Siyaset
Giriş Tarihi : 23-02-2015 14:32   Güncelleme : 23-02-2015 14:37

MHP'de Ceyhan Demir Dönemi

Sinop'ta iki listenin yarıştığı MHP olağan İl Kongresinde Ceyhan Demir il başkanlığına seçildi.

MHP'de Ceyhan Demir Dönemi
 Sinop'ta iki listenin yarıştığı MHP olağan İl Kongresinde Ceyhan Demir il başkanlığına seçildi.  

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sinop olağan il kongresi bu gün Atatürk Kapalı Spor Salonunda yapıldı. Saat 10:00'da başlaması beklenen kongrede çoğunluk sağlanamaması üzerine, genel kurul saati saat 12:00'a alındı. 

Öğle saatlerinde büyük bir çoğunlukla başlayan kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından divanın teşekkülü gerçekleştirildi. MHP İstanbul Milletvekili Atilla Kaya'nın divan başkanlığı yaptığı kongre mali raporların okunması ve ibrası, faaliyet raporlarının okunması ve ibrası ile devam etti. Ardından kongrede aday mevcut İl Başkanı Ali Çakır ile diğer aday Ceyhan Demir birer konuşma yaptı. İstanbul Milletvekili Atilla Kaya'nın konuşması ardından seçimlere geçildi. Ali Çakır ve Ceyhan Demir'in listelerinin yarıştığı kongrede 500 delege oy kullanırken, oyların 260'ını alan Ceyhan Demir MHP'nin yeni il başkanı oldu. Ali Çakır ise 238 oyda kaldı, 2 o ise geçersiz sayıldı.

'Birimiz hapimiz, hepimiz birimiz için'
Başkanlığa seçilen Ceyhan Demir, kongre sonrası yaptığı açıklamada birlik ve beraberlik mesajı verdi. Demir; "MHP Sinop İl Başkanlığı kongeremiz sonuçlanmıştır. Çok kıymetli delegelerimizin tercihi sonrası yönetim kurulumla birlikte İl Başkanlığı görevine layık görüldüm. Bayrak yarışında birlikte koştuğumuz ve desteğini bizlerden esirgemeyen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Seçim yarışında aynı heyecanı paylaştığımız İl Başkanı adayı Sayın Ali Çakır’ı ve kendisine destek veren dava arkadaşlarımı da tebrik ediyorum. 'Birimiz hepimiz hepimiz birimiz için' İnşallah Sinop’ta MHP bayrağını daha yukarılara taşımak için birlikte omuz omuza mücadelemizi sürdüreceğiz. Yolumuz zor, yarınımız dünden daha zorluklarla doludur. Ülkemiz bölünmenin eşiğindedir. Milletimiz yoksullaştırılmış, demokrasi dilde kalmış, baskı ve şantaj toplumun tüm katmanlarının kabusu haline gelmiştir. Karanlıklara ışık olmak için Şimdi MHP zamanı" dedi. 


Ceyhan Demir başkanlığında oluşan yeni yönetim şöyle; "Engin Kalyoncu, Cemalettin Bal, Hasan Aslan, Serpil Ünlütürk, İlknur Bektaş, Ali Kurt, Ahmet Zengin, Orhan Erbil, Kenan Aslan, Ayhan Taş, Hüseyin Yılmaz, Bekir Özdoğru, İrfan Dindar, Fuat Otaç, Mustafa Civelek, Erdal Alkan, Rahmi Öztürk, Bahattin Kanat, Ünal Ayran, Yusuf Çakıcı"
AdminAdmin