Siyaset
Giriş Tarihi : 20-06-2018 18:02   Güncelleme : 20-06-2018 18:10

Saadet Partisinden Gerze'nin Sesine Ziyaret

24 Haziran seçimlerine az bir süre kala Saadet Partisi Sinop Milletvekili Adayı İslam İnce, Gerze İlçe Başkanı Hamit Çakır ve partililer gazetemize ziyarette bulunarak seçim çalışmaları hakkında bilgi verdiler

Saadet Partisinden Gerze'nin Sesine Ziyaret

Seçim çalışmalarının son günlerinde olan partiler kendi seçim programlarını anlatmaya devam ediyor. Millet İttifakı içinde bulunan Saadet partisi ilçe gezileri kapsamında gazetemize ziyarette bulundu. Milletvekili adayı İslam İnce ve yönetimi seçim ile ilgili birçok konu üzerinde durdu. İnce seçim çalışmaları sürecinde neler yaptıklarını, seçim beklentilerini, seçim sonrası Türkiye'de olabilecekleri ve Türkiye'nin gündeminde bulunan güncel tartışmaları değerlendirdi.

“İşsizliği çözecek projeler lazım”
İslam İnce, seçim çalışmaları sürecinde halkta karşılaştıkları en büyük sorunun işsizlik olduğunu, Sinop ve ilçelerinde bulunan esnafların birçoğunun ekonomik olarak bunalmış olduğunu söyledi.

Saadet partisi milletvekili adayı İslam İnce, artan işsizlikle ilgili önlemler alınması gerektiğini belirtti. İnce, Sinop bölgesi için işsizliği azaltmak adına 8 ilçeye halkın çalışabileceği fabrikalar açılması gerektiğini, bu yatırımların Sinop bölgesinde işsizliği azaltmakla beraber İstanbul'a yapılan göçü de engelleyeceğini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dile getirdiği millet kıraathanelerinin açılacağı söylemine de değinen İnce, ülkenin üretmeye, istihdama, iş sahasına ihtiyacı varken kıraathane projeleriyle kaybedecek vakti olmadığını ifade etti.

Türkiye'de şimdiye kadar yapılan yatırımlarda hakkı olan herkese teşekkür ettiğini söylerken, yapılan köprülerin maliyetlerinin ülkemizde çok yüksek olduğunu araç geçişi üzerinden yapılan hesaplara bakıldığında en az 10 yıl devletin kasasından maliyetin dışında para çıkacağını belirtti. Devletin inşaat sektöründe yer almaması gerektiğini, inşaat sektörünün özel sektöre bırakılmasının daha doğru olacağını da sözlerine ekledi.

"Demirtaş hiç aday olmamalıydı"
Son zamanlarda Türkiye gündeminde olan, HDP eski eş genel başkanı ve milletvekili adayı Selahattin Demirtaş'ın, tutuklu bulunmasını da değerlendiren İslam İnce, Türkiye’nin hukuk sisteminin işleyişinde sıkıntılar olduğunu belirterek: “Selahattin Demirtaş'ın, Cumhurbaşkanlığına aday olmasında herhangi bir engel görmeyen hukuk sistemi şimdi yargılanmasına karar verdi. Demirtaş, suçluysa nasıl aday oldu? Suçsuz ise neden cezaevinde? Hukuk sisteminin işleyişinde bir çelişki var. Şimdi Saadet Partisini HDP ile yan yana göstermeye çalışan ve bunun üzerinden algı operasyonu yapan arkadaşlarımız var. Biz onlara acıyoruz, bilselerdi yapmazlardı diyoruz. Cumhurbaşkanlığı’na aday olabilmek için gerekli evraklar içerisinde adli sicil kaydının temiz olması lazım, bu şahıs suçlu ise niye temiz kâğıdı verdi adalet bakanlığına bağlı savcılıklar. Bu şahsı aday gösteren parti olan HDP’ye bu seçimde toplam 80 milyon dolar hazineden para verildi, kim verdi bu parayı? Bu şahsı TRT seçim propagandasına çıkaran devlet kurumu değil mi? Kendileri hukuken TRT ye çıkması gerek derken alkış kopuyor, biz hukuken aday olabiliyorsa dışarı çıkması gereklidir dediğimizde vatan haini oluyor veya milletimize öyle algılatıyorlar” şeklinde konuştu.

“Bizim mücadelemiz hak yiyenlere karşı, hakkı yenenlerin mücadelesidir”
İnce konuşmasının devamında: “Çocuklarımız neşesiz, gençlerimiz işsiz, annelerimiz umutsuz, babalarımız çaresiz. Ekonomik, sosyal, ahlaki bir bunalımın içinde sürüklenip duruyoruz. Biz hep doğru olana talip olduk. Bizim mücadelemiz milletvekili sayısıyla, bakanlık pazarlığıyla ölçülecek bir mücadele değildir. Bizim mücadelemiz hak yiyenlere karşı, hakkı yenenlerin mücadelesidir. Üniversite mezunu işsizlerin, eli nasırlı, yüreği hüzünlü çiftçilerin, ‘fabrikası haraç mezat elden çıkarılan şeker işçisinin’, üretimine kota konan pancar üreticisinin hakkını arıyoruz. Bir gece ansızın bir kararname ile işinden, eşinden, aşından edilenlerin hakkını arıyoruz. Açlığa mahkum edilen emeklinin, asgari ücretlinin hakkını arıyoruz. Sadece seçim öncesi hatırlanan esnafın hakkını arıyoruz. Hukuksuzluğa karşı hukukun, kararnameye karşı kanunun mücadelesini veriyoruz” dedi.

“Sinop’umuzun her ilçesine bir irtibat bürosu açacağız”
Bendeniz milletvekili olarak seçilirsem Sinop’umuzun her ilçesine bir irtibat bürosu açarak hemşerilerimin ne sıkıntısı var ise o bürolarda görüşüp, dertleşip nasıl çözüme varacağımızı birebirde halletmek için gece gündüz demeden çalışacağız. Bu çalışma ile tüm Sinoplu hemşerilerimizin sorunlarını dinlemek ve elimizden geldiği sürece tüm sorunları çözüme kavuşturmak olacaktır.”

“Önceliğimiz Sinoplu işadamlarımız, öncülüğümüz Sinop’umuza yatırım”
Sinop’umuz en çok göç veren illerin arasında yerini almış ve Türkiye’nin en yaşlı şehiri durumda. Bu görüntüden anladığımız kadarıyla göçü önlemek adına bugüne kadar ki vekil arkadaşlarımızın bir gayreti olmadığını görüyoruz. Biz bu işi kendi işadamlarımız ile halledecek gücümüzün olduğu kanaatindeyiz. İşadamı hemşerilerimiz ile görüşeceğiz, yatırımlarını memleketlerine yapmasını önceleyeceğiz. Yani önceliğimiz Sinoplu işadamlarımız, öncülüğümüz Sinop’umuza yatırım. Bir sonraki adımı ise Karadenizli işadamlarımız olacak.”

Gelin bir olalım, el ele verelim. İçine düşürülmüş olduğumuz bataklıktan birbirimize el atarak, umut olarak çıkalım. Gelin el ele verelim. Çocuklarımız, gençlerimiz geleceğe umutla baksın. Annelerimiz çocuklarının geleceğinden emin olsun. Çalışanlarımız korkusuz bir şekilde, endişe duymadan yastığa başını koysun.

Seda ŞengülSeda Şengül