Siyaset
Giriş Tarihi : 31-08-2017 10:50   Güncelleme : 31-08-2017 11:03

Karadeniz'den “Vira Bismillah“

Karadeniz, “Vira Bismillah” diyen balıkçılara yeni sezonda bereketli ve ağların dolu olduğu bir av sezonu diledi

Karadeniz'den “Vira Bismillah“
CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, “Vira Bismillah” diyen balıkçılara yeni sezonda bereketli ve ağların dolu olduğu bir av sezonu diledi. Karadeniz, “Geçen sezon palamut denize sığmadı. Bu yıl da hamsiden ümitliyiz. Balıkçılarımıza bol ve bereketli avlar diliyorum” dedi.

Sinoplu balıkçıların Kurban Bayramını kutlayan CHP’li Milletvekili Karadeniz, ağlarına ve teknelerine bakım yaparak Nisan ayından bu yana 2017-2018 balıkçılık av sezonuna hazırlanan Sinoplu balıkçılara bol kazançlı ve ağların dolu olduğu bir av sezonu geçirmelerini diledi. “Geçen sene balık açısından güzel bir sezon geçirdik” diyen Barış Karadeniz şöyle devam etti:



“Bu sene de balıkçılarımız umutlu. Bu yıl da balıkçılarımızın iyi bir sezon geçirmesini diliyoruz. Geçen yıl palamut beklentimiz yüksekti, ağlarımızdan eksik olmasın dileğinde bulunmuştum. Palamut denize sığmadı. Çinekop da çok çıktı. Bu yıl hamsinin fazla olması bekleniyor. ‘Vira Bismillah’ diyen balıkçılarımızın ağlarından bütün balıklar eksik olmasın. Bol kazançlı, kazasız ve belasız bir sezon diliyorum. Balıkçılık Sinopumuz için çok önemli bir sektör. Denizlerimize sahip çıkmalıyız.  Aşırı avlanma, balık rezervleri ve geçimini balıktan sağlayan insanlarımızın yanı sıra  doğal çevre üzerinde de pek çok olumsuz etki bırakmaktadır. Bunun bilinciyle avlanmalıyız. Denizlerimiz bize hep lazım. Sinop’ta balıkçısıyla, balıkçılık yan sektörüyle 5 bine yaklaşan vatandaşımızın ekmek kapısı. Balıkçımızın yüzünün gülmesi, vatandaşımızı da mutlu eder.”

Erkan TaşErkan Taş