Siyaset
Giriş Tarihi : 07-10-2015 11:13   Güncelleme : 07-10-2015 16:33

MHP Seçim Startını Verdi

MHP Sinop İl Başkanlığı tarafından ülkenin siyasi gündemine ilişkin basın toplantısı düzenleyerek teşkilat üyeleriyle birlikte Sinop'ta seçim startını verdi

MHP Seçim Startını Verdi
 MHP Sinop İl Başkanı Ceyhan Demir, "MHP, demokratik olgunluk ve uzlaşı kültürünün egemen olduğu, Türkiye'nin milli ve manevi değerlerinin ortak payda olarak kabul edildiği bir siyaset anlayışını hakim kılacaktır" dedi. 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sinop İl Başkanlığı tarafından ülkenin siyasi gündemine ilişkin basın toplantısı düzenleyerek teşkilat üyeleriyle birlikte Sinop'ta seçim startını verdi. Yelken Kulübünde düzenlenen programa: MHP Sinop İl Başkanı Ceyhan Demir, Merkez İlçe Başkanı Yılmaz Şanlan, Milletvekili Adayları Adem Çilek ve Leyla Bilgili ile il-ilçe teşkilat üyeleri ve basın mensupları katıldı. 

Mesaj iyi okunmalı
Teşkilat üyeleriyle birlikte yapılan kahvaltı ardından başlayan toplantıda konuşan İl Başkanı Ceyhan Demir, Türk milletinin 7 Haziran'da siyasi partilere verdiği uzlaşma ve birlikte yönetme mesajının iyi okunması gerektiğini vurguladı. Demir sözlerini şöyle sürdürdü; "7 Haziran 2015 tarihinde yapılan milletvekili genel seçimi sonucunda oluşan parlamento yapısı tek başına bir siyasi partinin iktidar olmasına imkan vermemiştir.

Bu seçimlerde vatandaş AKP'nin tek başına iktidarına son vermiştir.  Türk milletinin siyasi partilere verdiği uzlaşma ve birlikte yönetme mesajı, siyasi ikbal kaygısı ve hesap verme korkusuyla görmezden gelinmiş ve ülke yeniden seçim sürecine sokulmuştur. Bu sürece girilmesinde sorumluluk kime aittir, millet tarafından bilinmektedir. 

Türkiye'nin önüne aydınlık ufuklar açmak istiyoruz
Seçim kararı, terörün tırmandığı, sözde özerklik ilanlarıyla devlet otoritesinin zaafa uğratıldığı, sokak çatışmalarının yaşandığı, özel güvenlik bölgeleri ve sokağa çıkma yasaklarının ilan edildiği, can güvenliği ve seçim güvenliğinin tehdit altında olduğu bir ortamda alınmıştır. Şartlar ne olursa olsun, gücünü Türk milletinden alan MHP 01 kasım 2015 seçimlerinde de milletimizin takdir ve teveccühüne mazhar olacaktır. Türk milletinin milli iktidar hasreti mutlaka sona erecektir. Biz Türkiye'nin önüne aydınlık ufuklar açarak, ülkemizi ve milletimizi güvenli bir geleceğe taşımaya kararlıyız"
Bizim anlayışımız bellidir
Açıklamasında MHP'nin anlayış ve 1 Kasım hedeflerini anlatan İl Başkanı Ceyhan Demir; "MHP Türk milletine milli, manevi ve insani açılardan seslenen, sevgiyi, adaleti, özgürlüğü, barışı ve güven içinde bir gelişimi amaçlayan Türk milliyetçiliği anlayışına sahiptir. 

MHP reformist bir anlayışla uygulayacağı politika ve projeler ile ekonomide toparlanma ve canlanmayı, devlet ve yönetimde onarım ve yeniden yapılanmayı, uluslararası düzeyde saygınlık ve sözü dinlenir olmayı, karşılıklı güveni esas alan vatandaş odaklı bir yönetimi, adaletine inanılır bir yargı sistemini, devlet ve toplum hayatında ahlak ve kaliteyi, terörün son bulduğu ve asayişin sağlandığı güvenlikli bir yaşamı, temel hak ve özgürlüklerin teminat altına alındığı, hukukun üstünlüğüne dayalı, demokratik bir düzeni mutlaka tesis edecektir. 
MHP, demokratik olgunluk ve uzlaşı kültürünün egemen olduğu, dışlayıcı ve ötekileştirici söylem ve üslubun törpülendiği, Türkiye'nin milli ve manevi değerlerinin ortak payda olarak kabul edildiği bir siyaset anlayışını hakim kılacaktır. 

Bunun İçin, milli ve manevi değerlerin yıpratıldığına inananları, Cumhuriyetin temel değerlerinin aşındığını düşünenleri, yolsuzluk, usulsüzlük, istismar ve aldatma düzeninden bizar olanları, siyasi vesayetin yaşamın her alanına hükmetmesinden kaygı duyanları, siyasetin bütün devlet kurumlarına, özellikle de okullara girmesinden rahatsız olanları, adına çözüm süreci dedikleri, bize göre ise çözülme ve ihanet süreci olan, AKP-PKK-HDP ortak projesini yırtıp tarihin çöplüğüne atmak isteyenleri, kutuplaşmaya, kaosa, kavgaya ve karanlığa son vermek, yoksulluğu,  yolsuzluğu ve yasakları ortadan kaldırmak için, Türkiye'nin kırılan onurunu, kaybolan huzurunu, yok olan kardeşliğini, çürüyen değerlerini, bozulan ekonomisini onarmak için, refah ve mutluluk, hak ve adalet, güçlü bir demokrasi, barış içinde bir hayat, ahlaklı bir kalkınma için, ülkenin geleceğine oy ver, sloganıyla MHP'ye oy vermeye davet ediyoruz. Gayret bizden, destek milletimizden, takdir Cenab-ı Allahtan dır" diye konuştu.
Ardından söz alan MHP Sinop Milletvekili Adayı Adem Çilek’te birlik ve beraberlik mesajları verdi. Açıklamasında sık sık hükümeti eleştiren Adem Çilek, " Halkın oyları ile iktidar olan parti aslında 2005 yılından itibaren yoldan çıkmaya başladı. 2005 yılında bizim terör sorunumuzu o dönemin iktidarı Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından meclise siyasi bir sorun olarak sunulmuştur. Bu bilinçli bir yapılanma ve bilinçli bir harekettir. Terör sorunu bırakın masayı bizim dağdaki inlerine sokacağımız kişiler meclise yani HDP’nin PKK’nın temsilcisi olarak mecliste yer alması ve terör sorununun Kürt sorunu ile eşdeğer görülüp siyasileştirilmesi AK Partinin ürünüdür. Beraberinde Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin dediği gibi terör örgütü lideri bebek katili ile görüşmeler başladı. O dönemde Genel Bakanımız Devlet Bahçeli terör örgütü lideri bebek katili ile görüşmeler oluyor mu dediğinde yalanlamalar ortaya atıldı. Yanı başımızda Suriye’de 3. Dünya savaşında güç denemeleri oluyor. Rusya bir anda Suriye’yi neden bombaladı. Amerika bir anda Suriye’ye sınırı olmamasına rağmen neden Suriye’de ve ne işi var orada. Suriye’ye müdahale edemeyen tek ülke Türkiye’dir. Rusya ve Amerika binlerce kilometre öteden gelip askerleri ile uçakları ile havadan karadan İran’da dahil olmak üzere operasyonlar yapıyor, fakat Türkiye seyirci kalıyor. Terörü dağdan şehre indirenler, şehirlerde localarda masalarda oturtturanlar, masalarında terör örgütü liderini bebek katilini yol gösterici olarak gösterenler ve bunların yol göstericileri akil adamlar nerede? Şehitlerimizi Dağlıcadan alamayan bir devlet ne işe yarar? O yayınlanan görüntüleri izlediyseniz devlet şehidine sahip çıkamıyor” ifadelerini kullandı. 

Çilek sözlerini şöyle tamamladı; “MHP 1 Kasım seçimlerinden tekrar zaferle başarılı bir şekilde oy oranlarını arttırarak iktidar yada iktidarın anahtar ortaklarından en büyük partisi olarak çıkacaktır”.

Kaynak Vitrin Haber
Seda ŞengülSeda Şengül