Siyaset
Giriş Tarihi : 25-02-2019 16:50   Güncelleme : 25-02-2019 16:59

Sinoplu Avukat Başkanlığa Aday

Sinoplu Hemşerimiz Avukat Muharrem Yaman Belediye Başkan Adayı

Sinoplu Avukat Başkanlığa Aday

Sinoplu Avukat Muharrem Yaman, İyi Parti’den İstanbul Arnavutköy Belediye Başkan Adayı oldu.

Yaman’a, Arnavutköy’de ittifak yapan Millet İttifakı’nın diğer kolu CHP’de destek verecek. İttifakın adayı olarak seçimlere hazırlanan Yaman, aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmasında “Çıkmış olduğumuz bu yolda başarılı olmamız halinde siyasetin gölgesinden sıyrılarak güzel ilçemizin Arnavutköy’ün refahı için daha iyi bir yönetim, daha iyi hizmet anlayışı birincil gayemiz olacaktır” dedi.

“İlçedeki insanlar eğer fakirse, mutsuzsa, güvenliğinden, çocuklarının geleceğinden, eve ekmek götürememekten kaygılı ise bunda o ilçenin sorunları ile ilgilenmeyen yöneticilerinin de doğrudan ya da dolaylı olarak kusur ve sorumluluğu vardır” diyerek konuşmasını sürdüren Yaman, konuşmasıyla aday tanıtım toplantısına katılan misafirlerin takdirini topladı.

Avukat Muharrem Yaman Kimdir?

1979 tarihinde Sinop’un Durağan ilçesinde doğdu. İlköğrenimini 1989 yılında Durağan Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulunda, Ortaokul ve Liseyi 1996 yılında Durağan İmam-Hatip Lisesinde tamamladı. Üniversite eğitimini 2001 yılında Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesinde tamamladı. 2002 yılından bu yana Arnavutköy’e ilk avukatlık bürosu açan kişi olarak ‘Yaman Hukuk Bürosu’ isimli Avukatlık Bürosunda Avukat/Yönetici olarak çalışmakta. Askerlik görevini 2006-2007 yılları arasında Tunceli’de yaptı. 2003 yılında Arnavutköy Sinoplular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin kurucu yönetiminde yer aldı. Dernekteki yönetim Kurulu üyeliği halen devam etmektedir. 2004 -2008 yılları arasında Arnavutköy Sanayici ve İşadamları Derneği’nin kuruluşunda yer aldı ve Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. 2008-2018 yılları arasında MHP Arnavutköy İlçe Başkanlığı Siyasi ve Hukuk İşlerinden sorumlu Başkan Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde MHP Arnavutköy Belediye Meclis Üyesi ve İBB Meclis Üyesi seçildi. 2018 yılından bu yana da Bağımsız olarak Arnavutköy İlçe ve İBB Belediye Meclis üyeliği yapmaktadır. Orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilmekte. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Seda ŞengülSeda Şengül