Siyaset
Giriş Tarihi : 29-08-2017 11:10   Güncelleme : 29-08-2017 14:37

Nazım Maviş Kurban Bayramı'nı Kutladı

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Nazım Maviş, bir mesaj yayınlayarak vatandaşların ve İslam Âleminin Kurban Bayramı’nı kutladı

Nazım Maviş Kurban Bayramı'nı Kutladı

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Nazım Maviş, bir mesaj yayınlayarak vatandaşların ve İslam Âleminin Kurban Bayramı’nı kutladı. Maviş’in mesajı:

“Kurban Bayramı Allah’a yakınlaşma, teslimiyet ve paylaşma bayramıdır.  Ne mutlu ki bu mübarek Bayrama hep birlikte ulaştık. Rabbim hep birlikte bir dahaki Kurban Bayramı’na da kavuşmayı da nasip eder inşallah.

Biz inanıyoruz ki kestiğimiz kurbanların ne etleri ne kanları Allah’ın katına ulaşır. O’nun katına ulaşan yalnız salih, gösterişsiz ibadetlerimizdir. Biz bu mübarek Kurban Bayramında  kurbanlarımızı Rabbimize yakınlaşmak Hz. İbrahim ve Hz. İsmail’in Allah’a olan koşulsuz teslimiyetlerini hatırlamak için keseceğiz. Durumu iyi olanlar kurban ibadetlerini eda edecekler ve kesilen kurbanların etlerini komşularıyla, akrabalarıyla, ihtiyaç sahipleriyle paylaşacaklar. Bu bayram bize teslimiyetin gücünü ve azizliğini, paylaşmanın mutluluğunu ve bereketini hatırlatacaktır.



Bayramlar birlik ve beraberlik duygularımızın pekiştiği, aile ve akrabalık bağlarımızın güçlendiği çok önemli günlerdir. Özellikle ülkemizin FETÖ, PKK, DAİŞ, DHKP-C terör örgütleriyle ve bunların tasmasını elinde bulunduran şer odaklarıyla uğraştığı bu sıkıntılı günlerde bu mübarek bayramın birleştiriciliği altında daha da kenetlenmeliyiz. Milletçe bu mücadelede sırat-ı müstakimden ayrılmadan elimizden geleni yapmalı ve Hz. İsmail teslimiyetiyle zaferi rabbimizden beklemeliyiz. Biz biliyoruz ki sefer bizimse zafer Allah’ındır. Bayramları aile bağlarımızı güçlendirmek, akrabalık ilişkilerimizi geliştirmek ve millet ve ümmet bilincimizi artırmak için bir vesile olarak görmeliyiz.



Aile ve akrabalık bağlarımız bizim toplumumuzun yapı taşlarıdır. Toplumun güven ve huzurunun tesisinde en önemli rolü bu bağlar üstlenir. Ailenin eğitici, denetleyici ve birleştirici rolü bizim toplumuzu ayakta tutan sacayaklarından bir tanesidir. Bayramlar aile bağlarımızın her yıl yeniden güçlenmesini ve gelişmesini sağlayan çok önemli manevi hazineler barındıran mübarek günlerdir. Ayrıca Kurban Bayramı yurtiçi ve yurtdışında bütün İslam coğrafyasında kesilen kurbanlıklar ve paylaşılan etlerle ümmet bilinci ve sorumluluğumuzu daha canlı yaşadığımız önemli günlerdir.

İşte bu duygu ve düşüncelerle Sinoplu hemşerilerimin, tüm vatandaşlarımızın ve İslam âleminin Kurban Bayramını kutlar, yüce Allah’tan bayramın ülkemize ve İslam coğrafyasına huzur, birlik, dirlik, beraberlik ve diriliş getirmesini niyaz ederim.”

Erkan TaşErkan Taş