Siyaset
Giriş Tarihi : 23-12-2014 12:42   Güncelleme : 23-12-2014 12:27

Sel Yenikent, Yamacık ve Hacıselli Köyünü Kötü Vurdu

Birkaç gün önce sahilde etkili olan şiddetli yağışlar ilçemize bağlı Yamacık, Yenikent ve Hacıselli’de büyük zarara yol açtı.

Sel Yenikent, Yamacık ve Hacıselli Köyünü Kötü Vurdu
 Edinilen bilgiye göre yağışların özellikle Orta Yamacık köyü, Yenikent Kibar Mahallesi ve Hacıselli arasında yoğun olarak hissedildiği kaydeden, köy sakinleri Orta Yamacık’ı, Çağlayan Yamacık grup yoluna bağlayan yeni yolun yağışlarla birlikte büyük oranda ulaşıma kapandığını bilhassa okul servisini yapan araçların buradan geçemediklerini veya geçmekte zorlandıklarını kaydettiler.

 

 

 

Yenikent Kibar mahallesinde ve Töngel mahallesinde mevcut yolun suyun şiddeti ile göçtüğünü kaydeden köy sakinleri yollarının bir an önce yapılmasını istediler. Hacıselli’de ise mevcut stabilize yolun gelen kuvvetli yağışla birlikte göçtüğü büzlerin ise suyun şiddeti ile ya tıkandığı veyahut kayan zeminle birlikte onlarında çay yataklarında parçalandığı söylendi.

 

 

 

İsmini vermek istemeyen bir yetkiliden edinilen bilgiye göre Özel İdare kaynaklı çalışan personelin çıkışlı olması sebebiyle şantiye de 1 greyder, 2 kamyon ve 1 silindirin kullanan olmaması nedeniyle boşta bekletildiği öğrenilirken, Sinop Özel İdaresinden gelen exvatör ve taş kırma makinesi konkosör’ünde operatör yokluğu sebebiyle şantiyede bekletildiği öğrenildi.

 

 

 

Muhtarlarımız bu konuda Kaymakam beyin bir an önce devreye girerek, kış gelmeden iş makinelerini kullanacak personel sağlanması noktasında gereken desteği bir an önce sağlamasını istediler.

hakan akbaşhakan akbaş