Spor
Giriş Tarihi : 27-03-2019 10:26   Güncelleme : 27-03-2019 10:56

Arama kurtarma eğitimlerini başarıyla tamamladı

Yeşil Gerze Dağcılık Doğa Ve Gençlik Spor Kulübü Başkanı Birol Sazak, Uludağ’da gerçekleşen kış arama kurtarma eğitimlerini başarılı bir şekilde bitirdi

Arama kurtarma eğitimlerini başarıyla tamamladı

9 – 15 Mart tarihleri arasında Bursa Uludağ’da yapılan kış arama kurtarma eğitimlerini başarıyla tamamlayan Yeşil Gerze Dağcılık Doğa Ve Gençlik Spor Kulübü (GERDAK-2013) Başkanı Birol Sazak, çetin kış şartlarına rağmen Uludağ’da eğitimleri tamamlayarak Gerze’ye döndü.

Türkiye Dağcılık Federasyonu dağcılık eğitimlerini (TDF) üç yıllık zorlu bir eğitim sürecinde başarılı şekilde bitirip madalya ve belgesini alarak Gerze’ye dönen Sazak, 8 Mart’ta Gerze’den Samsun gurubu ile yola çıktıklarını 09 Mart’ta da Uludağ Küçük Zirve altındaki tut yeli mevkiine çadır kampı kurduklarını söyledi.

Bir hafta zor ve meşakkatli bir çalışmanın sonucu olarak arama kurtarma eğitim belgesi aldığını söyleyen Sazak, “Arama kurtarma belgesinin yanı sıra başarılı performansımız nedeniyle madalya takdiminde bulundular. Artık kulübümüzün belgeli bir arama kurtarmacısı var. Bundan sonra amacım Gerze’de bir arama kurtarma gönüllü gurubu oluşturmak. Bu uzun ve zor eğitim sürecinde her zaman yanımda olan manevi desteklerini esirgemeyen başta eşim ve aileme, kulübüm üyesi ve yönetim kuruluna, Türkiye Dağcılık Federasyonumuzun Başkanı Sayın Ersan Başar’a ve üç yıl eğitimlerimiz de bizlere emek veren dağdaki tüm olumsuzluklara karşı bizleri profesyonel bir dağcı olarak yetiştiren vefakar saygı değer hocalarımıza, eğitmenlerimize kulübüm, kendim ve yönetim adına teşekkürlerimizi sunarım” dedi.

           

Seda ŞengülSeda Şengül