Siyaset
Giriş Tarihi : 21-05-2017 13:24   Güncelleme : 21-05-2017 13:54

Üçüncüoğlu, Bu Düzen Değişecek dedi

İl Başkanı İddialı Konuştu: BÖYLE GELMİŞ BÖYLE GİTMEYECEK- BU DÜZEN DEĞİŞECEK

Üçüncüoğlu, Bu Düzen Değişecek dedi

Saadet partisi Mayıs ayı Sinop İl Divan Toplantısın Sinop Öğretmen evinde il ve ilçelerden gelen parti temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti.

SİMGO Genel Başkanı Abdullah Ali Gül ve Yönetim Kurulu üyeleri İlçe başkan ve teşkilatı, AGD Yönetici ve Temsilcileri ile diğer STK temsilcileri katıldı.

Geniş bir katılımla gerçekleştirilen Saadet Partisi Kahvaltılı Divan Toplantısında Yoklama yapılmasının ardından Sinop İl Başkanı Cavit Üçüncüoğlu Mayıs ayı Divan Toplantısına katılan “SİMGO teşkilat Başkanı Abdullah Ali Gül ve üyeleri Hüseyin Şeker, Şerafettin Akyül, Nevzat Uzun, Cumhur Övet, Mehmet Ali Yavuz, Mecit Demirtaş’a”  katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti.


Üçüncüoğlu konuşmasında: “Önemli bir zamandayız ve kritik bir dönemi birlikte yaşıyoruz.

Bu dönemin en büyük acılarını, barışın teminatı olan biz Müslümanlar yaşamaktayız. İslam beldelerindeki kardeşlerimiz ülkemizi kurtuluş adresi görüp, ülkemize hicret ederken, ülkemiz insanı huzur ve barış ararken, ülkemizdeki işsizlik ve borç rakamları rekor kırarken, ithalata dayalı ihracat nedeniyle büyük cari açıklar verilirken, açık bütçe sebebiyle rantiyeye her sene 50 milyar aktarılırken, şişme rakamlar ve haberlerle bu gerçekler örtbas edilmektedir.    Çevremizde ve İslam ülkelerinde yaşanan zülüm- kan ve gözyaşının oluk oluk aktığı bir dönemde ateşler harlanırken İbrahim olmaktan, Kudüs kan ağlarken Selahattin olmaktan, Ayasofya ezana hasretken Fatih Sultan olmaktan, insanlık köleleştirilmek istenirken Prof. Dr. Necmettin Erbakan olmaktan vazgeçmedik ve asla vazgeçmeyeceğiz.  Çünkü biz Milli Görüşçüleriz. Divan toplantımızı bu aşk ve heyecanla yapıyoruz.  Bu toplantı vesilesi ile Milli Görüşün temel ilkelerini halkımızla yeniden buluşturmak istiyoruz. O ilkeler ki; Saadet logomuzun beş yıldızın da yerini bulan Huzur-Barış-Kardeşlik, gerçek adalet ve hak anlayışı,  temel insan hak ve hürriyetleri, herkes için refah, izzet-şeref-onur. Temeli Sevgi-Şefkat ve Merhamet olan davamızın bu temel ilkeler üzerinden hedefi “Yaşanabilir bir Türkiye, Yeniden büyük Türkiye ve yeni bir Dünyadır”.  İnsanlığın saadeti için bu 5 şart gerekli  ve yeterlidir. Bu şartlar ancak MİLLİ GÖRÜŞ ile temin edilebilir. Çünkü Milli Görüş Hakkı üstün tutan görüştür. Milli Görüş, kimyası itibarı ile üç temel esastan yoğrulmuştur. 1-Maneviyatçı olmak; menfaatçı ve materyalist olmayıp ahirete inanmak  2-Kaba kuvveti değil, hakkı üstün tutmak 3-Nefse esareti değil,
nefis terbiyesini esas almak

Kimyası böyle olan bir görüşe, Allah yardım eder ve o görüş sahipleri 3 fiziki mazhariyete sahip olurlar. 1-Hidayet 2-Feraset 3-Dirayet  Milli Görüşün temeli, söylediğimiz gibi sevgi ve şefkattir. Gayesi ise bütün insanlığın saadetidir. Bunun için Milli Görüş’ün düzeni;  sömürü düzeni değil herkese hakkını veren Adil Bir Düzendir. Biz işte bunun için BÖYLE GELMİŞ BÖYLE GİTMEYECEK- BU DÜZEN DEĞİŞECEK diyoruz. Bu yüzden biz çalışmalarımızı ibadet aşkıyla yapıyoruz. Bu yüzden Milli Görüş kurtuluşun tek adresi diyoruz. Bunun için insanımızı Milli Görüşe davet ediyoruz. Ne mutlu bu davete icabet edenlere, ne mutlu bu yolda gayret gösterip ter dökenlere, selam olsun bu yolda yürüyenlere. Bu duygu ve düşüncelerle sözlerime son verirken hepinizi saygıyla selamlıyor, İl divanımızın  Sinop’umuz için, ülkemiz için ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Allah cc yar ve yardımcımız olsun.”dedi.

Simgo Genel Başkanı Abdullah Ali Gül ise yapmış olduğu konuşmada Ülke gündemini değerlendirerek, önemli tespitler ortaya koydu.

SİMGO teşkilatının bizzat Erbakan hocanın talimatıyla kurulduğunu belirten Gül, “Gayesi İstanbul’da olan Sinoplu milli görüşçüleri Sinop’umuza maddi ve manevi destek oluşturulması amacıyla kuruldu. Rahmana kavuşmadan hocamızı ziyaret ettiğimizde hocamız bizzat bize 2012 de kurulması talimatını verdi. Ve bu görevi oluşturmak bize bize tevdi edildi. Biz İstanbul’daki Sinoplular bir araya gelecek bunun için elimizden geleni yapıyoruz. İstanbul’da yaptığımız toplantılarımız giderek artacak ve İstanbul’daki Sinopluları bir çatı altında toplayarak bu şekilde Sinop a her türlü hizmeti verebilmek için mücadele edeceğiz. Siz bize bu heyecanı verdiğiniz sürece biz de bu şekilde Sinop a ve Sinopluya hizmet etmek için elimizden geleni yapacağız.” Dedi.

Gerze ilçe teşkilat başkanı Hamit Çakır da divanda söz alarak, “Bu hizmet kurulduğundan günden bu güne biz her zaman aşkla şevkle çalışmalarımızı sürdürdük bundan sonra da aynı heyecanla çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi

Divanda son olarak söz alan Sinop eski müfettişi Şerafettin Akyüz, katılanlara Niçin Saadet Partisi konulu bir sunum yaptır.

Akyüz konuşmasında, “SİMGO yönetiminde yer almaktan dolayı mutluyum rabbimize hamd ediyoruz. Bu güne kadar çok büyük teklifler almamıza rağmen biz elimizin tersiyle ittik bize dünya menfaati lazım değil. Biz Eyüp Ensari Hazretlerinin, biz fatihlerin, rahmetli Erbakan hocamızın çizdiği rota üzerindeyiz. Her şeyden önce şunu bilmek zorundayız biz ölçümüzü doğru bilirsek yanılmayız. Çanakkale de Hindistanlı Müslümanlar İngilizlerin safında savaştı kime karşı savaştığın nerede bulunduğun çok önemli. Cenabı Allah en güzel nimetleri İslam dünyasına vermiş ama şuanda İslam dünyası kan gölünde. Biz Müslümanlar olarak bu yanlışlığı göremediğimiz için bu bölgeler el değiştiriyor. Türkiye’yi de elimizden almak için yoğun gayret içine girdiler ama biz islama 600 yıldan bu yana hizmet vermiş bir ülkeyiz ama biz bu ülkeyi kimseye vermeyiz önemeli olan sayı değil istikametin doğru olmasıdır. Ben 30 yıldan bu yana bu teşkilatın içinde bulundum yıllarca Erbakan hocamla birlikte çalıştım. Biz bu teşkilatlarda ilçelerde köylerde koşturduk sandalye üzerlerinde uyuduk. Erbakan hocamda dünyadaki mazlum insanlar için mücadele etti. Ölmeden yarım saat önce başkanlık divanını topladı ve talimatlarını verdi yarım saat sonrada hakka yürüdü. Allah onun mücadelesini anlamayı nasip etsin. Müslüman görünüp de siyonizme hizmet edenlere ihtiyacımız yoktur. Rahmetli hocam “Milli görüşe gelen zalim alim olur, Milli Görüşten giden alim zalim olur” demiştir.” İfadelerini kullandı.

Divan toplantısı rapor müzakereleri ve değerlendirmeler ile sona erdi

hakan akbaşhakan akbaş