Siyaset
Giriş Tarihi : 22-01-2019 14:34   Güncelleme : 22-01-2019 14:55

“Müjdelenen çalışmalar neden başlamadı?”

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Gerze Şehir Stadı ile ilgili müjdelenen çalışmaların neden başlamadığını sordu.

“Müjdelenen çalışmalar neden başlamadı?”

Çamur deryası içinde futbol karşılaşmalarının oynandığı Gerze Şehir Stadının iyileştirilmesiyle ilgili hazırlanan projenin 2018 yılı yatırım programına alınmasına rağmen hiçbir çalışmanın yapılmamasına CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, tepki gösterdi.

Bu projenin müjdelendiği halde neden bir çalışmanın yürütülmediği hususunda da TBMM Divan Üyesi CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz birtakım açıklamalarda bulundu.

Karadeniz, yaptığı açıklamada; “400 tane çocuk ve gencimizi gerek kötü alışkanlıklardan uzak tutan, gerekse sportif anlamda ilimizi ve ülkemizi temsil edebilmeleri hususunda birçok yatırım yapan Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı ile birlikte 08 Ekim 2017 tarihinde dönemin Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Osman Aşkın Bak’ı ziyaret etmiş ve ilçe Şehir Stadı’yla ilgili bir proje sunmuştuk. Takipçisi olduğumuz projenin onaylanması hususunda birçok çalışma yürütmekle beraber işin takibini de biran olsun elden bırakmadık. Bu hususta 1 Şubat 2018 tarihinde onaylanan proje Ak Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş tarafından “Gerze’ye Müjde” adı altında verilmiş ve bilgi akışı sağlanmıştı. Bu proje çalışmalarının yürütüldüğü dönemde şahsım ve Sayın Belediye Başkanımız Osman Belovacıklı tarafından birçok mücadele verilmiştir. Benim merak ettiğim husus ise Sayın Maviş, bunu müjdelediği halde geçen 1 yıllık süre zarfında neden bir çalışma yaptırmadı? Müjde var, icraat neden yok? Bizler tarafından yürütülen ve onayı sağlanan bu çalışmaları üstlenen Sn. Maviş, müjdelediği bu projenin çalışmalarını neden başlatmadı?” diyerek serzenişte bulundu.

Karadeniz, açıklamasının sonunda; “Sinop genelinde spora ve sporcuya yaptığı yatırımlarla övgüyü hak eden Gerze Belediyesi’nin Şehir Stadı Proje çalışmalarının biran önce başlamasını temenni ediyor çalışmaların başlaması hususunda konunun yine en yakın takipçisi olacağımın sözünü veriyorum” dedi.

 

Seda ŞengülSeda Şengül