Siyaset
Giriş Tarihi : 28-09-2020 10:42   Güncelleme : 28-09-2020 10:52

Yalçın, Kongrelerle İlgili Bilgilendirdi

Demokrasi ve Atılım Partisi Sinop İl Başkanı Birhan Yalçın, yayımladığı basın açıklamasında partisinin kuruluş süreci ve yapılacak olan kongreler hakkında kamuoyu bilgilendirmesinde bulundu

Yalçın, Kongrelerle İlgili Bilgilendirdi

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) İl Başkanı Birhan Yalçın yayımladığı basın bildirisinde şu ifadelere yer verdi; “25.06.2020 tarihinde Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan tarafından Kurucu İl Başkanlığı görevi tarafıma tevdi edilmiştir. Partimizin Genel Merkezi tarafından görevimiz tarafımıza tebliğ edildikten hemen sonra, Kurucu Beş kişilik üyelerimizle birlikte,  İlimizde partimizin teşkilatlanmasında görev almak isteyen vatandaşlarımızın web sitesi üzerinden yapılan başvurularını görüşüp, değerlendirerek karara bağladık.

İlimiz merkezi ve ilçelerimizde Partimize oldukça yoğun bir talep ve teveccühü ile karşılaşmanın onuru ve gururunu yaşadığımızı ayrıca belirtmek isterim. Başvurular nezdinde, kurucu üyelerimiz ile birlikte ilk önce İl Teşkilatımızı ve Merkez İlçe Teşkilatımızı çok kısa bir süre içinde kurmuş olduk. Akabinde ilçelerimizde yapılan görüşmeler neticesinde, İl Başkanlığımızca atanan Kurucu İlçe Başkanlarımızın onayları Genel merkezimiz tarafından yapılmıştır.

Genel Merkezimizce onaylanan İlçe Başkanlarımız kendi İlçe yönetim kurullarını oluşturarak, ilgili mercilere müracaatlarını yapmalarının ardından kongre tarihlerini alarak, kongre süreçlerini başlatmışlardır.

İlçe Kongrelerimizin ilkini 02.10.2020 tarihinde Durağan İlçemizde, Mustafa Dalkılıç adaylığında gerçekleştirilecek olup, kuruluşu gerçekleşen diğer ilçelerimizde de ekim ayı içerisinde halkımızın katılımlarıyla kongrelerimizi tamamlamış olacağız. Ekim ayının son haftasında da Allah nasip ederse İl kongremizi, Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan’ın katılımı ile yapmış olacağız.

Diğer ilçelerimizde çalışmalarımız devam etmektedir. En kısa zamanda diğer ilçelerimizde teşkilatlanma çalışmalarını tamamlayarak, o ilçelerimizde de kongrelerimize devam edeceğiz. İl ve Merkez İlçe Parti Binamızı Sakarya Caddesinde kiralamış olup, tadilat işlemlerimiz bittikten sonra halkımıza açacağız.

Partimizin il ve ilçelerinde ‘Dertlere DEVA’ olma yolunda bizlerle birlikte omuz omuza yol almak isteyen, kadın, erkek ve gençlerimizin, Partimizin devapartisi.org.tr internet adresinden, Sinop İl Başkanlığımızın sosyal medya hesaplarından, gerekse DEVA Partisi İl Başkanlığına müracaat etmeleri yeterli olacaktır.

Yapılacak kongrelerde, seçilecek İlçe başkanlarımıza, yönetim kurullarımıza, ilimize ve ilçelerimize hayırlı olmasını temenni ediyor, Rabbim memleketimize güzel hizmetler yapmayı nasip etsin diyorum.” dedi.

AdminAdmin