Siyaset
Giriş Tarihi : 22-06-2020 10:17   Güncelleme : 22-06-2020 10:32

Şanlan Güven Tazeledi

İYİ Parti Sinop İl Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen 2. Olağan Kongrede İl Başkanı Yılmaz Şanlan yeniden başkanlığa seçilerek güven tazeledi.

Şanlan Güven Tazeledi

Daha önce 22 Mart'ta yapılması planlanan fakat koronavirüs sebebiyle ertelenen İYİ Parti Sinop İl Başkanlığı 2. Olağan Kongresi Halk Eğitim Merkezi Salonunda gerçekleştirildi. Kongrede tek liste halinde gidilirken Yılmaz Şanlan yeniden il başkanı olarak seçilerek güven tazeledi.

Kongrede açılış, divan teşekkülü, saygı duruşu ve istiklal marşının okunması, faaliyet raporunun okunması ve ibrası, mali raporun okunması ve ibra edildi. Daha sonra İYİ Parti Sinop İl Başkanı Yılmaz Şanlan bir konuşma gerçekleştirdi.

Kongreyi düğün, şenlik, miting, toy havasında yapmayı planladıklarını belirten Şanlan, tüm dünyayı etkisi altına alan covid-19 salgını nedeniyle daha önce 22 Mart’ta yapmayı planladıkları il kongresini iptal etmek zorunda kaldıklarını belirtti. Şanlan: "Bizim düşüncemiz kongremizi düğün, şenlik ve miting havasında yapmaktı. Ne yazıkki bütün dünyayı kasıp kavuran covid-19 salgını ne yazıkki ülkemizi ve ilimizde etkisi altına almış durumda. Bu vesile ile 22 martta yapmayı planladığımız il kongremizi iptal etmek durumunda kalmıştık. Bizler insanı yaşat ki devlet yaşasın geleneğinden gelen insanlarız. Bizlerin önceliği  insanımızın sağlığı, huzuru,  rahatıdır. Bu nedenle kongremizi üst düzey tedbirlerle gerçekleştiriyoruz. Bütün iyi partililer ve hemşerilerimizin, sosyal mesafe kurallarına, hijyen tedbirlerine uymalarını ve maskesiz dolaşmamalarını rica ediyoruz. İnşallah bu salgından bir an önce kurtulur normal hayatımıza döneriz" dedi.

İYİ PARTİ KEYFİYETTEN DEĞİL MECBURİYETTEN DOĞDU

İYİ Parti'nin keyfiyetten yada bir zafiyetten doğmadığını, mecburiyetten ve ihtiyaçtan doğduğunu kaydeden Şanlan: "Tıkanmış siyaset mekanizmasının önünü açmak, birikmiş memleket sorunlarının çözümü, ayrışmış dağılmış sosyal toplumun sorunlarını gidermek, milletimizin doğru ve hak ettiği gibi yönetilmesi için kurulmuştur.

Milletimiz yorgun. Umutlar tükenmek üzere, Siyaset mühendisliği, siyasetin bütün kurumlarını ele geçirmiş algı yönetimiyle tek merkeze hizmet ettirmek isteniyor. Büyük Türk milleti düşünmesin, sormasın, sorgulamasın isteniyor.Görsel ve yazılı basın tamamen ele geçirilmiş, muhalefet yapılmasın isteniyor.Eğitim yap boza dönmüş Türk gençliği travma üzerine travma yaşıyor. Gençlerimizin emekleri alın terleri hayalleri gelecekleri acımasızca risk altına atıldı. Sınav tarihleri, ticari beklentilere kurban edilmiştir. Psikolojileri bozulmuş sağlıkları tehlikeye atılmıştır. Sürekli tekrarlanan edebiyatı yapılan, geleceğimizin teminatı gençlerdir sloganı sadece lafta kalmıştır.

Türk sanayisi dış güçlerin kontrolüne girmiş, tarım tamamen bitme noktasına gelmiştir. Üretmeden tüketen bir toplum haline getirildik. Dış politikada Türk milletinin itibarı her geçen gün biraz daha yok ediliyor. ARAP baharıyla başlayan küresel oyun, orta doğuyu kasıp kavurarak sınırımıza kadar dayanmıştır. Hükümetin açılım saçılım süreciyle başlayan yanlış dış politikalar serüveni sonucu, ülkemize milyonlarca Suriyeli gelmiş, ve hala gelmeye devam etmektedir. Ülkemiz insanı ekonomik kriz altında inim inim inlerken devlet imkanlarının çar çur edilmesine, israf edilmesine lüzumsuz ve faydasız işlere harcanmasına şiddetle karşıyız. Birilerinin birşey yapması gerekiyor. Birilerinin bu düzene, bu gidişe dur demesi gerekiyor. Bu duruma dur demesi gerekenlerde, işte bu salondakiler, yani bizleriz" diye konuştu.

İYİ Parti Sinop İl Başkanı Yılmaz Şanlan sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz iyi partililerin önceliği vatan, millet, devlettir. Biz siyaseti vatan millet hizmeti olarak görür,  mücadele ederiz. Bu düşünce ve arzu ile taraf olduğumuz, destek verdiğimiz, direk yada endirek bizlerin oyları ile yerel yada genel siyasette makam mevki sahibi olanlara sesleniyorum. Bulunduğunuz makamlar yatma, günü kurtarma yerleri asla değildir. Hizmet etme gece gündüz gayret etme yerleridir. Verdiğimiz oyların takipçisiyiz, hakkını vermeniz, hizmet üretmeniz gerekiyor.  Ayrıca hak ederek yada iktidar yakınlığı ile kurumlarda üst mevkilerde yer tutmuş kamu personeline seslenmek istiyoruz. Vatandaşlarımızı daire kapılarında, bu gün git yarın gel edebiyatı ile oyalayanlarda, takip alanımız içindedir.  Milletin vergilerinden aldıkları maaşların hakkını versinler. İşlerini hakkı huku ile yapanlarında başımız gözümüz üstünde yeri vardır.

SİNOPLULARA SESLENDİ

Sevgili Sinoplular; İYİ Parti'nin iktidar yürüyüşü devam etmektedir. Zamanın da yada zamansız yapılacak olan ilk seçimde devletin, makam mevkileri iyi partililerle, liyakatlı, dürüst,  adaletli, çalışkan kadrolarla buluşacak. Bizler mevcutlardan intikam almak için gelmiyoruz. Bizler milletimizin dertlerine çare olmak için, yaraları sarmak için geliyoruz. Ekonomik kriz altında inim inim inleyen vatandaşlarımızın refah düzeyini düzeltmek için, üretmek için geliyoruz. İsrafın yokluğun, yoksulluğun önünü kesmek için geliyoruz. Tüyü bitmemiş yetim hakkı yiyenlerden, milletin parasını, hakkını yiyenlerden hesap sormak için geliyoruz. İyi parti güneşi milletimizin üzerine iyi doğacak. Bizim amacımız, Büyük Türk milletine siyaset yoluyla hizmet etmektir. Demokratik parlamenter sistemin kazanımları ile birleştirici, kucaklayıcı, mücadeleci, istişareye önem veren, siyaseti koltuk ve makam kavgası değil millete ve yaşadığı şehre hizmet aracı gören kadroları bir araya getirmektir.

İYİ Parti ailesini güçlendirmeye devam ediyoruz. Teşkilatlarımızın kapısı, bayrağımızla, milletimizle, ülkemizle sorunu olmayan, Büyük Türk milletine ve Kadim Türk devletine sadakatle bağlı olan her vatandaşımıza sonuna kadar açıktır.  Siyaset yapma arzusunda olan, siyaseten ülke yönetimine katkıda bulunmak isteyen Vatan, millet, bayrak kaygısı taşıyan herkesi partimize bekliyoruz. Sizlerle birlikte yol yürümeye, hazırız.  Değerli hemşerilerim milletimizin teveccühü her geçen gün artmaktadır. Anket sonuçları gösteriyor ki iktdar partisi sürekli oy kaybediyor. Oyları hızlı bir şekilde artan tek partiyiz. Rehavete kapılmayacağız çok çalışacağız.

İYİ PARTİ YÖNETİCİLERİ VE ÜYELERİNE SESLENDİ

Değerli İYİ Parti yöneticileri ve üyeleri; sizlerden ricam, İl Başakanı olarak sizlere direktifim, büro siyaseti, sanal siyaset yapmayacağız. ADETA bir derviş ruhuyla adam adama çalışacağız. Gidilmedik köy, mahalle, cadde sokak bırakmayacağız. Çalınmadık kapı bırakmayacağız. İlimizde ve ilçemizde yaşayam her vatandaşımıza ulaşacağız. İYİ partiyi anlatacağız, derdini dinleyeceğiz. Derdimizi anlatacağız. Milletimizin teveccühünü kazanacağız. İktidar yürüyüşümüzü sağlam adımlar üzerine inşa edeceğiz. Bu vesile ile kongremiz vatanımıza milletimize ve Sinop’umuza hayırlı uğurlu olsun"

İŞTE YENİ YÖNETİM

Konuşmanın ardında seçimlere geçildi. Kongree tek liste giren Yılmaz Şanlan yeniden İYİ Parti İl başkanı olarak seçilirken diğer yönetim ise şöyle oluştu;

Asil Yönetim Kurulu; Hakan Ateş, Orhan Bal, Yusuf Çakıcı, Mahmut Gümüş, Resul Öztürk, Ünzüle Arslan, Şehri Erakıncı, Fatma Baş, Şaduman Kantarcıoğlu, Seda Sağır, Aynur Yüksek, Fuat Otaç, Erol Türkoğlu, Erkan Akliman, Vecdi surat, Erdal Alkan, Hüseyin Arslan, Abdullah Gürdamar, İbrahim Arat, Selman Yiğit, Rıdvan Akköy, Tolga Yurtseven, Vedat Keskin, Aysun Ün, Elif Çalışkan, Gökhan Güler, Hüseyin Yazıcı, Erdoğan Kuru, Hasan Yüksek.

Yedek Yönetim Kurulu; Bedriye Verir, Hayrettin Çil, Çağlar Adçeken, Kadriye Keskin, Salih Açıkgöz, Hüseyin Başay, Mustafa Ünlütürk, Deniz Gebiç, Kurtuluş Özkara, Serap Erakıncı, Yaşar Aydoğan, Muhammet Yıldırım, Aydın Şeker, Özgür Ünsal, Erdal Erdoğan, Salih Kaya, Nilüfer Erakıncı. Asil Disiplin Kurulu; Hüseyin Yılmaz, Dursun Öztürk, Mesut Başar, Cihat Yolaçan, Nihat Kahveci, Emriye Gökmen, Memnune Töre, Cengiz Bayra, Recep Verir. Yedek Disiplin Kurulu; Cahit Şanlan, Hasan Gökmen, Sibel Çakıcı, Şenol Gülel, Sultan Tortop, Üst Kurul Delegesi Asil Üyeler; Yılmaz Şanlan, Hakan Ateş, Mithat Mor. Üst Kurul Delegesi Yedek Üyeler; Serpil Kaplan, Ünzile Aslan, Seda Sağır.   Kongreye CHP Sinop İl Başkanı Av. İnan Savaş Yüksel, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Haydar Gündoğdu, İYİ Parti Sinop İl Başkanı Yılmaz Şanlan, İYİ Parti Kastamonu il teşkilatı mensupları, İYİ Parti ilçe başkanları, delegeleri ve parti üyeleri katılım sağladı.

hakan akbaşhakan akbaş