Spor
Giriş Tarihi : 11-08-2017 17:40   Güncelleme : 11-08-2017 18:12

5. Uluslararası Sinop Motosiklet Festivali Başladı

5. Uluslararası Motosiklet Festivali 800 motosikletçinin katılımıyla start aldı

5. Uluslararası Sinop Motosiklet Festivali Başladı

5. Uluslararası Motosiklet Festivali 800 motosikletçinin katılımıyla start aldı. Motorcular Karakum mevkiinde düzenlenen tavla turnuvasında boy gösterdiler.

 

Sinop Motor Sporları Kulübü tarafından gerçekleştirilen festival, yüksek bir katılımla başladı. Yüzme yarışları ise havanın rüzgarlı olması nedeniyle iptal edildi.

 

AA muhabirine konuşan Başkan Atilla Hakan Şen, hem motor sporları hakkında halkı bilgilendirmeyi hem de ilimizin tanıtımını yapmayı planladıklarını dile getirdi. Son günlerde yaşanan motosiklet kazalarına üzüldüğünü sözlerine ekledi.

 

Amaçları toplumsal mesaj vermek

Şen yaptığı konuşmada, bu seneki ana temalarının topluma mesaj vermek olduğunu söyledi. Motosikletlerin trafikteki varlıklarının kabul edilmesi gerektiğine dikkat çeken Şen, motorcu camiasının “serseri”, “trafik teröristleri” gibi ifadelerle anılmasından duyduğu rahatsızlığı belirtti. Bu ithamları kabul etmeyeceklerinin altını çizdi.

 

13 Ağustos’ta sona erecek olan festival, kortej geçişinin ardından başlayacak. Festivalde çeşitli yarışmalar ve konserler düzenlenecek.

Erkan TaşErkan Taş