Siyaset
Giriş Tarihi : 09-11-2018 18:16   Güncelleme : 10-11-2018 18:41

Taş: “Gerze’ye üreten başkan lazım”

Gerzeli İş Adamı Erkan Taş, Gerze Belediye Başkanlığı aday adaylığını açıkladı

Taş: “Gerze’ye üreten başkan lazım”

Ertaş Zemin İthalat İhracat San. ve Tic. Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Gerzeli İş Adamı Erkan Taş, Gerze Belediye Başkanlığı aday adaylığını açıkladı.

Ak Parti’den aday adayı olan Taş, gazetemizi ziyaret ederek açıklamalarda bulundu.

Yerel seçimlerde Gerze Belediye Başkanlığı için aday adayı olmasının öncelikli sebebi olarak doğduğu ve büyüdüğü memleketine hizmet etme isteğinden kaynaklandığını söyleyen Taş, “İnsan kendini geliştirmesi gereken varlık. Büyük şehirlerde edindiğimiz bilgi, beceri ve birikimlerimizi Gerze’nin gençlerine aktarmak için bu yola gönül verdik. Öncelikle Gerze’nin genç nüfusu yani geleceğimize umut olmak, baba toprağım Gerze’ye daha güzel hizmetler sunabilmek için kolları sıvadık” açıklamasında bulundu.

“Gerze’den insan değil ürün yollayacağız”

Taş, göreve seçilirse hayata geçirmeyi planladığı projelerle Gerze’nin ekonomisine can suyu verecek ve hareket getirecek çalışmalarla özellikle esnafın yüzünü güldürmeyi hedeflediklerini ifade etti. Üretim odaklı bir çalışma programı izleyeceklerini söyleyen Taş, “Biz Gerze’den insan yollamayacağız biz buradan ürün yollayacağız. Çalışan, üreten, geleceğinden umutlu olan genç nesiller yetiştirilmesine katkıda bulunmak için tüm kaynaklarımızı seferber edeceğiz” dedi.

“Köylüsü zengin olmayan hiçbir ilçe başarılı olamaz”

Tüketim toplumu olduğumuzun altını çizen Taş, “Köylerimizde tarla ve arazilerimizin büyük bir bölümü boş. Toprakla olan uğraşımızı artık bıraktık. Hazır ve hızlı tüketim kaynaklarına yöneldik. Köylümüz de artık sütünü, yumurtasını marketten alır duruma geldi. Köylüsü zengin olmayan hiçbir ilçe başarılı olamaz. Köy-kent birliği projemizi hayata geçirerek üretim faaliyetlerimizi hızlandıracak, ekonomimizi canlandıracağız” şeklinde konuştu.

“Verimli olmadığım yerde pes eder işi bırakırım”

60 yaşında emekli olduktan sonra Gerze’ye gelip hizmete talip olmadığını, en verimli döneminde kariyerinin zirvesindeyken Gerze’ye hizmet için yola çıktığını söyleyen Taş, “Verimli olmadığım yerde pes eder görevi bırakırım. Daha birikimli ve donanımlı genç arkadaşlara destek vermeye devam ederim. Koltuk sevdasıyla değil hizmet aşkıyla yola çıktık” ifadelerine yer verdi.

“Hayat saz çalmakla türkü söylemekle geçmez”

Kültür ve sanatın her zaman hayatın bir parçası olduğunu belirten Taş, gençlerin en verimli çağlarında bütün zamanlarını eğlenceye ayırmalarını doğru bulmadığını belirterek; “Hayat saz çalmakla türkü söylemekle geçmez. Gerze’nin üzerinde ölü toprağı var. Gençlerimiz enerji ve dinamizmlerinin büyük bölümünü üretime ve çalışmaya harcamalılar. Gençler iş kuracaksa, ev kuracaksa, Gerze’ye bir şey katacaksa ben her daim destekçileri olurum. Gençlere yönelik olarak Gençlik Merkezi gibi bir projemizi seçilirsek hayata geçirmeyi planlıyoruz. Gerze gencinin başkanı değil abisi olmayı hedef edindik. İş noktasında aş noktasında Gerzeli gençleri bir araya getirerek onlarla mülakatlar-istişareler yapıp donanımlı gençlik oluşturmak için çaba sarf edeceğiz. Gerze genci çalıştığı yere uyum sağlar. Ben Gerze gencine güveniyorum” şeklinde konuştu.

“Turizm kentiyiz ama plajımız yok”

Her yıl yerli ve yabancı turistlere ev sahipliği yapan Gerze’de deniz turizminin istenilen seviyede olmadığını söyleyen Taş, “Denize girecek kumsalımız yok. Dışarıdan gelen misafirlerimiz Sinop’ta ki kumsal plajları tercih ediyorlar. Piknik ve mesire alanı konusunda da yine misafirlerimiz Hamsilos ve Akliman gibi tabiat parklarını tercih ediyorlar. Gerze’de turizmin gelişmesi için hazırladığımız projelerimizde önceliğimiz plaj ve mesire alanı oluşturmak olacak” dedi.

Seda ŞengülSeda Şengül