Siyaset
Giriş Tarihi : 20-01-2015 12:28   Güncelleme : 20-01-2015 12:08

Hamza İnce sessizliğini bozdu

AK Parti il başkanlığı için geçen hafta İstanbul Dolmabahçe Sarayı'nda AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu görüşen üç adaydan biri olan Hamza İnce, kendisinin tercih edilmemesini sosyal paylaşım sitesinden eleştirdi.

Hamza İnce sessizliğini bozdu
 Geçen Cuma günü İl Genel Meclisi Üyesi Ali Çöpçü'nün AK Parti genel merkezinin il başkan adayı olarak belirlenmesi ardından, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşen üç adaydan biri olan eski belediye başkanlarından Hamza İnce sessizliğini bozdu. 

Sinopta 1990 yılından bu yana siyasi yelpazenin önemli bir aksiyonerlerden Hamza İnce, devre dışı bırakılmasına sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta yaptığı açıklamayla tepki gösterdi. 

Hamza İnce açıklamasında şu ifadelere er verdi; "24 Ocak 2015 tarihinde yapılacak olan İl Başkanlığı Kongresi ile ilgili bir müddet evvel başlatılan aday adayları arasındaki süreç üç aşamalı olarak sürdürülmüş ve sonunda Sayın Başbakanımızın takdiriyle aday tespiti kesinleşmiştir. Bana bu süreç öncesinde ve bugüne gelişte destek veren ve her türlü katkı sağlayan tüm samimi dostlarıma teşekkür ediyorum.

Toplumun beklentileri gözardı edildi

Yapılan çalışma, siyaset alanında önümüzdeki üç yıllık dönemde parti teşkilatını iyi temsil edebilecek, yani; donanımıyla, tecrübesiyle, kararlılığıyla hem siyasi alanda hem de kamu alanında insanların beklentilerine cevap verebilecek, partiyi sırtlayabilecek, Sinopumuz’a faydalı olabilecek bir Başkan Adayı tespiti idi. Ancak bu dönemde ne yazık ki bu böyle yapılamadı. Toplumun beklentileri farklıyken ne doğru olan ne de partiyi temsil edebilecek kişi tercih edilmemiş, Sinop’taki bazı insanların, yani teşkilattaki Vekilinden, İl Başkanına kadar malum kişilerin yaptıkları yönlendirmelerle yönetilebilecek, rahat kullanılabilecek aday üzerinde karar kılınmıştır.

Haksızlık yapıldı
Bu olayla küçük hesaplar uğruna hem başından bu yana emeği geçenlere, hem de partiye ve tüm Sinop’a haksızlık edilmiştir. Buna sebep olanları vicdanlarıyla baş başa bırakıyor, bu gidişatın seyrini tüm Sinop halkının takdirine sunuyorum. Geleceğin hayırlı olmasını diliyor, emek veren tüm dostlara teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum"

hakan akbaşhakan akbaş