Siyaset
Giriş Tarihi : 06-02-2015 17:20   Güncelleme : 06-02-2015 16:53

Sinop'a Böylesi Yakışır

Milletvekili Mehmet Ersoy geçtiğimiz yıllar içerisinde Orman ve Su İşleri Bakanlığından Sinop Üniversitesine tahsisi sağlanan 220 dönümlük arazi üzerine yapılması planlanan kampüs alanı için proje çalışmalarının tamamlandığını ifade etti.

Sinop'a Böylesi Yakışır
TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoygeçtiğimiz yıllar içerisinde Orman ve Su İşleri Bakanlığından Sinop Üniversitesine tahsisi sağlanan 220 dönümlük arazi üzerine yapılması planlanan kampüs alanı için proje çalışmalarının tamamlandığını ifade etti. 

Sosyal paylaşım sitesinden yapmış olduğu değerlendirmede  "Sinop Üniversitemiz de hak ettiği modern bir kampüse kavuşmuş ve yıllardır özlemle beklenen çözüm de bulunmuş olacak..Böylece daha çok sayıda öğrencinin tercih ettiği cazip bir üniversite idealimiz hayata geçecek" diyen ERSOY ayrıca  kampüs alanı için planlanan projenin görsellerini de kamuoyu ile paylaşımda bulundu.

ERSOY açıklamasında ayrıca şunları kaydetti:

"Kıymetli hemşehrilerim,

Orman Bakanlığından tahsisini sağladığımız 220 dönümlük kampüs alanının proje çalışmaları tamamlandı..Kademeli olarak inşaatı başladı.İlk etapta Sentetik atletizm parkurlu futbol sahası ve 12.200 m2 kapalı alanı olan Sinop Meslek Yüksek Okulu'nun ihalesi yapıldı.İnşaat çalışmaları başladı..Yakın zamanda İlahiyat Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Öğrenci Yaşam Merkezi ve 2500 kişilik tribün ihalesi yapılıyor..Ödenekleri temin edildi. İnşaatların tamamlanmasıyla birlikte Sinop Üniversitemiz de hak ettiği modern bir kampüse kavuşmuş ve yıllardır özlemle beklenen çözüm de bulunmuş olacak..Böylece daha çok sayıda öğrencinin tercih ettiği cazip bir üniversite idealimiz hayata geçecek.... 
Üniversitemizin bu aşamaya gelmesinde emek veren başta Rektörümüz Sayın Recep Bircan olmak üzere bütün görevlilerimize, ödenek tahsisinde büyük desteklerini gördüğümüz Kalkınma Bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz'a ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek'e çok teşekkür ediyorum..Hayırlı uğurlu olsun kardeşlerim..."  
hakan akbaşhakan akbaş