Siyaset
Giriş Tarihi : 16-06-2017 13:05   Güncelleme : 16-06-2017 12:31

Karadeniz: "Adalet Arayanlar, Mazlumlar ve Demokrasi İçin Yürüyoruz"

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanması ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından başlatılan adalet yürüyüşüne katıldı.

Karadeniz:
CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanması ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından başlatılan adalet yürüyüşüne katıldı.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı ve Ankara Güven Park’tan İstanbul Maltepe’ye kadar sürecek olan adalet yürüyüşüne katılan CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, “Adalet arayanlar, mazlumlar, bütün haksızlığa uğrayanlar, demokrasi isteyenler için bu yürüyüş devam edecek” dedi.

 

CHP’li Karadeniz, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklandığı saatlerde TBMM ve çevresinde saldırı planı için keşif yapan IŞİD’çilerin davasında 12 sanığın tahliye edildiğini hatırlattı ve şunları söyledi: “Oluşmayan bir suçu ancak siyasallaşmış yargı cezalandırır. Aynı bağımlı yargı teröristlere silah götüren TIR’ları haberleştirmeyi suç sayar. Peki bu siyasallaşmış hakimler, TBMM bahçesi ve AKP Ankara İl Başkanlığı ile İstanbul Küçükçekmece’deki Zeynebiyye Camisi civarında gerçekleştirilmesi planlanan bir eylem için keşif amaçlı dolaştığı tespit edilen sanıkları neden tahliye eder?”

 

Yargının tarafsız ve bağımsız kararlar vermesi gerektiğini belirten Barış Karadeniz, AKP iktidarının genel olarak yargıyı kendisine bağımlı hale getirme amacıyla attığı adımların sonucunu Türkiye’ye yaşattığını ifade etti. AKP iktidarının Türkiye’ye uygun gördüğü rejimin somut örneği olan siyasi yargı kararlarının Türkiye’nin geleceği açısından son derece tehlikeli olduğunu vurgulayan Karadeniz, “Evet bıçak artık kemikte! Yolumuz, adalet, demokrasi ve özgürlük yolu. Yürüyeceğiz! Adalet arayanlar, mazlumlar, bütün haksızlığa uğrayanlar, demokrasi isteyenler için bu yürüyüş devam edecek” diyerek sözlerini tamamladı.

Erkan TaşErkan Taş