Siyaset
Giriş Tarihi : 30-11-2020 14:06   Güncelleme : 30-11-2020 14:10

Yüksel: “Esnafın Dayanacak Gücü Kalmadı”

CHP'li İl Başkanı Yüksel, esnafın sorunlarına dikkat çekti

Yüksel: “Esnafın Dayanacak Gücü Kalmadı”

CHP Sinop İl Başkanı İnan Savaş Yüksel, pandemi ile mücadele kapsamında ilk kısıtlama getirilen kesimin esnaf olduğuna işaret ederek, "Esnaf ve sanatkârlar borç yükü altında eziliyor. Dayanacak gücü kalmadı" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sinop İl Başkanı İnan Savaş Yüksel, yaptığı açıklamada esnafın yaşadığı sorunlara dikkat çekti.

İstihdam ettiği insan sayısı ile hizmet sektörünün en önemli parçası olan esnafın ekonominin de bel kemiği olduğuna vurgu yapan Başkan Yüksel, "Pandeminin başladığı günlerde alınan ilk tedbirler kapsamında dükkânlar kapandı. Yeni kısıtlamalar kapsamında kapanan yine dükkânlar oldu. Sadece esnaf değil yanında birlerce işçi, onların aileleri de var. Bir dükkân kapanınca o dükkândan ekmek yiyen onlarca kişi evine ekmek götüremiyor.

Kirasını, elektrik, su faturasını ödeyemiyor. Çocuğunun ihtiyacını karşılayamıyor. Elbette her şeyin başı sağlık. Ancak dükkânı kapatılan, kısıtlama getirilen esnafında korunması lazım" dedi.

ESNAF BORÇ YÜKÜ ALTINDA EZİLİYOR

Türkiye'nin uzun zamandır derin bir krizin içinde olduğuna işaret eden Başkan Yüksel, "işsizlik artıyor. Vatandaş her geçen gün yoksullaşıyor. Buna rağmen ek tedbirler alınmıyor. Esnaf borç yükü altında eziliyor. Dayanacak gücü kalmadı. Esnaf ve sanatkârların salgın dönemindeki sigorta primi ve vergi borçları, kredi faizleri yeniden yapılandırılsın. Büyük şirketlerin borçlarının silindiği Türkiye'de esnafın borçlarının silinmesi ekonomiyi batırmaz. Ama esnaf biterse ekonomi batar. İşsizlik artar, istihdam azalır. Üretim durur. Bu nedenle acil önlem alınmalı" ifadelerini kullandı.

AdminAdmin