Siyaset
Giriş Tarihi : 23-10-2015 18:19   Güncelleme : 24-10-2015 09:30

Muhtarlardan Destek İstediler

Ak Parti Sinop Milletvekili adayları Cengiz Tokmak ve Nazım Maviş Gerze'de mahalle ve köy muhtarları ile buluştu

Muhtarlardan Destek İstediler
 Ak Parti Gerze İlçe Teşkilatı tarafından organize edilen kahvaltı programına Milletvekili adaylarının yanı sıra Ak Parti Sinop İl Genel Meclisi Başkanı, Şükrü Gündoğdu, İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Burma, İlçe Başkanı İzzet Karaman, Yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda muhtar katıldı.

Programda ilk olarak konuşan Ak Parti Sinop 1. Sıra Milletvekili adayı Nazım Maviş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yüklendi. Devlet Bahçelinin kendisine sunulan her teklife hayır cevabını verdiği için ülkenin 1 Kasım seçimlerine sürüklendiğini söyleyen Maviş, "Ak Parti tabanının %70 ve 80'e yakın kısmı yapılan anket sonucunda MHP ile koalisyon kurulmasını istemesine rağmen Bahçeli'nin tavırları sonucu bu koalisyonun kurulamadı. Ben takdiri MHP'ye gönül veren kardeşlerime bırakıyorum" dedi.



Faili meçhul cinayetlerin ve İMF kapısında dilencilik yapan bir Türkiye profilinin koalisyon döneminin en acı tablosu olduğunu dile getiren Maviş, "Şuan 1 Kasım öncesi Türkiye'de yatırım ve istihdamlar durma noktasına geldi. Özellikle konut sektörünün büyük bir gelir sağladığı Gerze'de müttehitler de sorun ve sıkıntılarını bizlere iletiyorlar. Türkiye'nin her yerinde ekonomik anlamda iş verenler kadar, yatırımcılarda tedirgin vaziyette" şeklinde konuştu.

Koalisyonların ülkeye kattığı tek şeyin kriz, kaos ve yoksulluk olduğunu belirten Ak Parti Milletvekili adayı Maviş," Türkiye'nin tarihine baktığımız zaman koalisyon hükümetlerinin ülkeye yoksulluk, kaos ve krizden başka hiç bir şey katmadığını görüyoruz. Koalisyon döneminde kavga ve çatışmaların aralıksız sürdüğü ve Türkiye'nin fakirleştiği yılları hatırlıyoruz. Örnek verecek olursak Gerze'de insanlar ülkücüler ve solcular olarak ikiye bölünmüş vaziyette acımasızca birbirleri ile çatışıp kavgaya tutuşmuşlardı. Şimdi ise o yıllara geri döndürülmek isteniyoruz. O yüzden bu seçimin önemi çok büyük" ifadelerine yer verdi.

Konuşmalarında son olarak muhtarlara seslenen Nazım Maviş, muhtarların köylerin rehberi olduğunu belirterek, "Biz Cengiz Tokmak kardeşim ile sizlerin duasına talibiz. Halkımız 7 Haziran seçimlerinde bizleri uyararak kulağımızı çekti ve 8 puanlık bir kayıp yaşadık. Ancak bizler dersimizi aldık ve 1 Kasım seçimlerinde genç, kadın, işçi ve emeklimize ekonomik ve sosyal anlamda büyük kazanımlar sağlayacak bir program hazırladık. Bu bağlamda tüm muhtarlarımızın ve vatandaşlarımızın, Türkiye'nin istikrarı için desteklerini bekliyorum." dedi.

Son olarak söz alan Ak Parti Sinop Milletvekili ve 2. Sıra Milletvekili adayı Cengiz Tokmak ise, Türkiye'nin Ak Parti iktidarı sonrası, kabuğunu kırdığını,büyüyüp, geliştiğini belirterek bazı kesimlerin bu dönüşümden rahatsızlık duyarak harekete geçtiğini kaydetti. Ak Partiyi iktidara getiren etkenin Türkiye'nin bitmişliği olduğunu belirten Cengiz Tokmak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Faiz lobisi olarak adlandırdığı güç ve medya patronlarının Ak Parti iktidarında istedikleri rantı elde edemeyince darbe, gezi parkı, 17-25 Aralık sözde yolsuzluk olaylarını gündeme taşıyarak, Ak Parti ve Türkiye'nin iradesine müdahalede bulunduklarını ifade etti.


7 Haziran seçimlerinde malum medyanın Selahattin Demirtaş'ı barış elçisi olarak lanse ettiğini dile getiren Ak Parti Sinop Milletvekili adayı Tokmak, 7  haziran seçimlerinde HDP'yi desteklediğini iddia ederek CHP'ye yüklendi. CHP'nin HDP ile kol kola olduğunu söyleyen Tokmak  " CHP'nin 6 okundan biride milliyetçilik ancak CHP'de milliyetçilikten eser kalmamış. HDP'yi açık bir şekilde desteklediğini kendi milletvekilleri bile itiraf ediyor." ifadelerini kullandı.

 

AdminAdmin