Siyaset
Giriş Tarihi : 13-06-2012 18:25   Güncelleme : 13-06-2012 18:25

Hava Limanı Yolu Yenileniyor

Ersoy, Sinop İle İlgili Birçok Projemiz Var

Hava Limanı Yolu Yenileniyor

Sinop hava limanında uçuş yoğunluğunun artmasıyla birlikte eksikliği hissedilen hava limanı yolu genişletilme çalışmaları düzenlenen törenle başladı.


Yapımını Karayollarının üstlendiği. 7 milyon TL’ye mal olacak projenin 2012 yılı sonunda tamamlanması bekleniyor. Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Adalet ve Kalkınma Partisi Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, AK Parti Sinop İl Başkanı Cengiz Tokmak, İl Emniyet Müdürü Şeref Aytekin, Belediye Başkanı Baki Ergül ve Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan’ın katıldığı törende başlatılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı Mustafa Reis, başlatılan havaalanı yol genişletme çalışmalarının yaklaşık proje maliyetinin 7 milyon lira olduğunu söyledi. Reis;  “Şuandaki mevcut yolumuzun standardı çok düşük. Sinop havaalanına yapılan uçuş yoğunluğunun artması bu yolun yapımındaki önemi bir hayli arttırmıştır. Bu nedenle 2011 yılında bu yolu karayollarına alarak projesini hazırlattık ve aynı yıl ihalesini yaptık 2012 yılının sonunda herhangi bir engelle karşılaşmazsak bitirmeyi hedefliyoruz. Yolumuz 1A standardında olacak yani 12 metre platform genişliğinde BSK’lı yol konumunda bitümlü sıcak asfalt olarak yapacağız” şeklinde konuştu.


İhale talimatlarının ve başlangıç ödeneklerinin il özel idaresine gönderildiğini, bundan sonraki süreçte yerel yöneticilerin ve kurum amirlerinin süratli bir şekilde bu yatırımları gerçekleştirmek için çalışmaları devam ettirmelerini beklediklerini ifade eden AK Parti Milletvekili Mehmet Ersoy ise şunları söyledi; “İlimizde yapılması planlanan ve sözünü verdiğimiz bütün yatırımların başlangıç ödeneklerinin il özel idaresine aktarımını sağlamış olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Daha gerçekleştirmeyi düşündüğümüz, planladığımız birçok projemiz var. İnşallah bunların hepsini zaman içerisinde hep beraber gerçekleştireceğiz.”

AdminAdmin