi.



Kongrede daha sonra söz alan GİK Üyesi Nuri Başar ise,
AKP’nin ‘darbe ürünü’ bir parti olduğunu söyledi. Sert sözlerle AKP’yi hedef alan Başar, şöyle konuştu: “Zaman zaman geçici kalabalıklar oluşabilir. Bir davanın haklılığı geçici kalabalıkların çokluğuyla değil, ancak ve ancak İlahi iradeye uygunluğu ile ölçülebilir. Eğer Milli Görüş’ün önüne konulan engeller, karşısına çıkartılan güçlükler başka bir partinin önüne konulmuş olsaydı, emin olun bugün onların esamesi bile okunamazdı. Etrafınızı birtakım yanlış yolun yolcuları sarabilir. Kuşatabilir sizi. Birtakım ikballer, istikballer, çıkarlar da vaat edilebilir. Bu gibi durumlarda Yüce Rabb’imiz, İlahi rahmetinin bir tecellisi olarak bize diyor ki; ‘Ey iman edenler, sadıklarla beraber olun.’ Geçici kalabalıklarla, zenginlerle, Firavunlarla değil.”


KARŞIMIZA DARBE ÜRÜNÜ BİR PARTİ ÇIKTI

Başar, “Zorbalığa başvurdular. Tanklarla yol kesme operasyonu başlattılar. Postmodern darbe yoluna başvurdular. Karşımıza bu sefer yine bir darbe ürünü olan başka bir parti çıkardılar. Emin olun, o da en kısa zamanda yıkılıp gidecektir. Birileri şu makama, bu makama gelmiş olabilir. Mal sahibi, mülk sahibi olmuş olabilir. Hatta Karun’lara taş çıkartacak nispette servet sahibi de olmuş olabilirler. Ama bunlar bedenen yaşıyor olsalar da ruhen ölüdürler. Hükümeti ‘İsrail projesi’ olmakla suçlayan Başar, 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarının üzerinin örtüldüğünü hatırlattı. İktidara gelmeleri durumunda yapacaklarını sıralayan Başar, şunları söyledi: “Hırsızı efendisine havale etmeyeceğiz. Hırsızı işbirlikçisine, yol arkadaşına, çete reisine havale etmeyeceğiz. Ne yağacağız? Bu ülkelerin mahkemeleri, yüksek hâkimleri var. Suç işleyen, bu millete karşı nankörlük eden kim olursa olsun hesabını vermek zorunda.”

 



 

 

 

AdminAdmin