Siyaset
Giriş Tarihi : 19-04-2018 18:44   Güncelleme : 19-04-2018 19:00

İYİ Parti Gerze Teşkilatından Erken Seçim Açıklaması

Alınan erken seçim kararı sonrasında İYİ Parti'nin seçimlere girip giremeyeceği tartışılırken İYİ Parti Gerze İlçe Başkanlığından konuyla alakalı açıklama yapıldı

İYİ Parti Gerze Teşkilatından Erken Seçim Açıklaması

İYİ Parti İlçe Başkan Yardımcısı Yavuz Yiğit, “TÜRKİYE ERKEN İYİ OLACAK” diyerek yasal süre olan 10 HAZİRAN 2018’den sonra yapılacak her türlü seçime girebileceklerini söyledi.

İlçe Başkanlığından yapılan yazılı açıklamanın devamı şöyle;

Dün Türkiye'mizin ve bütün dünya ülkelerinin basın yayın organlarının üzerimize kilitlendiği bir gün oldu. MHP cephesi kullanılarak tabiri caizse bir erken seçim bombası kamuoyuna atıldı. Bugün içerisinde partili Cumhurbaşkanımızın, bilgisi haricinde geliştiği iddiasında bulunduğu bu olayı görüşmek üzere MHP ile görüşeceği bilgisi kendi ağzından kamuoyuyla paylaşıldı.

Dün için farklı bir cepheden talihsiz bir gaf yapılarak; İYİ PARTİ’NİN 26 Ağustosta olursa seçimlere katılamayacağı söylemi geldi ve ister istemez kamuoyunu salladı.

Bilinçli yada bilinçsiz olarak yapılan bu gaf, fırsat kollayanlar için algı operasyonlarına zemin hazırladı ve her ne hikmetse (!) olağan yada olağanüstü kurultaylarımız dahil olmak üzere, sel olup akmışlığımızı Türkiye'den gizleyenler hiç vakit kaybetmeden sosyal medyada ve Ulusal basında bu gafı kullanarak partimize yer verdi. Kamuoyunda bir algı yaratarak İYİ PARTİ’NİN seçimlere giremeyeceğini insanlara yanlış bilgilendirmek suretiyle defalarca kez çeşitli organlardan yayınladılar.

İşin aslına gelmek gerekirse YSK ve siyasi partiler kanununda seçime girilebilirlik şartlarını 10 ARALIK 2017 itibariyle sağlamış olan İYİ PARTİ, yasal süre olan 10 HAZİRAN 2018’den sonra yapılacak her türlü baskın, erken yada olağan seçime girebilecektir.

İYİ PARTİ teşkilatı olarak tabiri caizse, yangından mal kaçırır gibi, daha önce ki sözlerini yutturan erken seçim kararını normal karşılıyoruz hatta seviniyoruz da. Çünkü bizim için değişen tek şey sloganımız olacaktır. “TÜRKİYE İYİ OLACAK” diyorduk, şimdi ise sevinçle sloganımızı değiştirip “TÜRKİYE ERKEN İYİ OLACAK” diyoruz.

Bu erken seçim bombasını siyasi açıdan da değerlendirmek gerekirse, teşkilatımız ayrı bir mutlu olmuştur. Çünkü kurulamaz denilen, örgütlenemez denilen, kurultay bile yapamaz denilen, barajı bile aşamaz denilen, proje partisi çamurları atılıp sonra o sözleri yediren bir partiydik.

Kuruluşumuzdan bu güne bakıyorum da KURULDUK, ÖRGÜTLENDİK, KURULTAYIMIZI YAPTIK. Anketler ortada. 16 yıllık iktidarı ittifak yapmak zorunda bırakıp, bununda çözüm olamayacağı kanaatine vardırıp daha fazla güçlenmemize imkan sağlamamak için erken seçim kararını bile düşündürecek hale getirdik.

Seda ŞengülSeda Şengül