Siyaset
Giriş Tarihi : 10-11-2017 09:39

Nazım Maviş'ten 10 Kasım Mesajı

Ak Parti Sinop Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Dr. Nazım Maviş, Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucu Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 79. yıldönümü nedeniyle sosyal medyadan bir mesaj yayımladı

Nazım Maviş'ten 10 Kasım Mesajı

Ak Parti Sinop Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Dr. Nazım Maviş, Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucu Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 79. yıldönümü nedeniyle sosyal medyadan bir mesaj yayımladı.

Maviş yayımladığı mesajda, "Cumhuriyetimizin kurucu lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 79. Yılında rahmetle anıyorum. Gazi Mustafa Kemal, Milletimizin varoluş mücadelesi olarak nitelendirdiğimiz Kurtuluş Savaşını 1919'da başlatmış, 1923'te şanlı mücadeleyi Cumhuriyet ile taçlandırmıştır.
Gazi Mustafa Kemal bu milletin tarihinde övünç kaynağı olan, milletimizin ortak bir değeridir. Mustafa Kemal’e sahip çıkmak Kurtuluş Savaşı ruhuna, milli bağımsızlığımıza sahip çıkmak demektir.


Kahraman milletimiz 15 Temmuz destanıyla Gazi Mustafa Kemal’in emanetine, Kurtuluş Savaşı ruhuna sahip çıktıklarını tüm dünyaya hayranlık duygusu uyandıran bir mücadeleyle ispat etmişlerdir. Gazi’nin emaneti bu şanlı milletin uhdesinde korunmaktadır. Hiç kimsenin bu mirası tekeline alarak temsil etme veya koruma iddiasında bulunma hakkı yoktur. Bu düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarına bir kez daha Allah'tan rahmet diliyor, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi ve tüm ecdadımızı minnetle anıyorum" dedi.

Erkan TaşErkan Taş