Siyaset
Giriş Tarihi : 31-01-2020 12:13   Güncelleme : 31-01-2020 12:32

Türk Bayrağını Yırtan Milletvekiline Sert Tepkiler Geliyor

Irkçı Yunan milletvekili Loannis Lagos’un Yunan adalarındaki göçmenlerim durumuna ilişkin yapılan oturumda Türk Bayrağını yırtmasının ardından Türkiye’den sert tepkileri beraberinde getirdi.

Türk Bayrağını Yırtan Milletvekiline Sert Tepkiler Geliyor

Brüksel’de düzenlenen AP Genel Kurulunun Yunan Adalarındaki İnsani Durum başlıklı oturumda Altın Şafak Partisinden seçilen Yunan milletvekili Lagos kürsüde “Bir tarafta da Türkiye var. Her istediğini yapabiliyor. Ülkemize akın akın göçmen geliyor. İşte Bu TÜRK BAYRAĞI, bununla ne yapılır, yırtıp atılır. Artık buna bir son vermeliyiz” diyerek Türk Bayrağını yırttı.

İlk olarak oturum yöneticisi itidal çağrısında bulunarak bu tür davranışlara müsaade etmeyeceğini söyledi. Ardından Türkiye kanadından da bu provokatif eyleme sert tepkiler ardarda geldi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu “Şanlı bayrağımıza uzanan elleri nasıl kırdığımızı, denize nasıl döktüğümüzü en iyi bu ırkçı kafalar bilir. Avrupa’nın şımarık, ırkçı çocukları hadlerini bilsin. Avrupa, İslam karşıtlığı ve ırkçılığa artık dur demeli”

Milli Savunma Bakanlığı “"Avrupa Parlamentosu’nda kirli elleriyle bayrağımıza saldıran çaresiz, şımarık çocuklara her yerde Al Sancağımızın asilliğini ve gücünü göstermeye devam edeceğiz"

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül “Irkçılık karşıtlığını her fırsatta ifade eden uluslararası toplumu, hukukun gereği için işbirliğine davet ediyoruz. Brüksel’de yaşayan vatandaşlarımızı da bu şovanist parlamenter hakkında suç duyurusunda bulunmaya, hukuki tepkilerini göstermeye davet ediyorum”

TBMM Başkanı Mustafa Şentop “Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu’nda Yunanistanlı milletvekilinin hem haddini aşarak, hem de uluslararası hukuk kurallarını hiçe sayarak ırkçı bir tavırla Türk Bayrağına yönelik sergilediği saygısızlığı kınıyor ve ilgili vekile gereken cezanın verilmesini bekliyoruz”

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener “İzmir’deyiz, İzmirliler bilir ki daha önce Türk Bayrağına bu hakareti edenler nasıl gittiler bu ülkeden. Yine İzmirliler bilir ki yere düşen Yunan Bayrağını kaldıran bu eldir. Savaştığınız bir ülkenin bayrağına hakaret etmeyen bir Türk devleti ve milleti var. Parlamenter bile olsa daha önce o bayrağa hakaret edildiğini, yaşananları unutmuş alçak bir kişi. 82 milyon kişi bir araya gelir o bayrağı yırtan eli kırar. İktidara sesleniyorum, derhal Türk devletine yakışan tutumu ve davranışı göstermelidir. Türkiye’nin itibarını iki paralık etmeye kimsenin hakkı yoktur”

CHP Genel Başkanı “Kurtuluş Savaşı’nda ve Kıbrıs Harekatı’nda yüce Türk milletinin yazdığı tarihi, kürsülerde bayrak yırtma densizliği ile silemezsiniz! O ulu bayrak; onur ve gururla, bağımsızlık ve egemenliğimizin sembolü olarak göklerde dalgalanmaya devam edecektir.”

AKP Sözcüsü Ömer Çelik “AP’de bayrağımıza saygısızlık yapan faşist Yunan milletvekili sadece kendi karaktersizliğini göstermiş oldu. Şanlı bayrağımızın temsil ettiği şerefi anlaması mümkün olmayan ırkçı ve zehirli kafalar yaptıkları saygısızlıkla bayrağımıza zarar veremezler

Avrupa Parlamentosu’nun bu ırkçı ve faşistlerin İslam düşmanı ve Türkiye düşmanı siyasetlerinin gösteri merkezi olması ayrıca vahimdir. AP demokrasiyi geliştirmek yerine ırkçılara teslim olursa Avrupa değerlerini yok etmek isteyenlerin adresi haline gelir.

AP, bayrağımıza saygısızlık yapan bu faşist hakkında gereğini yapmalı ve gerekli tedbirleri almalıdır. Bayrağımız vatanımızda bağımsızlığın sembolü olarak ve yeryüzündeki her yerde de insanlığa yüksek değerleri hatırlatmak için gururla dalgalanmaya devam edecek.

AP’de o karaktersiz faşist, bayrağımıza yaptığı saygısızlıkla orada temsil edilen tüm milletlere saygısızlık yapmıştır. Biz kendi bayrağımıza da başka milletlerin bayraklarına da saygısızlık yapılmasını doğru bulmayız.

O ırkçı Yunanlı yaptığı saygısızlıkla AP’de bulunan her milletin bayrağına saldırmıştır. AP, o faşistin yaptığı saygısızlığa AP’nin kendisine yapılmış bir saygısızlık olarak da ele almalıdır. O faşist, Doğu Akdeniz’de ve Ege’de bayrağımızı gururla dalgalanırken bol bol görecektir.”

CHP Grup Başkanvekili ve eski Sinop Milletvekili Engin Altay “Bayrak her şeydir. Loannis Lagos adlı bağımsız milletvekilinin yaptığı bu terbiyesizlik, bu edepsizlik tabi ki asla ve asla kabul edilemez. Ancak, unutulmamalıdır ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk, İzmir’in kurtuluşunu müteakip İzmir’e girişinde, girmek durumunda olduğu binanın merdivenlerine Mustafa Kemal Atatürk çiğneyerek basıp girsin diye serilen Yunan bayrağını, alelade bir şekilde değil, usulü dairesinde, usulünü uygun olarak toplatmış ve o saygıyı, o insanlığa göstermiştir.”

Avrupa Parlamentosunun Türkiye Rapotörü Nacho Sanchez Amor “İlişkilerimiz halihazırda çok iyi olmayabilir. Ancak bu üzücü hadiseyi hiçbir gerekçe haklı kılamaz. Aşırı sağın, İslam karşıtı söyleminin Brüksel’de yeri yok” ifadeleri kullanıldı.

Bakanlıklar, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, bireyler bir çok kesimden tepkiler gelmeye devam ederken TBMM Başkanlık Divan Üyesi Sinop Milletvekili Barış Karadeniz; “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde; tam bağımsızlık uğruna cephelerde kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla can pahasına verilen kurtuluş mücadelesinin sonucunda kazanılan bağımsızlık ve özgürlüğümüzün timsali şanlı bayrağımıza kimsenin el uzatmasına sessiz kalamayız. Ay yıldızlı bayrağımız ülkemizin istiklali ve istikbali için canını feda eden şehitlerimizin, kahraman gazilerimizin bizlere en büyük mirasıdır. Dün cephelerde indirmeye gücü yetmeyen densizlerin torunlarının bugün meclis kürsüsünde alçakça yaptığı saldırıyı nefretle kınıyorum. Bayrağımıza el uzatmayı düşünen geçmişine baksın."

Gerze Meslek Yüksek Okulu Müdürü Mehmet Sedat İpar "

Biz iyi veya kötü günde her ne olursa olsun Ay Yıldızlı Bayrağın Gölgesinde Yaşadığımız İçin Huzur Bulur ve Şükür Ederiz. Misak-ı Milli sınırları dışında bir kaç ülkede kardeşçesine sevildiğimizi bilmemize rağmen dünyanın pek çok ülkesinde ise bir o kadar hem insanları hem de devlet yönetimlerince sevilmeyiz. Ancak bugünkü şeref ve haysiyet yoksunu olaydan yola çıkarak hatırlamamız gereken en önemli konu, bireysel olarak bu vatanda, bu bayrak gölgesinde yaşamaya şükretmek kadar en ufak olayda uç kutuplara ayrılmayı bırakmamız ve milletçe bir olabilmeyi daha iyi başarabilmemizdir. Bunu da devletin çeşitli kademelerindeki yöneticileri başta olmak üzere en uzak kasabada köydeki vatandaşlarımız ile her yaştan birey ile candan bir şekilde yapabilmeliyiz ve yaparız da İşallah. Kaldı ki bugünkü provokasyon da bunu yapıyor olmamızın bir göstergesi. Biz bunu başardıkça da dışarıda pis ellerini Şanlı Bayrağa uzatanların sayısı da artacaktır!

Belediye Başkanı Cevat Şensoy da “Bayrak, bir milletin bütün değerlerini içerisinde barındıran bir semboldür.
Binlerce yıldır tüm dünyaya adalet ve hoşgörünün en güzel örneklerini veren ve vatanımızın bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden şehitlerimizin kanıyla rengini alan aziz milletimizin şanlı bayrağını yırtmak ise siyasi hadsizliğin son mertebesidir. Ve unutulmamalıdır ki; İzmir'in Yunan işgalinde Karşıyaka İplikçizade Köşküne Şanlı Bayrağımızı çiğneyerek giren Yunan Kralı Konstantin'e karşılık, İzmir'in işgalden kurtulmasının akabinde şehre gelen ATATÜRK, "Yunan Kralı hata etmiş. Çünkü, bayrak bir milletin onurudur. Ben bu hatayı tekrarlamam." diyerek önüne serilen Yunanistan Bayrağını yerden kaldırtmıştır.

Bu vesileyle, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak Yunanistan Milletvekili Lagos'un yaptığı saygısızlığı kınıyor. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün anlamlı sözüyle cümlemi bitiriyorum; "Hayattaki yegane üstünlüğüm TÜRK doğmaktır. Ne Mutlu TÜRK'üm Diyene!" diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Bizler de Gerzenin Sesi Gazetesi olarak yapılan bu faşistçe provokatif eylemi esefle kınıyoruz!

AdminAdmin