Siyaset
Giriş Tarihi : 07-04-2017 19:00   Güncelleme : 07-04-2017 19:40

Maviş;''16 Nisan'da mühür sizde, sultan sizsiniz''

Nazım Maviş, ilçemiz muhtarlarıyla birlikte kahvaltı yaptı. Gerze pazarını gezerek vatandaşların talep ve isteklerini dinledi

Maviş;''16 Nisan'da mühür sizde, sultan sizsiniz''
 Ak Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Gerzeli Muhtarlarla kahvaltıda buluştu.

Nazım Maviş, 7 Nisan Cuma günü Orta Aile Çay Bahçesi'nde ilçemiz muhtarlarıyla birlikte kahvaltı yaptı. Daha sonra Cuma pazarında dolaşarak ilçemiz köylerinde yetiştirdikleri ürünlerini pazarda satan köylü vatandaşlarla buluştu.

Orta Aile Çay Bahçesinde gerçekleştirilen kahvaltı programında muhtarlara, Gerze ile ilgili yatırım programına alınan ve bir kısmı gerçekleştirilen projeleri anlatan Maviş, burada yaptığı konuşmasında Gerze ile ilgili 8 önemli maddenin olduğunu ve bir kısmının gerçekleştirildiğini belirterek, ''Gerze Orman İşlet Şefliği, müdürlüğe dönüştürülerek hizmete açıldı. İkinci önemli madde Gerze'nin Hükümet Konağı problemi. Proje ödeneği 2017 yılı içerisinde konuldu. 2018 yılında da inşaatına başlanılacak'' dedi.

''Hakimlerimiz, Savcılarımız küçücük odalarda çalışıyorlar''

Üçüncü maddenin ise Adliye Binası ihtiyacı olduğunu belirten Maviş, ''Hakimlerimiz, Savcılarımız küçücük odalarda çalışıyorlar'' diyerek yeni adliye binasının da 2017 yılı yatırım programına alındığını ve ilçemiz eski ceza evinin olduğu alana yapılacağını söyledi.

Bir diğer dördüncü yatırımın ise 17 Milyon TL'ye yapılacak olan 16 derslikli, 200 öğrenci kapasiteli ve kapalı spor salonu olan İmam Hatip Lisesinin ise Milli Eğitim Bakanlığı'nca yatırım programına alındığını ifade etti.

''Öğrenci sayısı ne kadar artarsa, Gerze ekonomisine de o kadar katkı sağlar''

Gençlik merkezi ve KYK yurdu için çalışmaların devam ettiğini söyleyen Maviş, ''Üniversite öğrenci sayısı artıyor. Her gelen öğrenci buraya bir ekonomi bırakıyor. Gerze tersine göç alan gün geçtikçe büyüyen bir ilçemiz. Öğrenci sayısı ne kadar artarsa Gerze ekonomisine o kadar katkı sağlanmış olur. Bu açıdan Gerze'ye bir KYK yurdu kazandırmamız gerekiyor'' dedi.

''Gerze nüfusunun 14 binlerden, 20 binlerin üzerine çıkaracak en önemli proje Gerze Doğalgazı''

Gerze'ye yazları gelip kışları giden emekli vatandaşlarımızın kalıcı olarak Gerze'de kalmalarını sağlayacak projenin 'Gerze Doğalgazı' olduğunu söyleyen Nazım Maviş, Enerji Bakanı Berat Albayrak'ın, BOTAŞ Genel Müdürüne talimat verdiğini bunun üzerine kendisini aradığını ve Gerze'ye 2017 yılı sonunda en geç 2018 yılı ortalarında doğalgazı vereceklerini söylediğini aktardı.

''Grup yollarımızı tamamlayabilmek için Ankara'da para dilenciliği yaptık''

Sinop'un, 5154 Kilometre köy yolu ağı ile Türkiye'de 7. sırada yer aldığını belirten Maviş, ''Grup yollarımızı 2019 yılına kadar tamamlayabilmek için kolları, paçaları sıvadık Ankara'da para dilenciliği yaptık'' dedi. KÖYDES' ten 2017 yılı için Sinop'a 26 Milyon TL tahsis edildiğini söyleyen Maviş, 26 Milyon TL'den Gerze'nin payına düşen miktarın 3 Milyon TL olduğunu ifade etti. Gerze'de 2016 yılı için planlanan 35 Kilometre asfaltlama çalışmasının 32 kilometresinin tamamlandığını 2017 yılı için ise 40 kilometre asfaltlama çalışması planlandığını belirtti.

''9 tane ilçemiz arasında ayrımcılık yaparsak aldığımız oylar haram olsun''

''Hangi ilçemizin neye ihtiyacı varsa benim başımın tacıdır. Biz bu memlekete zerre ayrımcılık yapmadan bütün ilçelerimize hizmet etmek istiyoruz'' diyen Maviş, ''bazen ilçeler arasında ayrımcılık yaptığımız konusunda kulağımıza dedikodular geliyor, 9 ilçemiz arasında zerre ayrımcılık yaparsak aldığımız oylar haram olsun'' dedi.

''Kanlıçay yıllardır halledilememiş bir meseleydi''

Dikmen'in üç temel sorunu olduğunu belirten Maviş, Kanlıçay'ın bağlantı dereleriyle birlikte tamamının ıslahı için çalışmaların devam ettiğini belirtti. Mart ayı itibariyle sağlık ocağında da 7/24 nöbetin başladığını söyleyen Maviş, ''Dikmenliler basit bir iğne için o kadar yolu kat edip Gerze Devlet Hastanesine geliyorlardı. Artık Dikmen Sağlık Ocağında Mart ayı itibariyle 7/24 nöbet başladı'' dedi.

''Mecliste ezbere el kaldırıp indirmedim''

Konuşmasının devamında 'yeni Cumhurbaşkanlığı Sistemi'ne de değinen Nazım Maviş, ''18 maddenin ne getirip ne götürdüğünü, ne anlam ifade ettiğini madde madde hepsini biliyorum. Mecliste ezbere el kaldırıp indirmedim. Konuşulduğu gibi tek adamlık filan yok ortada. Bu ülkede biz tek başlılık istiyoruz. 1980'de darbeyi yapanlar 1982'de Kenan Evren'in Cumhurbaşkanlığına göre bir anayasa yapmışlar. 104. madde de sınırsız yetkiler vermişler. Mevcut anayasada Cumhurbaşkanının yetkileri sınırsız ve hiç bir sorumluluğu yok. Yeni sistemle Cumhurbaşkanının yetkilerini sınırlandırıyoruz. Normal bir vatandaş gibi yargılanabilecek. Sayın Cumhurbaşkanımız bugün ki yetkilerle zaten kral gibi. Biz bunu değiştirmek istiyoruz'' dedi.

ABD'nin 228 yıllık geçmişinde Trump'ın 45. Başkan olduğu örneğini veren Maviş, Türkiye'nin ise 94 yılda 65. Başbakan'ını seçtiğini söyledi. Ortada bir çarpıklığın olduğunu belirten Maviş, ''yeni sistemi kullanıyor olsaydık bugün 18. hükümet olacaktı'' dedi.

''Mühür sizde. Sultan sizsiniz''

Sözlerinin sonunda; ''16 Nisan'da mühür sizde. Sultan sizsiniz. İstediğinizi tercih edeceksiniz. Sandıktan ne çıkarsa başımız üstünde. 'Evet', 'Hayır' ayrımcılığı asla yapmayacağız'' diyerek konuşmasını tamamladı.

Nazım Maviş, kahvaltı programının ardından ilçemiz Merkez Yeni Cami'de cuma namazını kıldıktan sonra ilçemiz müftüsü Bayram Karar ile bir süre sohbet etti. Ardından pazar yerinde dolaşarak vatandaşların taleplerini, isteklerini dinleyerek hal ve hatırlarını sorduktan sonra Gerze programını tamamladı.

Seda ŞengülSeda Şengül