Siyaset
Giriş Tarihi : 04-06-2016 15:52   Güncelleme : 04-06-2016 16:46

Türkiye'nin Asıl Gündemi Konuşulmuyor

Saadet Partisi Sinop İl Başkanlığı Haziran Ayı İl Divan Toplantısı Yapıldı.

Türkiye'nin Asıl Gündemi Konuşulmuyor
Saadet Partisi Haziran Ayı İl Divan Toplantısı Ada Bahçe Düğün Salonunda Yapıldı. Divan Toplantsına Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı Fatih Aydın, İl Başkanı Cavit Üçüncüoğlu, partililer, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Toplantının basına açık bölümünde konuşan Gençlik Kolları Genel Başkanı Fatih Aydın, millet ile ülkeyi yönetenlerin gündeminin çok farklı olduğunu belirterek, “Milletimizin asıl gündeminde şehitler var, işsizlik var, ahlaki manevi yozlaşma, kutuplaşma, gerilim var. Filistin’de Arakan’da yaşananlar var. İslam coğrafyasındaki kan, ızdırap var. Milletin gündemi böyle iken ülkeyi yönetenlerin gündeminde ise sadece Başkanlık var. Sanki bütün sorunların çözümü konusunda Parlamenter sistem bir engelmiş gibi, Başkanlık sistemine geçildiği zaman tüm sorunlar çözülecekmiş gibi davranmaları maalesef milletten kopuk olduklarının en büyük göstergesidir” dedi.

SİSTEM DEĞİŞİMİ ÇÖZÜM DEĞİL

Başkanlığın gelmesi ile sorunların çözülmeyeceğini ifade eden Aydın, “Siz anaların ağlamasını durduracaksınız, terörü bitireceksiniz de parlamenter sistem mi buna engel oluyor. Siz ahlaki manevi yozlaşmayı durduracaksınız da parlamenter sistem mi engel oluyor? Siz işsizliği, ekonomik geriliği engelleyeceksiniz de parlamenter sistem mi engel oluyor? Siz İslam coğrafyasındaki kan ve gözyaşına son vereceksiniz, İslam Birliği’ni tesis edeceksiniz de parlamenter sistem mi engel oluyor? Elbette ki hayır. Bunları yapabilmek için zihniyetin milli olması gerekir. Eğer siz hakkı değil de çoğunluğu esas alıyorsanız, küresel güçleri kendinize rehber ediniyorsanız, ABD’yi, AB’yi kendinize dost ve rehber ediniyorsanız sisteminiz ister parlamenter sistem olsun, ister başkanlık sistemi olsun çökmeye ve parçalanmaya mahkûmsunuz” ifadelerin yer verdi.
İslam Birliği ve yeni bir dünya kurulmadan sistem ne olursa olsun sonucun değişmeyeceğini söyleyen Aydın, şöyle konuştu: “Mesele adaleti tesis edip İslam Birliği’ni kurmaktır. Bunları başaramayacakları için milletimizi bu tür suni gündemlerle meşgul ediyorlar. Kendi koltuklarını garanti altına almak için maalesef ülkeyi büyük bir kargaşanın, kaosun içine çekmiş durumdalar. Herkes bir kişiye göre hareket ediyor. O ne derse bütün bir toplum o şekilde hareket etmeye mecbur bırakılıyor. Konya halkı kendi Başbakanı görevden alındı, aslında şunu haykırması lazımdı; ‘Türkiye birden büyük’ demesi lazımdı. Şahıslara göre iş yapılmaması lazım. Sistemin adil olması lazım. Adalet, ahlak neyi gerektiriyorsa ona göre iş tutulmalı. Ama her şey şahıslara göre ayarlandığı için işte kutuplaşma, ekonomik çöküntü, ahlaki çöküntü kaçınılmaz oluyor, her gün şehit veriyoruz. Biz devlet olarak terörle mücadele etmiyoruz, teröristle mücadele ediyoruz. Öldürmekle bu işler bitmez. 6 bine yakın terörist öldürülmüş fakat sorun çözülmüyor. Çünkü bunların her birisi kukladır. Sen kuklacıyla mücadele etmediğin sürece bu sorunları çözemezsin.”

HÜKÜMET NASIL BİR GENÇLİK YETİŞTİRİYOR?

“Terörün merkez üssü Kandil, Sur, Silopi değildir. Terörün merkez üssü Tel-Aviv’dir, Washington’dur, Paris’tir” diyen Aydın, konuşmasını şöyle tamamladı: “Terörle mücadele etmek istiyorsanız ‘Bana ne Amerika’dan’ demek zorundasınız. Terörü bitireceksen İncirlik’i, NATO üstlerini kapatmaya mecbursun. Bugün güneydoğu’da öldürülen teröristlerin yaş ortalaması 16-17’dir. Fakat kimse şu soruyu sormuyor, bu gençler 14 yıl önce kaç yaşındaydı? Bir insan 2-3 yaşında terörist olabilir mi? Biz nasıl bir gençlik yetiştiriyoruz ki bu genç 16-18 yaşına gelince devletine, askerine, polisine kurşun sıkabilecek hale geliyor? Bu soruyu soran, bunları konuşan tek parti Saadet Partisi’dir. ABD’den AB’den yüzünüzü dönmediğini müddetçe bu sorunları çözmeniz mümkün değildir. Biz bunu yaptık ve söylüyoruz. 70’li yıllarda ‘Bana ne Amerika’dan’ dedik, 25 günde Kıbrıs’ı fethettik. Ama bugün bir ilçemizi teröristlerden temizlemek için 105 gün operasyon yapıyoruz.”
AdminAdmin