Siyaset
Giriş Tarihi : 30-04-2018 17:27   Güncelleme : 30-04-2018 17:34

Tecrübeli Bürokrat Hedeflerini Sıraladı

24 Haziran’da yapılacak Seçimler için Milletvekili aday adaylığı için başvurular bir yandan devam ederken müracaatını yapan aday adayları ise teşkilatları ziyaret etmeye ve teşkilatlardan destek istemeye devam ediyor

Tecrübeli Bürokrat Hedeflerini Sıraladı

Türkiye Büyük Millet Meclisi, TÜBİTAK ve MÜSİAD gibi kurumlarda başarılı bir kariyeri olan Cemalettin Tüney AK Parti aday adaylığı için resmi başvurusunu yapmasanının ardından, öncelikle basın mensuplarıyla bir araya geldi, ardından ise Dikmen Ak Parti İlçe Teşkilatı ile bir araya geldi.

Tüney , bürokrat olarak ülkeme memleketime birçok konuda hizmetler sundum, ama büyük hizmetlerin kazandırılabilmesi noktasında bürokratik güç tam anlamıyla yeterli olmuyor bu noktada ise siyasi bir güç gerekmektedir. İşte bunun için bundan sonra ülkeme, milletime Sinop'uma daha fazla hizmet yapabilmek amacıyla Milletvekili aday adayı oldum dedi.

Benim köküm Sinop ili Karapınar köyüdür. Her ne kadar İstanbul'da büyümüş, Ankara'da görev alıyor olsam da benim buralarla olan bağım asla kopmamıştır dedi.

Dikmen Ak Parti İlçe Başkanı Hüseyin Türkmen ise yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, bürokratik geçmişiniz ve kariyeriniz memleketimiz açısından gurur vericidir. En zor iş insanla ama bir o kadarda ulvi görev insana oğluna hizmet etmektir diyerek çalışmalarında başarılar diledi.

Cemalettin Tüney : ‘’1963 Sinop Merkez Karapınar köyü doğumluyum. Öğretmen olan babamın tayini sebebiyle 1969 yılında İstanbul’a yerleştik. İstanbul Zeytinburnu’ndaki ilk ve orta eğitimlerim sonrası lisans öğrenimimi Ankara’da Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Bölümü’nde tamamladım. Sonrasında ise yine Ankara’da, Gazi Üniversitesi’nde Kamu Yönetimi Yüksek Lisans programını tamamladım. TÜBİTAK’ta 6 yılı aşkın süre Uluslararası İlişkiler Uzmanı olarak görev yaptım. Daha sonra özel sektörde alışveriş merkezleri inşaatı yapan KOMAŞ şirketinde, akabinde ise 4 yıl boyunca MÜSİAD Ankara Şubesi Genel Sekreteri olarak görev yaptım. Bu vesile ile iş camiasını, ticaret ve sanayi odaların, KOBİ’leri tanıma imkânım oldu. Yurtdışı tecrübesi kazanmak için 2000’li yılların başında iki yıla yakın ABD’de New York’ta serbest olarak çalıştım. Türkiye’ye döndükten hemen sonra bir yıl boyunca TERMİKEL Grubu’na bağlı sayaç imalatı yapan ELEKTROMED AŞ’de Genel Müdür Yardımcılığı görevini üstlendim. 2003’te ise 6 yıl boyunca yürüteceğim Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın M. Hilmi Güler’in danışmanlığını yaptım. 2008 yılında Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu EPDK AB ile İlişkiler ve Sektörel Rekabet Daire Başkanlığı görevine getirildim. Hemen sonrasında 6 yıl süre ile EPDK LPG Daire Başkanı oldum. Bu görevimin yanı sıra yaklaşık 1 yıl vekâleten EPDK Petrol Piyasası Daire Başkanlığı görevinde de ifa ettim. 2014 yılına geldiğimizde ise bir yıl sürecek olan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Fikri Işık’ın Enerji ve TÜBİTAK konularında danışmanı olarak görev yaptım. 2015 Temmuzundan beri Türkiye Büyük Millet Meclisi Dış İlişkiler ve Protokol Başkanı olarak devam ettiğim görevimden Cuma günü itibari ile Sinop’un bir hizmet neferi olmak için istifa ettim. Sinop’a gönül bağım ve sevgim hiç bir koşulda kopmadığı gibi daha da derinleşti. Her imkân ve koşulda memleketime faydalı olmaya, ona hizmet etmeye gayret ettim. Ona en iyi hizmeti vererek beni her daim kucaklayan güzel ve yalnız memleketime minnet borcumu ödemek istiyorum’’ dedi.

hakan akbaşhakan akbaş