Siyaset
Giriş Tarihi : 21-03-2018 13:29

Karadeniz Uyardı; Yanılırsınız

CHP’Lİ BARIŞ KARADENİZ, AKP HÜKÜMETİNİ NÜKLEER SANTRAL İÇİN BİR KEZ DAHA UYARDI: “SİNOPLU’NUN UYARISINA KULAK TIKAMAYIN. YANILIRSINIZ!”

Karadeniz Uyardı; Yanılırsınız

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Sinop’a kurulmak istenen nükleer santral projesinin çöpe atılması için bir nedenin daha ortaya çıktığını söyledi. Karadeniz, “Daha neyi bekliyorsunuz? Halk istemiyor! İnsanlık için bir tehdit! Ekonomimizi de sömürecek bir projeden vazgeçin. Yanıldığınızı göreceksiniz. Sinoplu’nun uyarısına kulak tıkamayın! Yanılırsınız” dedi.

CHP’li Barış Karadeniz, Japonya’nın Sinop’ta kurulmak istenen nükleer santralin maliyetlerinin artacağını AKP hükümetine ilettiğini, hükümetin de maliyeti artan proje için vergi muafiyeti başta olmak üzere yeni teşvikler için yasal düzenlemeler yaptığını söyledi. Japonların maliyet artışı karşısında Türkiye’den yeni taleplerde bulunduğunu ifade eden Karadeniz şunları söyledi:

“Sinop’a kurulmak istenen nükleer santral projesini çöpe atmak için bir neden daha ortaya çıktı. Japonlar, Sinop’ta kurmak istedikleri nükleer santral için maliyetlerin 2 katına çıktığını AKP hükümetine bildirmiş. Maliyet 2.1 trilyon Yen’den (19.7 milyar Dolar), 4 trilyon Yen’e (37.5 milyar Dolar) çıkmış. Ayrıca, Japonların projeye devam edebilmeleri için Türkiye’den mali destek talep ettiği, Sinop’ta kurulması istenen nükleer santralin inşaat maliyetlerinin elektrik satış fiyatına eklenmesini istemiş. AKP Hükümeti, bunlardan hiç söz etmiyor. Yeni teşvikler hazırlıyor, yeni muafiyetler getiriyor. Türk Milleti’nin vergisi ile Japonların nükleer sanayisini kurtarmaya çalışıyorlar. Nükleer enerjinin neresi milli? Yeter artık. Daha neyi bekliyorsunuz? Halk istemiyor! İnsanlık için bir tehdit! Ekonomimizi de sömürecek bir projeden vazgeçin. Milli ekonomiye derinden zarar verecek Sinop nükleer santral projesi ile ilgili olarak Sinop halkı yıllardır uyarıyor. Sinop halkının sesine kulaklarını tıkıyorlar. İnsanlık, çevre ve dünya için büyük bir tehdit olan nükleer santral projesinin, hem Sinop hem de Türkiye için yanlış olduğunu tüm dünyaya duyuran Sinop halkının uyarılarını dikkate almıyorlar. Nereye kadar kulaklarını tıkayacaklar?”

CHP Milletvekili Karadeniz, Japon gazetesi The Asahi Shimbun’da kaleme alınan makaledeki iddiaları da Başbakan Binali Yıldırım’a sordu. Başbakan Yıldırım’a “Hayal kırıklığı yaşadığınız nükleer santral projesinden vazgeçip, vazgeçtiğinizi neden halka duyurmuyorsunuz?” diye soran Karadeniz, Japonların Türkiye’den talep ettiklerinin açıklanmasını istedi.

hakan akbaşhakan akbaş