Siyaset
Giriş Tarihi : 03-01-2020 11:34

Yılın İlk Meclis Toplantısında Kınama

Sinop İl Genel Meclisinde 2020 yılının ilk oturumu Meclis Başkanı Yakup Üçüncüoğlu başkanlığında yapıldı.

Yılın İlk Meclis Toplantısında Kınama

İl Genel Meclisi toplantı salonunda gerçekleştirilen ilk oturum açılış ve yoklama ile başladı.

Oturumda daha sonra gündem dışı söz alan CHP Ayancık İl Genel Meclisi Üyesi Ozan Sarısoy, Çin hükümetinin, Doğu Türkistan’da yaşayan Uygur Türklerine yönelik uyguladığı zulmü protesto etti.

Açıklamalarına başlamadan önce yanında getirdiği Doğu Türkistan bayrağını kürsüye koyan CHP Ayancık İl Genel Meclisi Üyesi Ozan Sarısoy, Kadına şiddetin son bulduğu, adaletin tecelli ettiği, zulmün sona erdiği bir yıl diledi.
Konuşmasına Hz. Ali’nin “Bir zulmü engelleyemiyorsanız, ona karşı koyamıyorsanız onu duyurun” sözünü hatırlatarak başlayan CHP Ayancık İl Genel Meclisi Üyesi Ozan Sarısoy, tüm meclis üyelerini ortak bir kamuoyu duyurusu yaparak bu zulme dur demeye davet etti. Sarısoy; “Soydaşlarımız, Doğu Türkistan’da, Sincar Uygur özerk Türk bölgesinde Çin halk Cumhuriyeti karşısında psikolojik, sistematik bir zulümle baskı altında yaşamak zorundalar. Ben bunu sosyal medyadan, televizyonlardan, gazetelerden bir vatandaş olarak duyuyorum.

Öncelikle bunu görüp de bir Türk olarak, bir Müslüman olarak ve bir kız çocuğu babası olarak bunu bu kürsüden konuşmazsam kendime olan saygımı yitirmiş olacaktım. Arkadaşlarımın da benim gibi düşündüğüne eminim. Kendi dilinizi konuşmak, kendi dilinizle eğitim öğretim görmek yasak. İnancınız gereği kuran-ı kerimi öğretmek 10 yıl hapis cezası, evinizde bulunan kızınızın istemediği takdirde bir Çinli erkekle evlendirilmek zorunda bırakılması bu yüzyıla yakışmayan bir ayıp. Bu sebepten dolayı intihar eden, canına kıyan soydaşlarımız, Müslüman kardeşlerimiz var. Bunları bu kürsüden duyurmak için gündem dışı söz aldım. Sizlerin de benim gibi düşündüğünüzü tahmin ederek, Sayın Başkanımız Yakup Üçüncüoğlu’nun nezdinde bu konu ile ilgili ortak bir bildiriye imza atarsak, bir basın açıklaması ya da kamuoyu duyurusu yaparsak en azından bir ses olmuş olur” dedi.

CHP Ayancık İl Genel Meclisi Üyesi Ozan Sarısoy’a bu duyarlı davranışından dolayı teşekkür eden Sinop İl Genel Meclisi Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, Sarısoy’un teklifine destek verdiklerini belirtti.
Yapılan açıklamanın ardından Sinop İl Genel Meclisi Ocak ayı oturumu, gündem maddelerinin görüşülmesi ile devam etti.

Kaynak Vitrin Haber

AdminAdmin