Siyaset
Giriş Tarihi : 12-04-2017 19:03   Güncelleme : 12-04-2017 21:24

Orakoğlu: “Türkiye'nin Küresel Bir Güç Olması Engellenmek İsteniyor“

28 Şubat sürecinde İstihbarat Daire Başkanlığı görevinde bulunan Bülent Orakoğlu, gazetemize 15 Temmuz ile ilgili çok özel açıklamalarda bulundu

Orakoğlu: “Türkiye'nin Küresel Bir Güç Olması Engellenmek İsteniyor“

28 Şubat sürecinde İstihbarat Daire Başkanlığı görevini yürüten Bülent Orakoğlu, gazetemize 15 Temmuz ile ilgili çok özel açıklamalarda bulundu. “28 Şubat’tan başlayarak günümüze kadar gelen bütün darbelerde, Türkiye’nin Orta Doğu’da ve Dünya’da küresel bir güç olması engellenmek isteniyor” diyen Orakoğlu, bu hedefte emin adımlarla yürüdüğümüzü belirtti.

 

Deşifre, İhanet Çemberi ve Ankara’da Gölge Oyunları adlı kitapların da yazarlığını yapan Orakoğlu, 28 Şubat sürecinde cuntacılar tarafından Mamak Askeri Cezaevi’ne atılmış ve 56 gün orada kalmıştı. Orakoğlu, “15 Temmuz’a darbe demiyorum; O bir kalkışmadır. Darbeyi yapan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içine sızmış Fetöcülerdir” dedi.

“Bu sefer millet devleti korudu”

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Sinop Şube Başkanı Ahmet Hilmi Gökmen’in konuğu olarak Sinop’a gelen ve ilçemizde yaptığımız özel görüşmede gazetemizin sorularına içtenlikle cevap veren Orakoğlu, “15 Temmuz Askeri Kalkışması, Türkiye’de çok ciddi bir şekilde iç savaş çıkarmak için başlatılmış, Türkiye’nin işgal edilmesine yönelik bir isyan hareketidir” şeklinde konuştu. Diğer darbe süreçlerinde devletin milleti koruduğunu, ama bu sefer milletin devleti koruduğunu söyledi.

 

TSK ve emniyet hakla bütünleşti

Çanakkale ruhuyla, Yenikapı ruhunun birleştiğini belirten Orakoğlu, “devletimiz tüm Dünya’ya, küresel saldırılarda ne gibi tedbirler alınması gerektiğini öğretti. 15 Temmuz’un başarısız olmasında, cumhurbaşkanımızın milleti sokağa çağırması çok etkili olmuştur.  Gerek TSK, gerekse emniyet teşkilatı içerisinde halkla bütünleşerek, isyancı askerlere karşı duruldu. Maalesef 248 vatandaşımızı kaybettik, 2 bin 190 da gazimiz var. Allah bir daha Türkiye’ye bu tür saldırıları nasip etmesin” şeklinde konuştu.

 

“Türkiye’nin önü kesilmek isteniyor”

15 Temmuz’un arkasında NATO, Amerika ve bazı Avrupa devletlerinin olduğunu söyleyen Orakoğlu, yeni Türkiye’nin önünün kesilmek istendiğini vurguladı. Türkiye’nin, Orta Doğu’da büyük bir bölgesel güç olduğuna dikkat çeken Orakoğlu, “28 Şubat’tan başlayarak günümüze kadar gelen bütün darbelerde, Türkiye’nin Orta Doğu’da ve Dünya’da küresel bir güç olması engellenmek isteniyor. Şu anda bölgesel bir gücüz, ama küresel bir güç olma yolunda da emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.

 

“Türkiye, Irak ve Suriye’nin bütünlüğü için uğraşıyor”

“Bugün baktığınız zaman Türkiye birçok cephede kendini savunuyor” diyen Orakoğlu, Suriye’de ve Irak’ta bir takım küresel güçlerin, buraları parçalayıp bölmek istediğini belirtirken, Türkiye’nin hem Suriye’nin hem de Irak’ın bütünlüğü için uğraştığını vurguladı. Şu anda Türkiye’de 4 milyona yakın Suriye vatandaşını barındırdığımızı hatırlatan Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Eski Başkanı, Avrupa’nın ise bugüne 5 bin kişiyi alamadığını mikrofonlarımıza aktardı.


Kaan Töngelci / Gerze'nin Sesi
Erkan TaşErkan Taş